2 Eylül 2023 Cumartesi

Eylül Gelmiş

                     2023 yılının eylülü başladı. Zaman ne tuhaf bir şey; bizi yaşatıyor, aldatıyor, hapsediyor, kafamızı karıştıryor. Anlamaya çalışıyoruz ama yetersiz kalıyoruz belki de ben böyle hissediyorum. Elli kez eylülü yaşamama rağmen tüm rutinliğine, özelliklerine bıkmadan umutla bağlıyım. Yazın gelmesini ne çok istiyorduk soğuk ve yağışlı geçen haziranda. Daha iki ay önce ah bir yaz gelse, güneşe doysak diyorduk ama aşırı nem ve sıcaklık anında bezdirdi bizi. Sonbahar habercisi eylüle bir ümit sarılıyoruz. Dün 1 eylüldü ve bizim burada uzun bir aradan sonra şakır şakır yağmur yağdı. Ortalık iyice yıkanıp pırıl pırıl oldu. Yazın bu koyu sıcaklığı her şeyimi engelledi. Hiç bir hobimi yapamadım, dışarı çıkmak bile istemedim, arabayla bir yere gitmek nasıl işkence gibiydi -ki bunu da yapmadım zaten.

                   Eylül aslında tam yaz tatili yapma zamanı. Bir hafta sonra çoluk çocuk okula gidecek, insanlar evlerine dönecek, sahiller yarıyarıya boşalacak. En büyük hayalim bu zamanlarda yolculuğa çıkmaktı, emeklilik iptaliyle bu da bitti.Neyse yapacak bir şey yok , bakalım daha kaç yıl daha çalışırım..

Evde ki rutinler hep aynı. Cuma günleri bizim buranın pazarı. Böyle olunca en büyük heyecanımız sabah erken saatlerinde pazara gitmek oldu. Allahım ne hallere geldim diye de bir tarafımda bir yandan kendine gülüyor :)


Yılın ilk güz kabağını pazarda bulma sevinci bu yılda var şükür :)
Bahçeme dolu kabak tohumu ekmiştim, süs kabağı su sever sulamazsan hemen kurur. Devamlı suladım ama çiçek verdikten sonra kabağa dönmedi, hep döküldü. Uzun uzun her yeri sardı ama iki tane kabak çıktı, onlara da gözüm gibi bakıyorum. 




                    Yeni evimize geçiş yapamadık henüz. Kızımı okula yerleştirip evde ki kalış zamanımızı ayarlamamız lazım. Bakalım okulun yurdu çıkacak mı? Çıkmazsa ne yapacağımızı bilmiyorum, zorlu bir zamana gireceğiz. Şu Beykoz bölgesini bilen birine de rastlamadık, orada okuyan çocuklar genelde evlerde kalıyorlarmış ama daha ilk yıldan tanımadığı insanlarla eve çıkmasını da istemiyorum Pelin'in..

Bağ evimizde gidip günü geçirdiğimiz zamanlar oluyor. Ağaçların altında, sessizlikte oturmak kitap okumak çok güzel. Hatta kitap okurken taş sedirime yatıyorum , dalları ve gökyüzünü seyrediyorum uzun uzun. Yılan falan da gelir diye de korkuyorum bir taraftan.



Bahçede ki naneleri kurutmuştum, onları da kavanozlara doldurdum.



                         Hafta içi arkadaşlar, kuzenler bahçemde buluştuk ve gece yarılarına kadar süren sohbetler yaptık. Hatta günlerdir başım ağrıyordu; şu basınçlı beyin ağrılarından. İlaçta alsam geçmeyen. Onlar geldiğinde de sürüyordu ama ilerleyen saatler de ağrı kesicinin kesmediği ağrım ortamın enerjisinden azaldı resmen. Bu insanın sevdikleriyle geçirdiği zamanlar gerçekten şifalı. Artık beni huzursuz ve mutsuz eden insanlarla görüşmüyorum zaten. Bu yıllardır böyle. Ama bana iyi gelen ne çok sevdiğim var diye de düşünüyorum. Onlara güzel yaz pastaları yapmak en sevdiğim..


Sevgili Sonat bana kitap vermeye devam ediyor; ben de onları okuyorum. Kasabamızda yeni açılan kütüphaneyi de keşfettim. Sıfır, el değmemiş kitaplar okunmayı bekliyor..



