6 Şubat 2019 Çarşamba

Edebiyat ve Patates Turtası Derneği

                        Ne zamandır keyifli bir film seyretmemiştim. Özellikle Netflixte seyrettiğimiz dizi ve filmlerde tam aradığımı bulamıyorum. Üst üste izlediğim dizilerde dozu kaçmış çıplaklık ve kendi değerlerimize olan terslik canımı çok sıkıyordu. Başladığımız You dizisini ilk bölüm bitmeden kapattım. La casa de las flores in çiçeklerle dolu cazibeli görüntülerine kapılıp sonuna kadar seyrettik ama içinde ki ilişkiler midemi bulandırdı. Günümüzde diziler seks bazlı olmadan alıcı bulmuyor ne yazık ki ya da şidddet dolu olmadan.
                    Neyse  dün gece keyifli bir film seyrettim. Aslında bildik bir hikaye, sonunu hemen kestiriyorsunuz fazla şaşırtmıyor sizi ama üst üste seyrettiğim fiyaskolardan sonra iyi geldi. 


İngiltere'nin deniz kıyısında ki bir kasaba da geçen filmde edebiyat okumaları, kitaplarla , eşsiz manzarayla geçen iki saat boyunca oldukça keyif aldım. Zaten kocaman ciltli kitaplarla ellerinde dolaşan film kahramanlarını düşünün , kasabanın taşlı yollarında denizden gelen esintiyle dönemin elbiselerini havalandırarak yürüyorlar, nazilerin zulmünden biraz olsun kaçabilmek, insanlıklarını unutmamak için bir kitap klubü kuruyorlar. Acının içinde kitaplara sığınıyorlar. 
Bir tarafta harika bir coğrafya diğer tarafta kitaplar, edebiyat hatta yoklukta yaptıkları patates turtası nasıl romantik. Haa bir de aşk hikayesi de var sevenler çok olacaktır ben hoşlanmam ama bu atmosferde bu da eksik değil. 
 Neyse uzun lafın kısası  seyredilecek hoş bir film, bilginize..

















12 yorum:

  1. tam benlik bu film sanki...teşekkürler...sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. bir de çocuk dramı , bir de ona takılıyorum ben bakayım şu filme mola vericem şimdi iyi gelicek sanıyorum ki bana d a sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşllh beğenirsiniz sonra yorumu bekliyorum..

      Sil
  3. Tam da film arayışı içindeydim,çok çok tesekkir ederim!!
    Benim de bir film tavsiyem olsun size o da kitaplarla ilgili ve Ingilterede çekilmiş ama biraz dönem filmi ki bence seversiniz The Bookshop.
    Blogunda geniş yer de vermiştim,eminim ki siz de seveceksiniz.
    Güzel geçsin gününüz🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah seyretmez miyim o da çok güzel bir kasaba da ve dönem de
      geçiyordu. birbirine benzeyen filmler. çok teşekkür ederim..

      Sil
  4. Filmin adını yazar mısınız ben hızlıca okuduğum için ilk başta La casa de las flores sandım ama o diziymiş rica etsem filmin adını verir mısınız?
    Teşekkürler🍃

    YanıtlaSil
  5. ben de çok keyif almıştım filmden. maalesef ki dünya da sadece cinsellik söz konusu. hatta şimdilerde çarpık cinsellik gözümüze sokuluyor, hayrolsun.

    bu arada blogumda çekiliş var beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle. cinselliğe bile ne gerek var derken şimdi
      sapkınlıklarda normaleştiriliyor, çok sinir oluyorum.

      Sil
  6. İzlenecek çok fazla bir şey yok gerçekten de. ya ucuz taklit ya pespayelik...

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...