29 Aralık 2023 Cuma

Yılın Son Cuması

                 2023 ...

                 İki bin yılı geldiğinde şu olacak bu olacak diye korkutulmuş bir nesiliz biz. Hem gelmesini istiyor, bin dokuzyüzlü sayılar bitince kozmik süprizlerin olacağına inanıyor hem de dünya ve evren yeni bir çağa mı giriyor diye merakla bekliyorduk. Bin dokuz yüzlü yıllarda doğan biri olarak şu sıralar dinazor çağından gelmiş bulunuyoruz şu genç neslin gözünde. Hep derler ya ruhum on sekiz ya gerçekten böyle bir şey varmış. Tüm rakamlara karşı Camus yabancılığı çekiyorum, anlam veremiyorum artık olan bitene. İki bin geldiğinde kaç yaşında olacağım diye hesaplardım, ooo daha çok var o yaşlı yıllara derdim. Vay cahil! Şimdi bir de üzerinden 23 yıl geçti. Artık yabancılaşmada son noktadayım, hayatın bir çok şeyine karşı tepkilerim bitti gibi geliyor.

              Neyse efendim, biz istesek de istemesek de dünya son sürat dönüyor. Yapılan planlar bir bakıyorsun havada kalıyor. Ama plansız, umutsuz da olunmaz ki. Devam edeceğiz şu dünyada debelenmeye. Misal ben, şu geçen haftaya dair ne planlarım, heyecanlarım vardı ki çoğu söndü. Allah beterinden saklasın, bunlar biter yenisi gelir. Gerçekten sağlık en önemlisi. 

           Geçen cuma gecesinden başlayalım. Bizim kızların partilerini biliyorsunuz artık. Yeniyılda gelirken hadi buluşalım dedik. Şöyle güzel bir yeni yıl masası etrafında toplandık.


                   Arkadaşımın hazırladığı bu güzel masanın etrafında bir araya geldik. Hem de haftasonuna İstanbul'dan kızımda gelmişti. Eskiden sevmezdi ama artık bizimle beraber olmayı seviyor. 



                   Bir de hediyeler hazırlamıştık birbirimize. O anı görseniz, hediyeleri bir heyecan açıyoruz ki çocuk iştahıyla. Pastamızda geceye özel. Güzel bir gece geçirip evlere dağıldık cuma günü. Planlarıma göre kızımda gelmişken annemleri, kardeşimi falan bizim bağevine çağırıp onlarla da bir gece geçireceğiz. Ama cuma gecesi başlayan nezle durumumla bunu erteledim çünkü yaşlılarımızı riske atmak istemedim. Ben de biraz kendimi güçsüz hissediyordum, vazgeçtim.
Pazar sabahı da başka bir arkadaşın evinde kahvaltıdaydık.


                       Arkadaşımın hazırladığı güzel kahvaltıyla pazar günümüz geçti . Kızımı İstanbul'a yolcu ettim. Pazartesi yine nezle ve hafif kırgınlıkla okula gittim. Ama gün boyu çoğalan baş ağrım ve halsizliğim vardı. Tam çocukları evlerine gönderirken kusma başladı. Tüm gece aralıksız sürdü. Gece yarısı acillere gittik ve rapor aldım. Tüm hafta içim baş ağrısı, halsizlik, nezle, karın ağrısıyla devam etti. Test yapmıyorlar artık, yaptırsaydım kesin bir şey çıkardı eminim. Yeme içmeden kesildim mide bulantısından, sese karşı aşırı tahammülsüzlük vardı. Çocuk küçükken biz nasıl hastalık geçirmişiz diye düşünmeden edemedim çünkü insanın gözü bir şey görmek istemiyor. Tüm gün hep yattım. Daha bugün yavaş yavaş kendime gelmeye başladım. Ama dün gece tekrar başa döndü. Öyle bir halsizlik ve ağrı var ki bilmiyorum bu hastalıktan kaç günde kurtulacağım.  Allahtan üç gün de yeni yıl tatili var, iyice dinlenirim kısmetse.



Arkadaşlardan gelen kartlar, hediyeler haftamı güzelleştirdi, moralimi yükseltti. 


Hastayken hiç bir şey yapılmıyor. Hatta bir kelime dahi okuyamıyorsunuz. Yine de hastalığımın başlangıcında bir kitap bitirdim. 
Yeni bir yıla girerken sağlık ve barış diliyorum..


20 yorum:

  1. Geçmiş olsun sevgili Buket ve şimdiden çok güzel bir sene diliyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ceren, hiç böyle grip olmamıştım. Hala her yerim ağrıyor ki bugün de 6. günü. neyse ki eşim iyi . ama korkuyorum ona da geçecek diye. aynı evde dip dibe.
      Ben de şimdiden mutlu ve sağlıklı bir yıldiliyorum.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun Buket, sağlık, huzur, mutluluk, başarı, barış dolu bir yıl diliyorum.
    Hastalıktan korkuyorum, maske ile dolaşıyorum bende.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, güzel dileklerine ben de katılıyorum. Maske aslında benim de kullanmam lazım bu mevsimde, çünkü sınıfta her çocuk her hafta hasta.

      Sil
  3. Merhabalar.
    2023 yılının şu son ayında nezle ve hafif kırgınlıkla başlayan rahatsızlığınız, ana hastalığın başlangıcı ve habercisi oluyorlar. Çok geçmiş olsun. Dinlenme ve bol vitamin almaktan başka çareniz yok. Maalesef artık covid testi yapmıyorlar. Ben yazın ortasında aynen böyle rahatsızlandım ve boğaz ve geniz ağrısı yutkunma güçlüğü ve faranjit derken iyi çektim. Hastaneye başvurdum ama maalesef covid testini yapmadılar.
    Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yeni yıl dilerim.
    Selam ve saygılarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Recep Bey, özel hastanelerde sadece yapıyorlar galiba. zaten covid falan
      artık herkes oluyor. Aman dikkat edin yine de, dediğiniz gibi mutlaka
      dinlenmek gerekiyor. Ben de iyi yıllar dilerim

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Yeni yıla toparlanmış girmek ve o güzel sofraların etrafında toplanmak için hâlâ zaman var. Dilerim hızla toparlarsınız 💐

    YanıtlaSil
  5. Yeni yılın kutlu ve mutlu olsun Sevgili Buket.

    YanıtlaSil
  6. Tez zamanda sağlıklı günler diliyorum

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun Buketcim, tez iyilik diliyorum. Yeni sağlıkla ve huzurla gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Leylakdalım, mutlu ve huzur dolu ve sağlıklı günlerimiz olsun..

      Sil
  8. Geçmiş olsun. Masalar yine pek muhteşem. Senin ve ailenin yeni yılı kutlu olsun; sağlıkla ve mutlulukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim aynı dilekleri ben de senin için dilerim. Daha
      blogları okuyamadım. Kimbilir kaç tane yazı yazdın !

      Sil
  9. Geçmişler olsun, o kadar çok hastalık haberi alıyoruz ki, tam bir salgın hali.
    Dilerim yeni yıl sağlıkla başlar ve öyle devam eder.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli dileklerin için. İyi yıllar!

      Sil
  10. Bütün hastaliklar, olumsuzluklar gecen yilda kalmis olsun, yeni yilda saglik, huzur ve mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...