19 Mayıs 2023 Cuma

Bayram Cuması

 Bugün Gençlik Bayramı!

Ne güzel milli bayramlarımız var değil mi? Gençlik, çocuk, zafer, cumhuriyet.. Bir ülkeyi vatan yapan değerleri önemsiyorum. Ülke içinde farklı topluluklar, farklı düşünceler, farklı ırklar olabilir. Yeni bir seçim dönemine girdik, sonuçlar ilginçti ama klasikti de. Tepkiler yine aynı, öfkeler sanki hiç bitmiyor, herkesin aklı en iyisi. Herkes fikir beyan etmiş, bir de ben eklenmeyeyim zaten nefret ediyorum seçim sonrası muhabbetlerden. İki kişi yan yana gelse söz ikinci dakikada siyasete geliyor, çok rahatsız oluyorum. Senelerce sürmüş iktidarları sevmiyorum ama  yerine koyabileceğim bir değer olmayınca da hayali umutlara bel bağlayıp olmazsa da kin bağlayamıyorum. Kim yazmış geçenlerde -aynı fikirdeyim-  hangi sonuç çıkarsa çıksın düşüncem muhalefet olacak. 

Ali Nesin “80 yılda bu halka neler yapmış olmalıyız ki 20 yıllık iktidar yıpranmasına, ekonomik krize ve felaketlere rağmen ilk turda kazanamıyoruz. Aklı olan bir de bu açıdan düşünsün” demiş ya haklı.

Seçimlerde görevli memurdum. Başkanla beraber partilerden üyelerle 7 kişiydik. Sabah 7 den akşam 9'a kadar çalıştık. Başkan ve üyeler sonrasında ysk'ya gittiklerinde gece yarılarına kadar işler bitmemiş. Yani bizim oda gibiyse her yer çok özenli çok titiz çalışıldı. Üst üste saymaktan artık beynimiz sulandı aman bir yanlış olmasın diye. İlçemizin hakim hanımı da çok titiz çalışmış. Ama çıkan sonuçları daha bizim sandıkta görünce olacakları tahmin ettim. 

Haftaya tekrar sil baştan. Gözümde öyle büyüyor ki anlatamam. O gün çok yoruldum. Bakalım hayırlısıyla ülkece atlatsak şu süreci. 

                    Okulda çocuklar ayraç yapmayı öyle sevdiler ki. Ben de kitap aralarına koyuyorum acaba kimlere denk gelecek diye düşünerek.

                Bağ evimizin işleri bitecek gibi değil. Keyifle yavaş yavaş yapalım diyoruz ama acilen de yapılması gereken işler var. Ağaçların dalları kesildi toplanması, motorla kesilmesi lazım ama yapacak birini bulamıyoruz. Evin yan tarafına ardiye yaptırmamız lazım yine adam bulamıyoruz. Bahçeye bir masa aldık onu koyacak yerin düzeltilmesi lazım hadi onu biz yapalım dedik. Eşim yaparken belini inciltti, 4 gündür yatıyor. Evin ön tarafına zaten daha el atılmadı bile. 

Diğer ev olunca iki evin ve iki bahçenin işi üst üste bindi. Son gün artık moralim iyice bozulunca bir kahve yaptım işi gücü bıraktım sinirden.


Sadık Yalızuçanlar'ın yeni bir kitabını aldım. Kars'a giden bir belgesel ekipte bulunan kameramanın ruhsal yolculuğunu anlatmış. Yazarın dilini çok sevdiğimden tüm kitaplarını okumaya karar verdim ve bunu aldım. İnançlı insanları kalbinden yakalayan tarafı bana bonus oldu ve tekrardan sevdim.
Zeyyat Selimoğlu'nun daha önce bir kitabını okumuştum. Türk edebiyatının önemli yazarlarından. İnstagramda mini bir anket yaptım kimler tanıyor tanımıyor diye, ne yazık ki durum feci. 
Kıymetli yazarlarımız var ve ne yazık ki önem vermiyoruz yeterince.
Yazarın öykülerini çok sevdim.


Okunan kitaplara süpriz ayraçlar yerleştirilir ve kütüphaneye geri verilir :)


Bahçe mevsimi başladı, minderler çıkarıldı, çiçeklere bakım yapıldı.


Sevgili Yüreğimin İklimi 'nden gelen haftanın süprizi..


Bu sabah erken pazara çıkıp anneme cuma çiçeğini aldım. 
Bir cuma daha geldi hatta bitiyorken mutlu hayırlı günler herkese!

7 yorum:

  1. Merhaba arkadaşım,
    https://armut.com/
    diye bir site var bir incele istersen bulunduğun yerden yaptırmak istediğin işi giriyorsun ve yapmak isteyenler sana fiyat veriyor, belki işine yarayabilir.
    Hayırlı cumalar, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Zeyyat Selimoğlu 1970'lerde babamın kitaplığında görüp tanıdığım yazarlardan biridir, epeydir de okumadım, iyi ki hatırlattınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babana bravo o zaman, şimdi tanıyan, okuyan çok az..

      Sil
  3. Blogunuz çok güzel.. Sizi kendi sayfama da beklerim https://mylens.com.tr/ :) İyi günler dilerimm..

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...