15 Aralık 2023 Cuma

Cuma Şükür Günü

                 Bir cuma gününe daha ulaştık çok şükür. Hayat hızlı ve bizlere karşı umarsızca akıyor, zaman hızlı geçiyor, mevsimler birbirini kovalıyor. Bu bana yoğun bir baskı yapıyor ama yine de aynı duayı tekrarlıyorum her sabah..

Sevgili peygamberimizin sabah kalktığında yaptığı duayı;

'' Bana ruhumu geri veren, vücudumu afiyetle kılan ve kendisini zikretmeme müsaade eden Rabbime hamdolsun “

Hafta içi saat sekizde yola çıkıyorum. Bazen sahilden, çoğu zaman yol kenarından. Gökyüzüne bakıyorum, her gün hatta her saat nasıl böyle değişik oluyor. O gün havanın güzel olacağı işareti veren renklerini görüyorum sonra.. Tekrar şükrediyorum çünkü içimi bir sevinç kaplıyor bu renkleri görünce.

             Bu hafta 3 kitap aldım kütüphaneden. Hiç tanımadığım bir yazar Hacer Kılcıoğlu. Okuduğum kitapta gençliğini eğlenceli bir dille anlatıyor. Kendisini araştırınca onunda bir öğretmen olduğunu öğrendim. Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oluyor ve emekliliğin o rutinine girmemek için bir şeyler yazmaya başladığını söylüyor. Daha çok çocuk kitapları yazmış. Kitaplar beni ışıl ışıl günlerle dolu çocukluluğuma ve kendime yaklaştırdı diyor. Hayatın hüznüyle bu şekilde savaştığını belirtiyor. Kitap kolayca okunan, eğlenceli bir kitap. Yaşı ilerlemiş bizlerinde bir çok hatırasını canlandıran sayfalar var. Kendi çocukluğumdan kesitler aklıma geldi hep. Siyah - beyaz tv zamanları, eve alınan ilk renkli televizyonun geldiği gün, pazar günleri herkes tarafından yapılan ritüeller, ortaokul ve lise yıllarında ki benzerliklerle karşılaşınca yüzümde bir tebessüm oldu.


               Diğer kitap Ahmet Sarı'nın Edebiyatın İyileştirici Gücü. Çeşitli yazarları örnek vererek yazmanın, kurgusal metinlerin ve şiirlerin insan ruhuna nasıl iyi geldiğini anlatan keyifli bir kitap. Sayfa 61 de Hilde Domin'in bir yazısından paragrafı örnek vermiş, ben de sizinle paylaşıyorum;
'' Bugünlerde teselli işi, güzelin elimizden kaybolup gitmesi gibi çekip gitti hayatımızdan. Ancak kendini bu çağın tüketim ürünü, tüketim nesnesi haline getirmeyenlerruhunu vahşi kapitalizmin aparatlarına satmayanlar güzel edebiyatın da bilincine varırlar. Kitap okumayı sevenler,okurlar, biraz da izole olmuş yaşantılarına kurmaca dünya ile renk katmak isterler. Farklı farklı metinlere karşı susuzluk biraz da'kendini dışarıdan görmek istemek'ten kaynaklanmaktadır. Dünyayı değiştirmek, elinde olsun ya da olmasın , okunan metinlerle kendi içinde devrimler gerçekleştirmek , en başta kendini değiştirmek okuma ediminin vazgeçilmez fikridir.İdeal olan o büyük kare, kurmaca dünyadan ruhuna yayılır insanın ve bu da dünyanın en büyük rahatlığını sağlar.''



                  Netflixe üyeliğimizi bitirmiştik ama ara ara açılıyor. Pazartesi gecesi açılınca hemen bir seri Robbie Williams belgeselini seyrettik. Seviyorum biyografik filmleri,kitapları. Bir çok şeyi size gösteriyor. Aynı yaşlardayız Robbie ile hatta gençlik zamanlarında Take That danslarını yapardık kuzenlerle. New Kids on the Block grubu vardı bir de, lise de ne severdik onları da. Gençlik işte. Robbie Willams'ın hayatı da ibretlik tabi, erken yaşta gelen şöhretle alkol ve uyuşturucu bağımlılığı. Bir de santçılarda olan o bencillik ve çılgınlıkta var, çok erken yaşlarda tükenmiş Robbie. Sonrasında şansına bir Türk kızı çıkmış da şimdi 4 çocukla hayal ettiği huzuru bulmuş. Bence şimdi de kafası fazla rahat değil..
Diğer seyrettiğimiz belgesel de Twin Flames. Bu da içler acısı insanlık halleri. Hani şu duygusal boşluklarını doldurmak için farklı gruplara giren insanlar var ya onların başına gelenler. Allah aklımızı korusun!


                           İnstagramdan tanışıp arkadaş olduğumuz bir aileye gittik haftasonu. Onlarda emekli olup bir dağ başında ev yaptırdılar. Hayal ettikleri evi yaptılar ve gördüğünüz gibi harika oldu. Bahçesi, manzarası da bir harika. Bahçeyi hala düzenliyorlar çünkü çok büyük. Benzer hayalleri, yaşam açısını yakaladığımız insanlarla tanışmayı çok seviyoruz, umarım hep devam eder arkadaşlığımız..


Anneciğim paylaşmış çarşamba günü.. Çiçeklerim bu mevsimde coştu demiş :)



İlk yeni yıl hediyelerimi hazırladım..


Arkadaşlarla buluşmadan olmazdı bu hafta da. İş sonrası yorgunluk kahvesi de çok iyi geliyor. Sohbet zaten ihtiyacımız. Akşam yemeğine kadar oturup evlere dağılıyoruz.
Bir haftayı da böyle güzel geçirmenin mutluluğu kadar güzel bir şey yok. Haftasonumuz da huzurla ve sağlıkla geçsin diyerek hoşçakalın sevgili blog arkadaşlarım!!










6 yorum:

  1. güzel bir haftasonu olsun inşallah hepimize arkadaşınızın evi şahane görünüyor bizim de eşimle en büyük hayalimiz denize yakın deniz gören müstakil bir evde sağlıklı bir emeklilik geçirebilmek umarım başarabiliriz inşallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hayaller gerçekleşir. Arkadaşlar yurt dışından emekli olup gelince hayalleri kolayca gerçekleşmiş. Bizler için biraz zor ama yine de dileklerimizi gönderelim :)

      Sil
  2. Güzel bir hafta olmuş belli. Hediye paketleri çok özenli, zevkli. Ellerinize sağlık. Hacer Hanım iyi bir yazar. Madem tanışmışsınız. Onunla yaptığımız bir söyleşiyi paylaşayım. https://parsomenfanzin.com/2023/03/23/hacer-kilcioglu-ile-soylesi-cocukluga-o-altin-ulkeye-donmek-sahaneydi/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen gidip okuyacağım, çok teşekkür ederim

      Sil
  3. Arkadaşının evi güzelmiş, kitaplar için kütüphaneye bakacağım.Arkadaş buluşmaları her zaman güzeldir.
    Sevgiler, iyi haftalar...

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...