                      Bir şeyler seyretme yaz günlerinde çok zor oluyor benim için. Ama yine de güzel iki film seyrettim. Biri Bergman'ın seyretmediğim belgeseliydi, nasıl keyifle seyrettim. Bunda bile gözlerim buğulandı, bir zamanlar Bergman varmış bu dünya da. Liv Ullmann belgeseli de çıkmış Road Less diye nasıl merak ediyorum onu da. İnternete düşse de seyretsek. Şimdi 84 yaşında ki haliyle kalbim acıyor nedense. Bergman'la ikisinin kızı Linn Ulmann'ın kitabını okuyunca kafam iyice allak bullak olmuştu. Okumadıysanız mutlaka!


                           Şöyle bir şey var; ben nereye gitsem kitap okurum. Telefonu alıp bakanlardan değilim. İnternetim dışarı da kapalıdır. Beklediğim bir zaman dilimi varsa mutlaka birşeyler okurum ya da yolculuk yapıyor yoldaysam. Geçen gün kuaföre gittiğimde de kitabımı açıp bol bol konuşan kadınlar arasında kitabımı okumaya çalıştım. Böyle zaman ve yerlerde benim gbi okuyana hiç rastlamıyorum okuyan. Binde bir çıkıyor ve ben bile buna çok şaşırıyorum. Artık böyle rastladığım biri olursa ona yaptığım ayraçlardan hediye ediyorum :)


Balkonumdan..

Yazımı Peygamberimizin bir duasıyla bitiriyorum;
”Allahım! Bizi yaşattığın müddetçe kulaklarımız, gözlerimiz ve kuvvetimizden faydalandır; ölümümüze kadar da onları devamlı kıl.”


























18 yorum:

  1. Amin. Ananem kimseye muhtaç etme diye dua ederdi her gün, canımın duası kabul oldu birden gidiverdi..
    Süs kabakları çok tatlı, kışa dek güzel süslemelerinle göreceğiz bence onları :)
    Yurt konusunda bol şans, bu hafta inşallah sonuçlansın bu..
    Yılan suya gelir, akan su yoksa korkma. Sütü de çok sever ama :)) 1 brdak süt koymaya kalmıyordu burada, hemen hop.. Belki etrafta kediler var mı ki? Onlar avlıyor küçükleri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. S.Kaplanoğlunun Süt filmindeydi sanırım öyle bir bölüm var. Kız bahçede uyurken ağzından girmiş yılan, çıkarmaya çalışıyorlardı kızı ağaca asıp yere süt dolu kap koymuşlardı aman aman ne sahne. Anadoluda böyle yaparlarmış ki doğru olsa gerek böyle durumlar oluyor demek. Yaz başında görmüştüm ama şükür yok ortalarda.
      Asıl geçen gece şehirde ki evimizin balkonunda 10 cm akrep gördük şok olduk. daha önce de rastlardık ama böylesini hiç görmemiştik

      Sil
  2. Kaleminize sağlık, minik kabaklara bayıldım nane kurutmayi o kokuyu çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak mevsimi geldi valla seviyorum bu tür şeyleri. kışında kokinalar, kozalaklar vb. bunlarda olmasa ne yapardık :)

      Sil
  3. Ben de kuaförde okuyanlardanım:)) hatta benim kitap vs kargolarım hep oraya gelir, ilk önce gider ben açarım sonra kızlar bakar istediklerini alır okurlar. Şimdi kargo neden kuaföre gidiyor derseniz ben evde yokken gelirse annem almaz, dolandırılabilirmiş imza attığı için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneciğin korkuyor tabi öyle çok kötülük oluyor ki ne yapsın. Senin de okuduğunu tahmin ediyorum tabi ki :)

