4 Kasım 2022 Cuma

Bugün Cuma

                            Yeni bir hafta sonuna ve yeni bir aya - ki ayların en güzeli bence - girmişken herkese cuma selamı gönderiyorum. Bugün uzun uzun yazamayacağım ne yazık ki.. Çarşamba gününden beri mayalanan hastalık bugün zirve yapmış durumda, kollar bacaklar ağrımakta, tıkanmış bir burun ve kuru öksürükle güne devam etmekteyim. Geçen yıl olsa koşa koşa gidip test yaptırırdım ama covid olsa bile ağrı kesici verip eve gönderiyorlar. En iyi haftasonunu dinlenerek geçirmek. Kendime hemen bir çorba yaptım; köy tavuğu aldım ( inşallah öyledir) . Haşlayıp suyunda rendelenmiş bir havuç ve biraz arpa şehriyeyi kaynattım. İçine tuz, kırmızı toz biber, biraz nane, biraz köri koydum. Şimdi biraz dinlenmesini bekliyorum ki içeyim. Bolda limon sıkmayı planlıyorum.

                  Bu haftaya bir bakalım öyleyse.,


Geçen cumartesi tam da Cumhuriyet Bayramı olduğu gün babamın 78. doğum günüydü. Kardeşim, biz babama süpriz yaparak küçük bir kutlama yaptık. 



Bu hafta okuduğum iki kitap . Barış Bıçakçı ilk okudum . Bu da öykülerinden oluşan bir kitabı. Fena değil, daha iyi yazan ne blogcu tanıyorum. Diğeri de çok kıymetli bir insanın hayat hikayesi. O yıllarda ne ömürler yaşanmış, ne işler yapılmış diye hayretler içinde kaldım. Kitap kalın olduğundan tam bitmedi, haftasonu da devam edeceğim..


                         Okul bahçemize ektiğimiz marulların hepsi kaybolmuş. Biri mi çıkardı yoksa tavuklar mı yedi anlayamadık. Ispanaklarda çok nazlı çıkıyor. Yan bahçeden sarkan hurmaların güzelliğine bakar mısınız ?



Kızlarla geleneksel sonbahar partimizi bu sene de yaptık. Bir araya gelmelerde böyle konseptlere bayılıyoruz. Bunca sorun varken yaptıklarımız bir çok kişiye gereksiz geliyor ama bunlarda olmasa iyice insanlıktan çıkacağız bence. Her şeye rağmen güzellik, özen, mutluluk ve ümit olmalı.



Cuma çiçeğimi de aldım hasta olmama rağmen.. Bu cuma çok güzel çiçekler gelmiş pazara. Büyükşehirlerde ki gibi her köşede bir çiçekçi yok burada. Çiçekçiler var ama pahalı. Pazara gelen adamdan yıllardır çiçek alıyorum kendime..



                Evlerimize bile böyle köşeler yapabiliriz. Sonbahar renklerini gördükçe mutlu oluyorum. Meyvelerin çeşitliliği bile öyle güzel ki. 
Mutlu hafta sonları hepimize !



13 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun canım.. hemencecik atlatırsın eminim.. 🙏 Fotoğraflar yine harika. 😍 Babanın doğum günü de kutlu olsun, sağlıkla nice yılları olsun. 🌹 Sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  2. Sonbaharı bende çok severim zaten şimdiden kabaklarımı dekor amaçlı aldım bile. Sizin sonbahar partisi de şahane olmuş bence. Kendimize kıymet vererek yaptığımız böyle küçük anların çok büyük etkileri var. Tez zamanda sağlığınıza kavuşur, şifa bulursunuz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş iyileşiyorum çok şükür. Nezleye döndü ama işe de gidip geliyoruz mecburen. Dinlenmek şurada bir haftasonu oldu. çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Son paragraftan başlamak istedim: Evlerimizde farklı köşeler oluşturmayı ben de seviyorum. Eskiden bembeyaz örtülü masalar hazırlarken bugünlerde özellikle kırmızıları, sarıları, yeşilleri ev dekorasyonunda çok seviyorum.
    Pazardan çiçek almayı ben de çok severim. Hele o taptaze kır çiçekleri. Ama artık onlar bile ateş pahası. Her vesileyle sevdiklerimizle birlikte olmak , küçük toplantılar düzenlemek ne güzel.
    Geçm,ş olsun. Havalar öyle aldatıcı ki hastalanmamak çok güç.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle bu pahalılıkta insanın güzel şeylerle meşgul olması zorlaşıyor, bir çok şeyde hevesimiz kaçar oldu. ne yapalım olduğu kadar. çok teşekkür ederim dilekleriniz için..

      Sil
  4. Bayıldım, ne güzelsin yine... Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Buket'cim günlerin anlamı hepimiz için nasıl değişken. Kendimi bildim bileli 29 Ekim bizim evde başka bir coşku ile kutlanırdı. Sadece Cumhuriyeti değil, annemle babamın evlilik yıldönümünü de kutlardık 2018 yılına kadar. Ama 2018 yılı 29 Ekim'inde babam aniden vefat edince, günün bizim evdeki rengi soldu adeta. Allah babacığına sağlıklı, uzun ömürler versin. Hayat bu değil mi? Bir yanda düğün bayram, diğer yanda hüzün...
    Sizin bu temalı organizasyonlarınızı hayranlıkla izliyorum. Bence hayata tutunmanın, anı keyifli kılmanın, senin de dediğin gibi hayata karşı özenli ve umutlu olmanın en güzel yollarından biri. Dostlara ve dostlukla geçecek anlara sahip olmak harika bir şey. Hiç vazgeçmeyin birbirinizden.
    Pazarınızın sadece çiçekleri değil, herşeyi güzel. Özlemeye başladım şimdiden.
    Sana tez zamanda şifa diliyorum ve özlemle öpüyorum canım.
    Dostlukla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Sonat demek 29 ekim de bunlar denk geldi. Ne kadar hazin, ne denebilir ki. Kıymetli babacığının kitabını okumak isterim. Siz gittikten sonra ayrı bir güzel oldu buralar. hava çok soğumadı hala. parklarda ağaçlar sarı, turuncu yapraklarını döktüler. bu zamanları da çok güzel. deniz bazı günler nasıl güzel oluyor görsen. Erken gittiniz sanki..

      Sil
    2. Ben sana kitap vermeyi unuttum değil mi? Ne olur kusuruma bakma. Ama ilçe kütüphanesine hediye etmiştim bu yıl. Oradan alabilirsin sanırım istersen. Yüksel Şen adına üç kitap olacak orada. (Şiirlerde Yaşıyorum/ Yurt Duygularım/ Ünye Şair ve Yazarlarımıza İlham Veren Kent) Yurt Duygularımda seveceğini düşündüğüm gezi yazıları var. Hatta bir kısmı doğrudan sizin oralar için yazılmış. Eğer alamazsan, seneye ben veririm sana. Evde hala var bir kaç tane.

      Biz de dönünce bastıran sıcaklar nedeniyle erken geldik diye hayıflandık aslında. Ama bizim tontonların doktor randevuları, benim bir gezi planım vardı. Yine de iyi kaldık Buket'cim. Evin tarihinde bir ilk oldu 4,5 ay:) seneye belki daha erken geliriz. Kısmet. Öpüyorum çok..

      Sil

Diğer Ev

                                  Rachel Cusk adını nerede gördüm hatırlamıyorum ama ilk kez okumak üzere iki kitabını satın aldım. Diğer ...