19 Mart 2021 Cuma

Merhaba Cuma

                Bu hafta yoğun duygular, hareketler içinde geçti. Kayınpederimi ne güzel eve çıkarmış, aile de ki hüzün bir nebze dağılmıştı ama iki gece sonra tekrar hastaneye dönmek zorunda kalması bizi yeniden üzdü. Solunum için makineye bağlı kalmanın o kadar çok zorlu durumu var ki. Her an tıkanma tehlikesine karşı devamlı başında birinin olması gerekiyor hatta bu kişi tıkanmayı açabilecek eğitimi de almış olması gerekiyor. Tıkanma olayı gün içinde öyle çok oluyor ki bizim için moral bozucu bir olay bu. Son gece yaşanan tıkanmada yardımcı olamayınca tekrar hastaneye götürüldü. Buradan tam çıkacaktı bu sefer de enfeksiyon kaptığı belirlendi ve tedaviye başlandı.

              Pazartesi ile okula gitmeye başladım. Denizden topladığım kabukları ve taşları da götürmüştüm. Çocukların o kadar çok ilgisini çekti ki buna ben de şaşırdım.


Onlara taşlardan mandala yapmayı tarif ettim, harika bir şey çıktı ortaya.


Boyadığım taşları bahçeme koydum.


Çocukların iki malzemeyle neler yaptığını görünce çok mutlu oluyorum.



                          Okulun arka tarafına küçük bir bahçe yapmaya başladık. Kış döneminde ekilecek şeyler sınırlı ama hep birlikte yapılan çalışmalar çok keyifli oluyor.


                 Okul çıkışı yürüdüğüm yollar. Bahar geç geliyor bizim köye. Bu hafta boyu ısı 6-7 derece oldu. Devamlı yağmur vardı, güneş henüz tomurcukları patlatacak kadar kendini göstermiyor.


                   Köy kahvesinin arka tarafına keyifli bir köşe yapmışlar. Yağmurun yağmadığı bir gün uzun uzun   oturmayı planladım.


                         Bu hafta okuduğum kitaplardan biri Yaşar Kemal' den. Eve geldiğimde kendime bir kahve yapıp okumaya geçmeyi çok seviyorum. Bu kitapta da büyük yazarın kaleminden harika öyküler okudum.


Diğer yazar Hans Fallada. Sürükleyici öyküleri bir çırpıda bitti.



Yağmurlu günlerde bahçemde ki bitkilerin daha hızlı boy attıklarını farkettim. Bir çok soğanlı bitki uyanışa geçti. Limonlarımı hala toplamadım. Onların sarı sarı durmasını çok seviyorum. Bir kaç tane daha bitki aldım ekmek için yağmurların kesilmesini bekliyorum.


                Kar altında kalan yer örtücülerim yavaş yavaş canlanmaya başladı. Aslında kardan sonra çürümüştü. Ama bakar mısınız nasıl minikler, canlılar şimdi..


Hafta başında karavanda oturmuş, etrafı seyretmiştik ama bir anda hava bozunca akşam üzeri durum böyle oldu. Güneş bir anda kaybolmuş, etraf kararmıştı. Sonrasında yağmur başladı. Öyle güzeldi ki o saatler..



                               Bir hafta daha bitti, iki gün evlerdeyiz. Soğuk bir gün bugünde. Sabah okula gidip geldim sonrasında pazar yapıp evde temizlik yaptım. Şimdi akşam olmak üzere.. Herkese güzel, mutlu ve huzurlu tatiller dilerim..
                               İyi cumalar !!












5 yorum:

  1. Selam sizin köy Ankara gibi bir buçuk ay önce Gölcük'te baharlar açmıştı. Burada tomurcukta. Taşlar ne güzel çocuklar için uğraş.

    YanıtlaSil
  2. Boyalı taşlar ne kadar güzel. Eline sağlık. Minikler çok şanslılar. Böyle yaratıcı öğretmenleri olduğu için.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun, bir an önce sağlığına kavuşur umarım. Fotolar gene birbirinden güzel. Taşlara bayıldım. <3

    YanıtlaSil
  4. Çocuk olmak, deniz kabuklarına çok sevinmek galiba :)

    YanıtlaSil
  5. Draga mea,
    O viata reala, cu bune, cu mai putin bune! Speranta si puterea de a gasi frumosul sunt de mare ajutor.
    Activitati dragute si inspirate ati petrecut! Imi place.
    Toate cele bune, va doresc.
    Mia

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...