1 Aralık 2023 Cuma

Aralık Cumasına Hoşgeldiniz!

                     İşte geldi aralık ayı. Ve bugün aralığın ilk cuması. Yeni bir yıla yaklaştık hem de tam kapısındayız. Işıkları, geyikleri, çam dalları ve mumlarıyla süslenmiş bir ay bu. Neşesi farklı, kar yağsın istiyoruz, sımsıcak evlerimizde battaniyeler altında oturalım sıcak bir şeyler yudumlayalım istiyoruz. Bu neşeli duygular beni de sarıyor her yıl sil baştan. Aman bir şikayetim yok, böyle olsun, keyfimizi ve umudumuzu kaybetmeyelim.

Ama burukluk kalbimin bir köşesinde her daim var; benim kadar şanslı olmayanları düşündükçe halimden sıkıntı duyuyorum. Tüm şiddeti ve insanlık dışı haliyle süren savaşa karşı böyle savunmasız kalmak, oturup sıcak yuvalarımızda ölen bebekleri, kan içinde ki çocukları, kollarında ölmüş evlatlarını şuursuzca taşıyan adamları görünce o süsleri püsleri ortaya çıkarmaya utanıyor bir tarafım. Dünya kurulduğundan beri zulüm olagelmiş, hayat hep devam etmiş her haliyle. Çok karmaşık her şey.

                Neyse hayatımız bizimde tüm enerjimizle devam ediyor ama hadiste dendiği gibi yapmaya çalışıyorum en azından ;

''Sizden biriniz bir kötülüğü gördüğü zaman, onu eli ile değiştirsin, gücü yetmezse dili ile değiştirsin. Buna da gücü yetmezse kalbi ile buğzetsin. Bu imanın en zayıfıdır.''

               Gelelim bu haftaya..

               Fazla yazı yazasım da yok bu hafta böyle olacak..



Geçen cuma Öğretmenler Günüydü..


              Hafta sonu bahçemize kiraz fidesi ektik, geçen hafta da ektiğimiz baklalar topraktan çıkmaya başladılar. Aslında baharda çıkması gerekmez miydi anlamadım.


Hava soğuktu o gün. İçeri de tarçınlı rulolar yaptım.


Bu hafta okuduğum kitap..



    


Bu hafta boyunca Aki'nin filmlerini seyrettik.




                                           Okul için yola çıktığım saatler artık karanlık..




Pazartesi o kadar çok soğuktu ki köye gittiğimde karla karşılaştım.




Okulda soba yanmış, ıhlamurlar yapılmış, daha ne olsun..


Bizim kızlarla buluşup tatlı yedik tatlı konuştuk..




                                     Ayda bir akrabalar buluşması yapmaya karar verildi sülalede. İlk büyük teyze kızına gidildi, çaylar içildi, pasta börekler yenildi ve uzun zamandır görüşmemiş akrabalar buluşmuş olduk. 

                        

Ve son olarak yeni yazıma buyrun burada

                                                   Hayırlı cumalar!








9 yorum:

  1. Selam evet hoş geldin Aralık. Güzel bir yazı güzel fotolar ama dünya karışık. pelin hanım Doha yazınızda güzeldi. Değişik bir yer. ben de Fas çölünden gelince ilginç oldu. Sevgiler. şimdiden yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fas'ı da çok merak ediyorum hatta oranın çok daha güzel olduğunu
      tahmin ediyorum. Yeni bir yıla doğru adım adım gidiyoruz, yılları da deviriyoruz
      arka arkaya. bir taraftan hüzünleniyorum ama yapacak bir şey de yok

      Sil
  2. Merhabalar.
    Cuma yazınızılarınıza her zaman göz atarım. İlgimi çeken bir husus ile karşılaştığım da yorum yazarım, diğer hallerde okur geçerim. Yine çok güzel, keyifli bir Cuma paylaşımı hazırlamışsınız. Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Benim ikamet ettiğim yer Sincan/Ankara ilçesi, buraya henüz sizin köydeki yoğunlukta bir kar düşmedi. Demek ki, sizin köyünüzün yükseltisi bizim buradan çok daha yüksek olduğu için siz bu senenin karı ile tanıştınız.

    Ne güzel siz bahçenize ne dikseniz yeşerip büyüyor, Kaman/Kırşehir ilçesinde bahçeye neler diktim ama toprak küllü ve hastalıklı olduğu için bir şey büyütemiyoruz. Mevcut ağaçları bile ( sulama ve ilaçlama ile) zor koruyoruz. Bundan neden bahsediyorum, üzerinde yaşadığınız coğrafyanın size sunduğu bu nimet için ne yapılsa yeridir.

    Yazınızın en sonunda paylaştığınız bir fotoğraf ilgimi çekti. Deniz kenarında yüksek vinç kulelerle inşa edilen bu binalar neyin nesidir? Buradaki su göl müdür, deniz midir? Burası neresidir, eğer bir sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?
    Hayırlı ve bereketli bir Cuma dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Recep Bey,
      Marmara bölgesinde olmanın avantajları çok çünkü iklimi güzel hem sıcak hem yağışlı. Bitki örtümüz karadeniz kadar olmasa da güzel. her yer yeşildir, çok
      meyve yetişir. Ne yazık ki sanayi bölgesi olduğundan havası kirli. onlarca
      fabrika var körfez çevresinde. bizim köyün rakımı çok değil ama oturduğum yer deniz kenarı burada kar olmaz ama aynı gün on beş dakika da gittiğimiz köyde kar oluyor.
      son resimde ki yer 2015 yılında gittiğimiz Katar. onunla ilgili bir yazı yazdım. orada bir link var. yazının sonunda, oraya basın yazım çıkıyor okumak isterseniz.

      Sil
    2. Merhabalar Pelinpembesi.
      Cevab-i yorum ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  3. Bakla çıkmaz herhalde bu mevsimde, havadan şaşırmıştır o. Güller de şaşkın mesela, kendilerini Mayıs'ta sanıyorlar. :)

    YanıtlaSil
  4. Sizin sonbahar partisinden ilham aldım. Kızları da örgütledim biz de kışa merhaba partisi yapıyoruz bakalım nasıl olacak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım başlangıç olsun, bak çok seveceksiniz. Bizim de yeni yıl partimiz olacak aralık sonuna doğru. Biz neredeyse 10 yıldır yapıyoruz,
      her şeyi fırsat bulup partiliyoruz :)

      Sil
  5. Draga mea,
    In vremurile acestea grele cu rau provocat si insuflat, trebuie sa fie multi oameni fericiti... nu pentru ca totul este bine, ci pentru ca sa putem vedea putinul bine in toate!
    Imi zic intodeauna : ''Bun cu bun se face!"
    Cele mai calde imbratisari,
    Mia

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...