17 Haziran 2022 Cuma

Tatil Cuması


                Haziranın ortasına geldik, bugün okullar kapanıyor, karneler dağıtılıyor. Geçen iki hafta yaza yakışan yoğunlukta geldi geçti bile. Okulda zaman yazın daha çabuk geçiyor, bahçeye daha çok çıktık, etkinlikler tam gaz devam etti. Köyde olunca bağdan bahçeden kiraz, erikler geldi. Hatta yan bahçede ki kirazları kendimiz topladık, ertesi gün yaptığımız kek üzerine süsledik.





Sadettin Ökten "İnsanın gökyüzüne bakacak vakti olmalı. Edemedim, yetiştiremedim, yapamadım bu hiç bitmez. Hiçbir devirde de bitmemiştir. İnsan dağlara bakmalı, hilkate bakmalı, kendisiyle yalnız kalmalı. Yokluk öyle başlıyor. Varlık zor, varlık çok ağır."  der ya ..
Yaza başlangıçla etrafımızda ki bu uyanışı, yüceliği göremezsek ne ayıp bize. 



Bahçem coştu arkadaşlar!
Yaseminler çılgın gibi kokuyor, ortanca ve zambaklar açmaya başladılar. Şu turuncu zambakların adının portakal zambağı olduğunu sevgili Zeugma
nın yazısından öğrendim . ( bu arada Zeugma'nın yorumları kapalı, bana mı öyle gözüküyor )
Annem cennet zambağı da deniyor demişti.



                  Geçen gün yağmur yağınca tüm bitkiler yıkandı, paklandı ne güzel oldu her yer.  Yıllar önce Büyükada sokaklarında gezerken bahçe kapılarında yasemini görünce '' ah bir gün benimde böyle yaseminlerim olacak'' diye içimden geçirmiş, olmasını çok istemiştim. Şükürler olsun ki gerçekleşti dileğim.


                        Geçen yıl iki kök saksıya çilek ekmiş, sonra da fazla ilgilenmemiştim. Sonra yaz, kış geldi geçti. Hatta kışın üzerini kar örttü ama hiç bir şey olmadan yaza tekrar ortaya çıktılar, hem de daha da çoğalmış olarak.



Uyku çiçeği.. Gölgeyi ve serinliği çok sever..


Bu hafta içinde iki kitap okudum. Önce ki yazımda uzun uzun bahsettim Sessizliğin Yanıtı'ndan.



Diğer okuduğum Güzellik Hırsızları'da fena değildi ama bu tarz kitaplar bana 
sinema filmi gibi gelir. Okumaktan çok seyredeyim de vakit kaybı olmasın isterim.


Şu coşan kaktüsüme bakın. Bu sene her yeri çiçek doldu..


Geçen hafta sonu Babalar Günü pastası yaptım hem eşime, hem babama. Meğer Babalar Günü bu haftaymış ama aslında uydurulmuş bu günlerden hiç hazetmem. Eskiden kutlamazdım , sonra etraftan yansıyan görüntülere için için  hüzünlenen ebeveynlerimizi görünce aman bizde kutlayalıma döndük.


                     Bu hafta içinde kızımın lise mezuniyeti oldu. Burada yazmaya başladığımda Pelin 6 yaşındaydı. Hatta eski yazılarıma dönüp ilk yazmaya başladığım yılda ki Pelin'in fotoğrafını buldum. Nasıl geçti bu yıllar, ne yorulduk, ne çabaladık şu hayatta. Bu ben değilim sanki, hiç bir şey anlamadım kızımın bebekliliği, çocukluluğu derken işte artık o bir genç kız.


                 Dediğim gibi lise de bitti ama ben de bittim. Çocuk yetiştirmenin ne demek olduğunu anne babalar bilir. Çatışmadığımız bir gün olmadı, endişelenmediğim, sinirlenmediğim bir gün olmadı. Çok defa krizlere girdim çıktım ve bu yaşa geldik. Bundan sonrası çok mu değişecek sanki? Çocuklar büyüdükçe endişe artıyor, Hatta sizden koptukça endişeniz daha da çoğalıyor. Verebileceğimiz her şeyi verdik, bundan sonrası ona kaldı. İnşallh yazgısı iyi olur diye düşünüyorum. 
Bu hafta sonu hayatında dönemeç noktası olacak bir sınava girecek, umarım Allah hayırlısını verir. Tüm çocuklarımızın yolu açık olsun, hayallerini gerçekleştirsin. 















