9 Haziran 2023 Cuma

CUMA

 EV

Çok uğraşmayalım, yorulmayalım, işimiz en kısa zamanda bitsin diye prefabrik ev yaptırdık ama bir yıl olmasına rağmen işler bitmedi. Bahçenin ve evin tadilatı devam ediyor. Budanan zeytin dalları bahçenin ortasında, onları kesecek adam bulamıyoruz. Belli bir bölüm toprağın kazılıp düzleştirilmesi lazım yine yapacak adam yok. Evin ön tarafında ki betona fayans döşenecek ki neyse yapacak birini bulduk, istediği malzemeleri aldık ve ne yazık ki biz de gün boyu işte olduğumuzdan başında duramadık. Betonun üzerine 10 santimlik çimento dökmüş. Kapıyı açınca ev içi çukurda kalıyor. Böyle bir şeyin telafisi de yok, adamların kafasına göre yaptığı iş yüzünden uykularım kaçtı. Yapılan işe bakmaya gittiğimde etrafa attıkları çöpleri toplamaktan canım çıktı. Üstelik yeni ektiğim bitkilerin üzerine de her şeyi atmışlar. Seçtiğim yer karoları ön tarafa döşendi.  Haftasonu demirci gelecek, bakalım onunla neler yaşayacağız.



SAĞLIK

Aylardır süren mide sırt ağrım için yapılan tetkiklerde çok şükür önemli bir şey çıkmadı ama bu yıllardır devam eden bir döngü. Psikosomatik ağrılarım öyle yoğun ki her seferinde acaba kötü bir şey mi diye beni endişelere sokar. Endişem arttıkça ağrım artar, ağrım arttıkça depresyona girerim. Daha çok neşesiz, sinirli olurum. Sonra bir posta doktora giderek tüm tetkikleri yaptırır çıkan sonuçla içim rahatlar ( çok şükür) ve eski güzel günlerim geri gelir. Ama etkileri de uzun sürüyor. Kaç haftadır çok yoğun ağrım vardı, biraz hafifledi. Bir çok işin üstüme gelmesi sonucunda bunun böyle olması kaçınılmazdı. Ben böyleyken eşimde 20 gündür hasta. Bağ evinde yaptığımız işler sırasında beli sakatlandı, on gün yatak istiharati şimdi on günde fizik tedavi başladı. Devamlı yatan bir insana hizmette beni daha da yordu. Bir taraftan işe git gel sonra eve gel tüm ev işleriyle tek başına cebelleş valla aşırı yoruldum ama yapacak bir şey de yok. 

PARTİ ZAMANI

Orhan Veli'nin şiiri var ya 

Ne atom bombası
Ne Londra Konferansı
Bir elinde cımbız,
Bir elinde ayna;
Umurunda mı dünya!
Artık bu moddayız. Yoğun bir mutsuzluk, umutsuzluk, insanların saygısızlığı, kabalığı etrafımızı böylesine çok sarmışken bir şeylere tutunalım diyoruz hayatlarımızda. Güzel havaların başlangıcını kutlayalım, sohbet edelim, umutlanalım, planlarımızı, hayallerimizi anlatalım birbirimize güzel bir masanın etrafında dedik. Yaza Merhaba partimizi yaptık geçen gün kızlarla.






İZLEDİM
Çok fazla bir şeyler izleyemesem de şu günlerde geceleri Youtube kanalında takip ettiklerimi izlemeyi seviyorum. Bisikletiyle gezen Coka, Mustafa ve Güzel Yollarda'yı keyifle takip ediyorum. Karavanla gezen bir kaç kişiyi de seyrediyorum. Tekneyle gezen Usturmaçalı Kız'ı da çok seviyorum. Mesut Süre ile ilişki testinde gülme garanti, tam kafa dağıtmalık ama küfürleri hiç sevmiyorum.
Film olarak yenilerden Sisu'yu seçtim geçen akşam. Laponya kırsallarında atıyla gezen münzevi adamı görünce tam benlik dedim ama yarım saat sonra önüne geleni doğramaya başlayınca yarım bıraktım filmi. Artık bu aksiyonlara, şiddete hiç gelemiyorum.Bir çok film ruhumuzu kirletiyor; görüntüsüyle, sözleriyle. Ondan vazgeçerek bir belgesel açtım, işte bu dedim. Bir çoklarına yavaş temposuyla kötü gelebilir ama konu ağaçlar olunca ben bayıldım Taming the Garden'a. Eski bir gazeteci olan Salomé Jashi tarafından yönetilen 2021 tarihli bu belgesel filmde Gürcistanın eski Başbakanı ülkesinde ki asırlık ağaçları kökünden söküp kendi istediği yerlere taşıtıyordu. 
Blog arkadaşlarımızdan Bay Dikkatsiz instagramında tavsiye ettiği Bir Zamanlar Şarkı Söyleyen Ardıç Kuşu vardı filmini seyrettim. Gürcü yönetmen Otar Iosseliani 1970 yapımı filminde baş karakteri Guia tam bir aylak. Filmin adı çok güzel ama bana ters gelen her hareketiyle Guia çok can sıkıcı. Gerçi bu duyguyu yaşattıysa yönetmen başarılı demek. 



