12 Mart 2021 Cuma

MUTLU CUMA

                             Bir hafta sonu daha geldi, yine mutlu, umutlu ve huzurluyum çok şükür. Dertlerimiz, sıkıntılarımız yok değil ama moral gücü önemli, olumlu mesajlar göndermek önemli hatta kendimizi motive etmek en gerekli şey. Pazartesi günüyle okula gittim sabahları. Zaten bu sene 5 öğrencim var gelen. Öğlene kadar zaman öyle hızlıca geçiyor ki hiç bir şey anlamıyorum. Sabah başlayan etkinliklerimizle çocuklar çok mutlu oluyorlar, bunu her gün tekrar tekrar görüyorum.



                            Öğrencilerimden biri haftasonu babasıyla ormana gidip çam kozalağı  ve taş toplamış. Hemen küçük sepetimize koyduk. 


                     Haftanın ilk günü eşimle evde kahve pasta saatlerimiz oldu. Her zaman olmasa da arada kendimize ödül alıyoruz böyle. Soğuk kış günlerinde sıcak kahve içmek hele yağmur yağıyorsa öyle güzel oluyor ki. Mutlaka bir cd takarız müzik dinlemek için. Anneciğimde kendisi için aldığı sümbülü dayanamayıp bana verdi. Onu da karşımıza aldık bu saatlerde.


                                                 Bu hafta okumakta olduğum kitap Moskova'da Bir Beyfendi. Neredeyse 600 sayfa olduğundan henüz bitmedi. Okudukça Moskova'da ki tatilimiz aklıma geliyor. Boston'lu bir yazar -Amor Towles- tarafından dönem Rusyasında yazılmış bir kitap olduğundan oldukça ilginç. Roman bir Rus asilzadesinin 1922'de Metropol adlı Moskova'nın bir otelinde dışarı çıkma yasağına çarptırılmasını ve bu otelde 1954 yılına kadar geçirilen süreci anlatıyor.


Çiçekler işlemeye doyamıyorum..


                        Sınıfımızda da taş boyamalara başladık. Çocuklarda çok seviyor bu tarz şeyleri boyamayı. Boyadığımız taşları bahçelerimizde kullanacağız.  Okulda bahara doğru küçük bahçeler oluşturacağız. Her sınıfın kendine ait bahçesi olacak bakalım neler yapacağız, şimdiden çok heyecanlıyız..


Ben de çocuklarla balık boyamaları yaptım sonra kendi bahçeme koydum bile.


                                  Okul sonrası hemen eve gidip canlı derste olan ve öğle yemeğine çıkmış kızıma bir şeyler hazırlıyorum. Yemekten sonra kayınvalideme gidiyorum çünkü neredeyse 45 gündür hastane de olan dedemiz 2 gün önce eve çıktı .


                                  Kayınvalidem yetmişli yaşların sonunda. Bildim bileli onunla olan çiçeğinin fotoğrafını çektim bu gidişimde. Fazla çiçek bakımını sevmez aslında. Yalnızca bu ikisi hep baktığı çiçekler. 


                                        Kayınpederim eve geldi ama hastane de kalış süresinde 15 kilo vermiş. Yaşı 87 ama hep dinçtir, her işini kendi görürdü. Solunum normale dönmediğinden boğazında delik açıldı buradan bir makineye bağlı. Kalkıp oturuyor, kendi kendine yemek yiyebiliyor ama her an gözümüzün önünde olması gerekiyor. Bu makineden solunum olduğundan tükürük tıkayabiliyor ve o sırada yardım etmezseniz nefessiz kalabilir. Meğer her soluk alma verme bile ne kıymetli şeymiş. Yanında oturup örgü örüyorum bende. O sırada görümcem işleri yapıyor en azından.



                    Mart ayında bir çok fırtına zamanı var. Eskilerin bildikleri kırlangıç fırtınası, kocakarı fırtınası, çaylak fırtınası gibi. Bu yüzden hava çok soğuk bizim buralarda. Sınıfta sobamızı yakıp dışarısını seyretmek her zaman en sevdiğim şeylerden biri olmuştur. 
Cuma geldi, hayırla sağlıkla, iyilikle geçmesi dileğiyle !

12 yorum:

  1. Kitap! Dikkatimi çekmişti, şimdi heyecanladım. Sıcak kahve ise geçen gün yapmayı denediğim, sonuçtan memnun kaldığım bir tarifi yazsam konusunda ilham verdi. Yine kârdayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap fena değil, güzel de gidiyor neredeyse bitireceğim. 400 sayfa
      okumuşum ama zaman zaman fazla uzadığını düşünmüyor değilim. ya da aklım
      sırada bekleyen diğer kitaplarda. şu okuma konusunda ki maymun iştahım
      çok öne çıkıyor. daha biri bitmeden diğerine geçeyim istiyorum. Dergiler de
      sırada. off hayat kısa kitaplar çok!

      Sil
  2. Yazın murluluk veriyor! :) Her Cuma olduğu gibi..
    Burada da çok fırtınalı bir gün, acaba bu bölgeye ait fırtına ya da doğa olayları takvimi bulabilir miyim? Araştıracağım.
    Bu arada nakış işini görünce.. Defterim çoktan doldu ama içini çıkardım dışı senin nakış işinle olan kabı yani, saklıyorum. Uygun boyutta bir defter bulunca yapıştıracağım yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa ceren öyle yapma! ben yine defter işlerim sana. ne kadar güzel
      demek yazdın doldurdun bile, çok sevindim. kıymet bilen arkadaşlarıma
      sonsuz hediye etmek istiyorum.çok yakınım olsa da bu tür şeyleri sevmeyen, önem
      vermeyen arkadaşlarıma hiç yapmadım. kısmet olursa tekrar yaparım ben,
      sen hiç merak etme.

      Sil
  3. Hocam siz gene şanslısınız ders öğle bitti sesleri hala kulağımda çınlanıyor öğrencilerin :))

    YanıtlaSil
  4. Hayatın bildiğimiz, bilmediğmiz, okuduğumuz, hayal ettiğimiz ne çok yüzü var. Bazılar da üstteki satırların arasında.

    YanıtlaSil
  5. Okulda yapacağınız bahçelerin fikri buradan beni bile heyecanlandırdı:) Zamanı gelince paylaşırsın değil mi? Yoksa sorarım:)
    Güzel bir hafta sonu dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşmaz mıyım :)
      Şimdi köyde birini bulup toprağı kazmasını bekliyoruz. Toprak çok yaş şu
      an kardan. bir iki haftaya kazılırsa bir şeyler ekeceğiz bakalım
      kısmet olursa. biz de çok heyecanlıyız :)

      Sil
  6. Tam yazını okumaya başladım, çiçeği görünce fırladım yerimden. Ben de bugğn çiçek almıştım kendime ama çantamda unutmuşum, hemen suya koydum :)

    Kayınpederine Allah şifalar versin. Bakanlara da güç kuvvet versin.

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun, nefes çok önemli hatta en önemli şey o şu hayatta...

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...