26 Şubat 2021 Cuma

Cuma Geldi!

 

                             Mutlu cumamız geldi! İnsan çalışınca bu cumaların tadı daha başka oluyormuş. Bu hafta okula başladık çok şükür. Köy okulları açılınca bize yol gözüktü ve sınıflarımızı açıp işlerimize başladık. Geçen hafta çok kar yağışı olduğundan okulların açılması bir hafta ertelenmişti. Cuma sabahı erkenden pazara çıkıp alışverişimi yaptım. Çiçekçime uğrayıp kendime frezya anneciğime şebboy aldım. Sabah uğrayıp verdim eve dönünce annem vazoya koyduğu şebboyların fotoğrafını çekip göndermişti bile.


                           Pazartesiden itibaren sabah sekizde yollara koyulmuş durumdayım. Yüksek binaların arasından serin sabahlarda yürürken bunu çok özlediğimi hatırladım. Aslında arabamız var, binip gitsem 5 dakika da okuldayım ama minibüse kadar en azından iki bin adım attığım için bunu tercih etmiyorum. 



Ah canım köy! 
                 Az önce betonların içindeyken şimdi neredeyim ben diyorum. Yükseklik farkı da olunca hava daha soğuk. Geçen hafta kar yağınca neredeyse 80cm kar tutmuş köyde. Bu hafta içinde de karlar erimedi. Güneş kendini gösterse de ayaz vardı,


okulumuzun arka bahçesi..


Canım öğrencilerimi çok özlemişim. Penceremizin önüne minik kardan adamı yaptık bile. 


Okul çıkışı minibüsü beklerken tertemiz havayı içime çekip küçük bir yürüyüş yapmak kendimi iyi hissettiren şeylerden biri..


Keksiz bir hafta düşünemiyorum. Bu sefer havuçlu, cevizli kek yapıp üzerine labne peyniri sürdüm. Eşimle her seferinde büyük bir battaniye altına oturup kek ve kahvemizi alıyoruz. Her seferinde de ''yaa biz emekli olsak ne güzel olurdu, baksana hep aynı şeyi yapıyoruz ama hiç sıkılmıyoruz ''diyoruz birbirimize. Çoğu zaman benim gezme, dolaşma ile hayallerimi dinliyor ama o bildiğiniz tüm zamanını evde geçiren asosyal biri. Yıllarca elinde sudokuyla bir koltukta oturabilir.


Bu hafta içinde okuduğum iki kitap var. İlki Yusuf İslam'ın . 


                               Diğeri de Ayşe Böhürler'in bir çok yazarla yaptığı röportajından derleme ''Yazmasam Ölürdüm''. Tanıdığımız yazarların yazma serüvenini, edebiyat aşklarını anlatan bir kitap.




Dün gelen bir haberle kendimi sağlık merkezinde buldum. Öğretmenler de aşı olmaya başladılar. Bir an da haber gelince beklemeden gittim ve aşı oldum. Böylesi çok iyi oldu çünkü yaptırana kadar çok kurgulardım. Gerçi tüm gece hasta olmayı bekledim , evhamlı bir insanım. Neyse bir şey olmadı şükür. 
Herkes için şifa vermesi dileğiyle, iyi hafta sonu geçirmemiz dileğiyle!











11 yorum:

  1. hayırlı cumalar olsun. Öğrencilere kavuşmanıza sevindim.

    YanıtlaSil
  2. Şu an sessiz bir köyde bahçeli evimde yasamak ıstiyorum hiç bir şey yapmadan...
    Ası umarım faydalı olur

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı Cumalar sevgili Pelinpembesi <3 Aşıya ayrıca sevindim, geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muamma aşıyı da olduk bakalım, ne olacak bilmiyorum..

      Sil
  4. Hayırlı uğurlu olsun inşallah canım benim 😊🤗aşıda şifa olsun inşallah güzel öğretmenim 😊benim de baba yaptırdı sonunda aşıyı oda iyi çok şükür ..rabbim şifa versin inşallah hepimize de sevgiler canım benim 🤗😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimize şifa olur inşallah, bilmiyorum ki ne olacak..

      Sil
  5. O köyde olmayı çok isterdim en azından arada bir soluklanacak rahatlayacak bir yerim olsa böyle biryerde benden mutlusu olmaz heralde :) Öğrencilerine kavuştun Buketcim ne mutlu aşını da olmuşsun öğretmenelere de başlamış olması harika çünkü ciddi risk grubu
    Kekin harika görünüyor, kendime çiçek almayalı epey oldu şimdi okuyunca farkettim ilk fırsatta artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten köye gitmek öyle iyi geliyor ki anlatamam. ama bir de
      yaşasak ne iyi olurdu..

      Sil
  6. ne güzel sizde bilinmezlik bitti. biz hala sınav yapacak mıyız, ertelenecek mi. başlayacak mıyız, başlamayacak mıyız. öldürdü bizi bu süreç, kaçtır soru hazırlıyorum. sınav olmuyor falan. ben onun üstüne yeni konular işliyorum hadi onları da ekle yeniden. şehir hep baş belası sanırım :)) sevgiler.

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...