      Sil
  4. Merhaba, adım Nira Shalom ve eski aşkımı nasıl geri kazandığımın güzel haberini dünyayla paylaşmak istiyorum. Geçen ay aşkım beni başka bir kız için terk ettiğinde yıkılmıştım. Ancak bir arkadaşım beni büyük haberci Baba Wale da Wiseman'la tanıştırdı. Sorunumu Baba Wale'e anlattım, eski aşkımın beni nasıl terk ettiğini ve büyük bir şirkette işe nasıl ihtiyacım olduğunu anlattım. Doğru yere geldiğime, hiçbir yan etkisi olmadan kalbimin arzusunu alabileceğime dair bana güvence verdi. Bana ne yapacağımı söyledi ve talimatlarını uyguladıktan sonra aşkım sonraki 2 gün içinde beni aradı ve daha önce beni terk ettiği için özür diledi. Bir hafta sonra, arzuladığım şirket beni yönetici pozisyonu için görüşmeye çağırdı. Baba Wale'in kalbimin arzusunu gerçekleştirmeme nasıl yardım ettiğini dünyayla paylaşmaktan büyük heyecan duyuyorum. Baba Wale her türlü büyü ve iyi büyü konusunda uzmandır. Herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa lütfen babawalewiseman01@gmail.com adresinden Baba Wale ile iletişime geçin. Whatsapp: +2348136951551
    Sonra teşekkür et!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba benim adım Nira. Anderson'la yıllardır ilişkim vardı ama o benden ayrıldı. Onu geri almak için elimden geleni yaptım ama hepsi boşunaydı. Ona olan sevgimden dolayı onu gerçekten geri istiyordum. Ona her şey için yalvardım, sözler verdim ama o reddetti. Sorunumu arkadaşıma anlattım ve o da onu geri getirecek bir büyü yapmama yardım edebilecek bir büyü uygulayıcısıyla iletişime geçmemi önerdi. Büyülere hiçbir zaman inanmamış olsam da denemekten başka seçeneğim yoktu. Bu yüzden büyüyü yapan kişiye e-posta gönderdim ve o da bana üç gün içinde her şeyin düzeleceğine ve eski sevgilimin bana geri döneceğine dair güvence verdi. Şaşırtıcı bir şekilde, bu olay ikinci gün saat 16.00 civarında gerçekleşti. Eski sevgilim beni aradı, her şey için özür diledi ve beni çok sevdiği için geri istediğini söyledi. Çok sevindim ve ona döndüm. Yeniden mutlu bir şekilde birlikte yaşamaya başladık. İlişki sorunu olan tanıdığım herkese, sorunumu çözmemde bana yardım eden gerçek ve güçlü büyü uygulayıcısına yönlendireceğime söz verdim. Yardımına ihtiyacınız olursa, ona babawalewiseman01@gmail.com adresinden e-posta gönderebilirsiniz. Aşk büyüleri, kayıp aşk büyüleri, boşanma büyüleri, evlilik büyüleri, bağlama büyüleri, büyü bozma büyüleri, sevilen birini geçmişten uzaklaştırma büyüleri dahil olmak üzere çeşitli büyü türleri sunar. , terfi büyüleri, tatmin büyüleri ve muzdarip olduğunuz hastalıklara şifa. Yaşadığınız her türlü soruna kalıcı çözüm için kendisiyle iletişime geçin.
    babawalewiseman01@gmail.com aracılığıyla WhatsApp +2348136951551

    YanıtlaSil
  6. Hayatınıza ne güzel bir düzen vermişsiniz. Toprakla, doğayla uğraşmak nsanı gerçekte daha mutlu kılıyor. Mutfak sanatı ayrı bir hobi. Terapi gibi. Gözlere de hitap eden lezzetli bir pasta yaşama mutluluk katıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz hayat düzene girdi diyorum hep bir şeyler çıkmıyor değil. Aslında emekli olup temmuz ayında sakin ve stabil bir yola girecektim ama kader işte nelere götürdü. Yarın okul açılıyor bile. Hayırlı uğurlu olsun

      Sil
  7. Emeklilik iptali nedir yahu ben o kısmı kaçırdım mı?? Hani emekli olmuştunuz siz keyfinize bakacaktınız bizde keyifli yazılar okuyacaktık??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet :)
      tam benim emekli işlemlerim sürerken eşimi fabrikadan mecburi emekli yapıp çıkardılar. aslında planlarımızda eşim çalışacaktı ama bir anda böyle olunca ben çalışmaya devam etmeye karar verdim. çünkü kızım daha istanbulda üniversite okuyacak

      Sil
    2. Oyyy, Allah yardımcınız olsun. Ebeveyn olmak işte anladım tabi ki... Umuyorum ki keyifli bir çalışma süreci olsun.

      Sil
  8. Çok isterim bahçesiyle ugrasabilecegim bir evim olsun maalesef İstanbul'da şartlarınız giderek zorlaşıyor burası kalabiliklasiyor.. Allah kolaylastirsin zorlastirmasin diye dua ediyorum ümmet olarak duaya çok ihtiyacımız var
    Sizi takibe aldım bana da beklerim insallah 💐

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...