12 Şubat 2021 Cuma

Hoşgeldin Cuma

                                   Cuma gelmesiyle gitmesi bir olacak gibi. Bugün saat 9'da kalkmama rağmen yeni oturup yazıyorum. Diğer günlerde ki gibi sabah erken kalktığımda önümde  koskoca bir gün var, ah dolu şeyler yapacağım dememe rağmen bir şey yapamadan akşamı buluyorum. Bugün de böyle oldu. Sabah kalkıp giyinip hemen pazara çıktım, çok yağmur yağıyordu ama aldırmadım. Bir an önce alışverişimi tamamlayıp eve dönüp sıcacık bir çay içmeyi hayal ediyordum yolda. Çiçekçime frezya gelmiş, pahalıydı minicik bir demet -20 tl-  ama aldım tabi ki. Biraz ileri de köylüler üç sap nergisi 3 tl ye satıyordu. Onu da aldım ..

                                Geçen hafta cuma günü çiçeğimin fotoğrafını çekmiştim. Mimoza .. Görüntüsü çok güzel ama  keskin ve güzel olmayan bir kokusu var. Aslında mimoza almayı sevmiyorum çünkü bu ağaç çiçeği ve insanlar ağacın dallarını kırıyorlar bunları elde etmek için. Aklıma yıllar önce Büyükada'ya gittiğimde insanların vapura binip İstanbul'a dönerken kucak kucak mimoza taşımalarına şahit oluşum geliyor. Tüm ada ağaçlarını yolmuştu insanlar. Çok üzülmüştüm.

                                         

                                            Hafta içi yürüyüşlerimin en keyifli olduğu günlerdi çünkü hava harikaydı. Sabah yine 9 gibi kalkıp aç karnına yürümeyi çok seviyorum. Dönüşte kahvaltı etmek dünyanın  en güzel şeyi. Yürüdüğüm sahil çok uzun ve iki yönü de farklı rota. 

              

Öğleden sonra bu yol o kadar kalabalık oluyor ki. Allah'tan insanların çoğu tembellik yapmayı, uyumayı seviyor da bu yollar sabah erken saatler boş. 



Evden çıktığımda sola doğru gidersem yazlık sitelerin olduğu yere doğru yürüyorum. Düzenli bahçeleri, önünde kayıkları olan evler. Kışın fazla buralarda kalan yok. Genelde insanlar yaza doğru geliyor. Her yerin kışa ait yalnızlığı var ya, bizim buralarda da öyle . Ne iyi..


''Bizim kendimizde kaybolmaya değil, şu koca kalabalık içinde kendimizi bulmaya ihtiyacımız var.
Bizim lafın cambazlığını yapana değil her kelimesi bir yaraya merhem olan söz tabiplerine ihtiyacımız var.
Bizim dünya kargaşasını büyüten değil, içimize sükûnet aşılayan söze ihtiyacımız var.''


Bu hafta küçük işlemeler yaptım..


Hava güzel olunca gündüzleri sık sık karavana gittim. Kardeşimle müzik dinleyip 
güzel saatler geçirdik karavanda. 


                       Bahçemde sukulentler açtılar. Bisikletle deniz kenarına gittiğimde taş topladım ve bahçeye taşıdım bir iki kez. Duvara taşları yapıştırma gibi bir projem var. Bunun için çok taş taşımam lazım. Bakalım yaza kadar bunu başarırım herhalde.


Bu hafta Selim İleri'nin bir kitabını bitirdim. Ayrıca Sabit Fikir dergisine abone olmuştum artık o da gelmeye başladı. En azından her gün bir yazarın yazısını okumaya çalışıyorum.


''Dünyadaki her şey ilahi bir denge içinde yaratılmış.
Bu dengeyi bozabilecek tek yaratık insan!
Tabiatta gördüğümüz her şey, bütün canlılar ve canlı olmayanlar, varlıklarını kendi fıtratlarının asla dışına çıkmadan şaşmaz bir düzen içinde sürdürüyor. Sadece insan, sınırlarını iyiye ya da kötüye doğru zorlayabiliyor. İmtihanı bu insanın! Ya fıtratındaki cevhere sadık kalarak sırat-ı müstakim üzere olacak ya da şeytanî olana yönelerek azgınlaşacak ve belalara uğrayacak.''
 

Bugün anneciğim bu fotoğrafı gönderdi bana. Çuha çiçeği almıştım ona o da başka renk alıp saksıya ekip penceresinin önüne koyup fotoğraflamış bana. Onun estetik bakışını çok seviyorum. Anneaanem de böyleydi. Tüm evi çiçeklerle , bitkilerle donanmıştı. Bizde kalıtsal galiba bu durum.




                                 Bu hafta youtube videolarımdan birini seçtim size. Karavanla Erdek Tatlısu seyahatimiz. Acemi kanalıma abone olmanızı bekliyorum :)
                                 Herkese mutlu, sağlıklı, huzur dolu bir haftasonu dilerim..


                           Alıntılar Gökhan Özcan'dan...





5 yorum:

  1. muhteşem görseller muhteşem bir yazı...

    YanıtlaSil
  2. Buketcim bayılıyorum rutinlerine çok huzur veriyor okuması, mimoza hiç almadım ağaçların talana uğrayışı üzücü merak ettiysen al bir dal zarar vermeden kucak dolusu nedir ya :/ nergis burada on lira dediğin gibi üç sap o da :) bende yürüyüş için erken saatleri tercih ediyorum hem tenha hem sakin :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Paylaşımlarınızı büyük bir keyifle ve zevk alarak okuduğuma emin olun. Söz konusu yazılarınızı bir de yöresel görsellerle takviye ediyorsunuz ya, inanın öyle bir yörede yaşama isteğimi adeta kamçılıyor. Her şeyden önce bu güzel paylaşımlarınız için kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Bu sizin hakkınız.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. selam çok güzel fotoğraflar sukulentler çok güzel. Mimozalar açınca bahar geliyor derim. Ancak şimdi üzeri karla kaplı. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Buket YouTube linklerini yazıların sonuna yapıştır daha rahat bulalım ☺️

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...