15 yorum:

  1. Bir gün o güzel bahçende blogger toplantısı yapalım mı? 🧡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman beklerim, kocaeli taraflarına yolun düşerse mutlaka haberim olsun :)

      Sil
  2. Canım Buket, Pelin'e şimdiden çok çok çok başarılar dilerim, umarım verdiği emeğin karşılığını alır ve istediği bölüme girer.
    Yaseminlerin kokusu inan burnuma geldi <3 Nasıl güzeller ya maşallah!
    Ve iyi tatiller dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiği emek idare eder, bugün sınavda idare eder geçmiş :) Biliyorsun hırslı ve çalışkan annelerin gamsız çocukları olur genelde, bakalım ne olacak bende merak ediyorum. Çok teşekkür ederim güzel temenniler için!

      Sil
  3. Başarılar dilerim Pelin’e🌸 Yaseminlerin kokusunu alır gibiyim.

    YanıtlaSil
  4. Haftanın en büyük olayı Pelin'in mezuniyeti, hem de lise! Bundan sonrası düz yol bence, artık anne-kız ilişkiniz de yumuşayacaktır, hele bir şu sınav stresi de geçsin. :)
    Kolaylıklar, zihin açıklığı ve şans diliyorum Pelin'e. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimli biri olarak ergenlik yıllarında neler olmuştur, ne fırtınalar kopmuştur bu evde tahmin ediyorsundur sevgili ekmekçi kız :) Temennim güzel bir üniversitede okuması, kendi yolunu çizmesi. Bir çok anne baba gibi tüm baskımız bu yüzden oldu ama bir de şimdi ki çocukların bildiğini okuması var. Olan bana oldu, midem de ülser, migren, asabiyet .)
      çok teşekkür ederim ..

      Sil
  5. Canım Buket, bahçen ne kadar da güzel olmuş. Maşallah diyeyim de nazar değmesin. Yaseminlerle sarmaş dolaş kapı bir harika. Ortancalar, kaktüsler ve tabii ki şahane portakal zambakları. Ben bu yıl gördüm ilk kez, sen yetiştirmişsin bile. Bayıldım. Seçkilerin çok güzel. Kirazlar ve pastalar da öyle:) Ellerinize sağlık.
    Pelin'e bugün ve yarın için başarılar ve bol şans diliyorum. Dilerim emekleriniz boşa çıkmaz. İyi tatiller, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Bahçem gerçekten cennetten bir köşe gbi diyorum hep. çok seviyorum, hele balkonum, o da çok uğraşlı ama yemyeşil. çok seviyorum balkon hayatını , güzelleştirmeye çalışıyoruz hep. bir gün belki gelirsin , her zaman beklerim..

      Sil
  6. Az önce yorum gönderdim; ama gidip gitmediğine dair bir not görünmedi.
    Evet, blogum mayıs başından beri yorumlara kapalı sevgili Buket. Biraz daha böyle dursun bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yeni bakınca bloga geç yayınlıyorum cevapları. yorumların kapalı olduğunu evet görüyordum, biliyorsun şu blog işlerinde 1o yıllık acemiyim :) acaba benden dolayı mı bir şey var diyordum, tamam öyleyse.

      Sil
  7. Pelin'e hayatta da sınavda da başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Buketcim öncelikle iyi tatiller dilerim yorumun sınavdan sonraya denk geldiği içinde umarım Pelin'in sınavı istediği gibi geçmiştir, şansı bol bahtı açık olsun. İstediği yönde ilerlesin inşallah.. Bahçen göz kamaştırıyor, hele yağmurdan sonra ki güzelliğini tahmin edebiliyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınav bile geldi geçti çok şükür fena değil diyor. ama bundan sonra da bir çok faktör etkili olacak bakalım. çocuklarımız büyüyor, bizim geçtiğimiz yollardan geçiyorlar, Allahtan bahtlarının , kısmetlerinin hayırlı olmasını diliyorum artık. çok teşekkür ederiz.

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...