11 Mart 2022 Cuma

Cuma Gelmiş

                   Mart ayını ortalarken yeni bir hafta sonuna daha ulaştık çok şükür sağsalim. Dünya hep böyle karmaşık mıydı yoksa biz mi büyüdük bilmiyorum ama  artık her şey ağır geliyor. Geçenlerde bir yerlerde insanın sadece gençlik yıllarında mutlu olabileceğini okudum. Şöyle bir düşününce lise ve üniversite yıllarında da bir çok acı yaşandığını görüyorum dünya da. Özellikle üniversiteye giderken körfez savaşı çıkmıştı, yurdun televizyonunda film seyreder gibi seyretmiştik günlerce. Avrupanın göbeğinde boşnaklar katledildi o yıllar, ben de boşnak olmama rağmen hiç etkilenmemiştim. Şimdi kızıma bakıyorum da olanlardan bihaber.

                    Belki de dünya böyle devri daim ediyor Yapacak bir şey yok. Gün geçtikçe ağırlaşan hayat şartlarına inat , insan hep umutla yaşamak zorunda. 

                   Geçen cuma eve gelirken pazara geçip uzun bir aradan sonra kendime çiçek aldım. Özellikle kasabamıza nergis çiçeğinin gelmesini bekliyordum . Nihayet köylü pazarına ilk nergisler gelmiş.



                     Everest yayınları Açıkhava serisi diyerek 18 yeni kitap yayınlamış. Otobüste, parkta, piknikte nerede olursanız olun size ağırlık yapmayacak , küçük boyutta , bir çaylık kitaplar bunlar. İlgimi çekince 3 kitap aldım bende.


Bu hafta içinde hediye paketleri hazırladım, mutlu oldum.



                    On, on beş yıl önce küçük bir arsa almıştık. O zamanlar baya bir şehir dışıydı. Uzun bir zaman sonra bahçeye gidip ilk fidanımızı ektik. Bu bir vişne ağacı ağacı. Ama bahçede zeytin, ceviz, kiraz ağaçları da var ama çok bakımsız. Kısmet olursa bu sene bahçeyle daha çok ilgileneceğim.


Ağaç ekmeye gittiğimizde tavuk saldırısına bile uğradık :)


En sevdiğim şeylerden biri de dergilerde ki evlere , bahçelere bakmak. 




                                Kırsal, çiftlik hayatıyla ilgili youtube videolarını seyretmeyi çok seviyorum. Film olarak da seçtiklerim de benzer oluyor. Bu hafta içinde seyrettiğim Rams böyleydi. Koçlarla kafayı bozmuş iki kardeşin hikayesi olan film güzeldi.


           Hafta içi kız arkadaşlarla buluşunca anneciğim bize bir tepsi boşnak böreği yapmış . Şöyle bir tepsi gelince bayram yaptık.


                       Uzun yıllar olmuştu ki bu şarkıyı , zamanında çok sevdiğim bu grubu dinlemeyeli. Ama dün gece karşıma çıkınca gözlerim yaşardı, nerede o yıllarım, gençliğim, nerede o heyecanlar, o enerji diye ağladım uzun uzun. Ne çok dans ederdik bu şarkıda, ne çok severdik. Kendimizi kandırmayalım, bitti arkadaşlar, bitti o güzelim yıllar, yaşantılar..




                          Perşembe ve cuma kar tatili oldu. Zaten mart ayının ilk karı da hafta içinde yağdı bizim köye. Sabah okula gittiğimizde böyle bir manzarayla karşılaştık. Hemen çayımı alıp şöyle bir zamanı arşivledim :)
Bugün cuma. Bizim burada pazar var. Hava öyle soğuk ki, pazar kurulur mu bilmiyorum ama gidip cuma çiçeğimi almayı ve pazar yapmayı planlıyorum. Çıkmadan önce hayırlı cumalar diyorum herkese, mutlu haftasonları !







14 yorum:

  1. Tepsi pek fenaydı:) Annenin ellerine sağlık ki görüntü muhteşem. "Kendimizi kandırmayalım, bitti arkadaşlar, bitti o güzelim yıllar, yaşantılar.." Bu cümle yazıyla çelişkili!:) Oysa güle oynaya, şu soğuk günde içim ısına ısına okudum yazını, ne kadar güzel ve ne kadar insandı kelimelerin:)

    Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama benim burcum balık :)
      Çift karakter, bir öyle bir böyle , dengesiz :)

      Sil
    2. Çooookkkkkk iyi bilirim:)

      Çocuklarımın anneleri de o burçtan:)

      Sil
  2. dün gibi, çocukluğumdaki dünya çok daha güzel bir yerdi... umudu kaybetmek olmaz ama karışıklaşması da çok hafif bir benzetme bence çok daha beter şeyler oldu ben büyüyene kadar... dün gibi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of doğru , bir de çocukken ve gemçken zor şeyler yaşayanlar da var. En kötüsü de
      hayata böyle bir sıfır başlamak. çok üzücü..

      Sil
  3. Hayırlı Cumalar. Börekte gözüm kaldı afiyet olsun ;)
    Bahçeye dikilen ağaçlar, çiçekler, ne kadar güzel!
    En mutlu yaşam döneminin gençlik olduğuna inanmıyorum, bence her dönemin zorlukları güzellikleri ayrı. Ayrıca 50’ler daha keyifli diyor tüm arkadaşlar ağız birliği etmişçesine :))) Umarım içi boş bir umut cümlesi değildir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50'li yaşlar daha yükseklere göre çok daha güzeldir tabi ki ama çok
      özlüyorum o dertsiz, tasasız, sorumsuz yıllarımı. Toprağa, durağanlığa, doğaya
      yöneldim şimdi ama eskileri çok özlüyorum :(

      Sil
  4. Çiçekler, bahçe, tavuk, önde zeytin ağaçları ne güzel. Bende kendime ödül olarak çiçek almayı severim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Yahu bitti o yıllar, yaşantılar tamam da; buralar da güzelmiş. Hem daha yüksek, daha geniş manzara. Esiyor işte ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ne bileyim, o gençlik enerjisi, aldırmazlığı, dertsizliği
      çok güzeldi. Allah'a şükür şimdi ki yaşamım da çok güzel tabi ki ama
      gençlik başka bir şey!

      Sil
  6. "Kendimizi kandırmayalım, bitti arkadaşlar, bitti o güzelim yıllar, yaşantılar.." Dokundur be! :-)
    Doğru olduğundan olsa gerek :-( .
    İyilikler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla doğru:)
      Yaşını bilmiyorum ama 40'a kadar güzel bence sonrası son
      çırpınışlar..

      Sil
  7. Katılıyorum o gençlik yıllarında herşey daha kolay geçiyor şimdi ise bende çok zorlanıyorum, o zamanlar mutlu olabilmek daha kolaydı kafaya takmamak şimdi öyle mi, çiçeklerin harika bu yıl bu türden burada bulamadım henüz diyeyim umudum var belki bulurum :) boşnak böreğine bayılırım ilk defa Ayvalıkta yemiştim ne muhteşem bir lezzetti anneciğinin ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Cat de frumos draga mea!
    Te salut cu bucurie,
    Mia

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...