OKUDUM
Bloga uzun zamandır yazmayınca okuduğum kitaplar birikmiş oldu. Arkadaşım sayesinde Victor Ananias'dan haberim oldu, o güzel kalbiyle yazdığı kitabı keyifle okudum, kaderine üzüldüm. burada hakkında bilgi var.
Üç kitap daha bitirdim kütüphaneden aldığım. 
Haziran ayı dergim geldi, yavaş yavaş onu okuyorum haftasonu kahvaltılarından sonra.





ÇALIŞTIK
Bu hafta da okulda çalışmalarımıza devam ettik. Blog arkadaşlarımdan Özlem 'in gönderdiği boya kalemleriyle her gün birbirinden güzel ayraçlar yapıyor çocuklar. Baharın gelmesiyle tohumlar ektik, çimlendirme yaptık, bir gün de uçurtma uçurduk. Köyümüzün rakımı biraz yüksek olunca havalar hala soğuk ve sobalarımız yanıyor. Güneşli günlerin tadını çıkarıyor yine de öğrenciler bahçede.



BİSİKLETLE
Haftasonu hava yamurlu olsa da evde ki yoğun işlerden kaçtım, atladım bisikletime gezmeye gittim. Evdekilere de beni bir kaç saat aramayın dedim. Yiyecekleri şeyleri de hazırlayarak o güzelim havada deniz kıyısında gezdim dolaştım. 
Bahçe kapımın üzerinde ki yaseminlerin en güzel zamanı. Gelen geçen durup önünde fotoğraf çektiriyor. Mahallemiz zaten böyle çiçekli mahalle. Bence insanlar birbirinden her konuda etkileniyor. Ben böyle çiçekli bahçe balkon yapmaya başlayınca komşularda özen göstermeye başladılar, herkesin balkonunda en azından iki üç saksı çiçek var. Bence bu çok önemli.



Bir kaç hafta böyle dolu dolu geçti. Sene sonu olduğundan okullarda da yoğunluk devam ediyor. Haftaya son haftamız, sonrasında yaz tatili başlayacak kısmetse. Bugün cuma ve yeni bir haftasonuna başlıyoruz.
Herkese mutlu tatiller!

























12 yorum:

  1. Yaseminli bisiklet gezisi manzaralarına bayıldım. <3
    Tetkiklerin sonuçlarının iyi olması sevindirici, bir de kendimizi üzmemeyi yormamayı başarabilsek, hepimiz yapıyoruz aynısını.

    YanıtlaSil
  2. Ooooh içim açıldı, ne güzel fotoğraflar..
    Demek ki ev alma usta al’a dönüşmüş o deyiş.. Kolaylıklar dilerim! Umarım kısa zamanda biter de keyfini çıkarmaya başlarsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler bitecek gibi değil çünkü söz veren usta da gelmiyor. Bir taraftan çalışıyoruz o evde değiliz o yüzden zaman çok uzuyor. Bahçeli evlerde elin hep bahçede olacak. Neyse az kaldı tam 5 gün sonra özgürlüğüme kavuşacağım :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun. Her şey olacağına varıyor, yeter ki sağlık olsun. Yine gözüm gönlüm şen, dağarcığıma güzel şeyler katıp öyle ayrılıyorum postundan... Şimdiden iyi tatiller Buketcim.

    YanıtlaSil
  4. Ustalara iş yaptırmak ölüm. Arka taraf müteahhite verildi, duvara bitişik bizim ardiyenin oluklarını da sökmüşler. Müteahhit hala yapıcak.
    Eşine de sana da geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
    Çocuklara maşallah, onlar boyasın yeterki, kalemler bitsede yine göndeririz.
    Yasemin çiçeği fidan şeklindemi ekiliyor? bizimde yarım ay var sokak kapısında güzel döşemiş orasını ekebilirim bende.
    Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin fidesi almıştım minik yıllar önce. Çok çabuk büyüyor zaten. Şimdi açma zamanı ve tüm mahalle harika kokuyor.

      Sil
  5. Sizin şu yaza merhaba partilerinize öyle özeniyorum ki....
    Bu kötü ustalar bizi herşeyi kendin yapma sorunsalına sürüklüyor yemin ederim ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen buluşmamızda şöyle bir hesap yaptık neredeyse
      sekiz yıldır bu tür kutlamalar yapıyormuşuz :)

      Sil
  6. Fotoğraflar günümü şenlendirdi. O masanın şıklığı, yaseminlerin güzelliği nedir öyle! Vallahi tebrik ediyorum. Yaz güzelliklerle devam etsin o zaman.
    Victor Ananias Bodrum'dan arkadaşımızın kayınbiraderiydi. Vedası üzücü oldu hakikaten. Öyle de çok seveni var ki. Ruhu şâd olsun.
    İnşa işlerinde kolaylıklar diliyorum Buket. İnsanlarla uğraşmak zor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Fotoğraflar çok hoştu, yazı sıkıntılar içerse de sonu güzel bağlanmıştı ve içeriği zengin bir dergiyi okuyormuş gibi keyifliydi; ellerine sağlık:) Ve geçmiş olsun, sağlık kısmı hoş bitmiş... Ama ne yazık ki nerede o eski ustalar dedirtiyor hayat. Tek çare başlarında beklemek, tecrübe ile sabit:)

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...