23 Nisan 2021 Cuma

Mutlu Cuma

                                               Günaydın, günaydın!!

                             Bugün mutlu bir cuma, bugün Çocuk Bayramı. Her ne kadar evlerde kapalı kalmış olsak da, coşkuyla meydanlarda kutlayamıyorsak da bunun geçici olduğunu bilmeli, elimizden geleni yapmalıyız. Öğrencilerime şiirleri dağıtıp evlerinde balonlarla, bayraklarla bir köşe oluşturmalarını söylemiştim. Dün herkes evinden çektiği videoları gönderdi. Demin elime geçen videoları grubumuzda paylaştım. Evimize bayrağımızı astık. Pencereden bakınca çocukları olan komşularımın da camlarını yazılarla, bayraklarla donattıklarını gördüm, çok sevindim. 

                                  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu Olsun !


Gelelim bu haftanın nasıl geçtiğini anlatmaya. Geçen cuma çiçekçiye uğrayıp hem anneme hem kendime cuma çiçeklerimi aldım. Bu sefer bu tatlı gülleri aldım. Renkleri öyle güzel ki. Ama ertesi gün hepsi solmaya başladı. Artık bu çiçeklerde de bir şey var, hiç dayanmıyor. Bende hepsini kesip kitap aralarına koydum kurutmak için.


                     Geçen hafta okul kapanmadan önce ki günler sınıfımızda doğaya açılarak bir çok şey yaptık. Mini bahçemize ektiğimiz marullarımızı, soğanlarımızı suladık. Bahçede ki değişiklikleri inceledik. Sınıfta pamuk arası tuttuğumuz çimlensin diye beklediğimiz nohut , mercimek gibi tohumları da bahçeye ektik.



Okul çıkışı köyde yürüme zamanlarım başlamıştı. Doğa yavaş yavaş hareketlenirken, özlemle beklediğimiz güneş az da olsa yüzünü göstermişken köyde bu fırsatı kaçırmak olmazdı.



Sarı düğün çiçekleriymiş bunlar galiba. Tüm tarlaları kaplamış, artık armut ağaçlarının çiçeklenme zamanı gelmiş, toprak hala ıslak, güneşli yerler yakıcı ama gölgelerin üşüttüğü zamandayız.


                  Şehre döndüğümde belediyenin ektiği bitkilerde de canlanma gördüm. İki rengin mükemmelliğine bakın ne kadar güzel değil mi?


Bahçemde yavaş yavaş canlanırken bazı bitkilerin de ömrünü doldurduğunu görüyorum. Nasıl bir denge! Doğa hiç boş ve devamsız kalmıyor. Kamelya çiçeklerini döküyor.


                     Bahçemde bu yıl baya değişiklikler yapmayı planlıyorum hatta başladım bile. Mesela bu duvar çok yıpranmıştı. Buranın dönüşümünü taşlarla yapmayı düşünüyorum. Bahçeyle ilgili videoda çekiyorum, yakında youtube üzerinden yüklerim.


                            Bu hafta bahçenin ön yüzüne belleme yaptım. Bu işlerde eşimin bana hiç faydası yok. Normalde de sevmez bahçe işlerini ama şu sıralar eve dönen babasının bakımını tüm gün yapıyorlar. Oruçlu olarak fiziksel çalışmak çok zor gerçekten. Bende her gün azar azar çalışıyorum eğer o gün yağmurlu değilse.


                 Bu hafta Kemal Sayar'ın   İnsan olmak ötekinin ıstırabıyla hemhal olmakla başlar.cümlesiyle başlayan bu kitabını okudum. Zaten konuşmalarını, görüşünü sevdiğim Sayar bu kitabında da beklentimi karşıladı. 


                    Bir cuma daha gelmiş, evlere kapanmışken morallerimizi düzgün tutmayı, sağlığımıza dikkat etmeyi, vaktimizi hayırlı geçirmeyi tavsiye ediyorum. 
Herkese mutlu haftalar, huzurlu günler!


16 yorum:

  1. Ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun
    Bazen içim kararıyor, sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor ama sonra diyorum ki ders çıkar kizjm Zeynep sızlanmak sana yakışmaz. Bahçe bir şans you tube kanalını bekleyeceğim heyecanla sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman ben de yutupçu oldum ya :)
      şaka bir yana yavaş yavaş videolar yapıp oraya da koyup
      anı olarak saklamak istiyorum. bazen tekrar tekra seyrediyorum ama
      çok acemi işler.

      Sil
  2. Spring is my favourite time of the year! I just love to see how and nature transforms everything around us. Adorable photos of the countryside surrounding your town. Such very pretty roses that it is a shame that they have withered so quickly. An interesting post as I do like to read about what the children do in your school. Great to see they carry out your projects at home and the family participate too. My husband isn't very gardening orientated either he is very much a city lad. Happy blogging Amanda x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dear Amanda,
      with the arrival of spring, gardening increased. I love dealing with flowers. my daughter is 17 and a teenager.he doesn't like gardening. all the work leaves me. the school closed because of the pandemic. my students are home now. let's see how long it's gonna be like this.

      Sil
  3. Ne tatlı o su veren minik eller :) Nice bayramları(mız) olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o minikler de olmasa çekilir mi şu dünya!
      gerçi çok da zor onları yetiştirmek, emek vermek ama
      ne kolay ki, değil mi?

      Sil
  4. Kemal sayar hiç okumadım deneyeceğim. Duvarın değişiminide sabırsızlıkla bekliyorum. Nice bayramlara

    YanıtlaSil
  5. Biz sokağımızdaki apartmanda yaşayan çocuklarla birlikte, bizim apt. merdivenlerini sahne gibi kullanarak süsledik ve müzik düzenini de ayarladıktan sonra tam 4 saat harika bir konser verdik. Bayıldı çocuklar ve çok eğlendiler.. Senin fotolar yine şahane bir hayat gösterisi sunuyor. Okul bahçenize bayılıyorum, ne güzel onlara da tohum, ekim biçim işlerini öğretiyorsun. Bravo :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo Momentos bu güzel organizasyonda senin payın büyüktür
      bence. bu yılda salgından neşesiz geçen bayramı kendi
      imkanlarınızla ne güzel kutlamışsınız. asıl size bravo!!

      Sil
  6. İlk fotoğraftaki vazonungüzelliği nedir öyle, bayıldı.
    Bunca yıl sonra ben de pamuk arasında limon,portakal çekirdeği çimlendiriyorum :)
    Bahçe işleri candır, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazoyu porlandden paraya kıyıp almıştım geçen sene. bende
      çok seviyorum, almışken güzel almalı değil mi :)

      Sil
    2. Daha eskilerden duygusu veriyor. Evet, bazı şeyler için paraya kıymalı bence de :)

      Sil
  7. Senin köyün fotoğraflarına da ayrı bayılıyorum . Duvarın gelişmelerini instagramda takip ediyorum ve seni ayakta alkışlıyorum. Süpersin valla.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...