5 Ağustos 2022 Cuma

Ağustos Cuması

                           Ağustos bile geldi arkadaşlar. Temmuz ne zaman bitti, haziranda daha hayaller kuruyordum. Önümde upuzun tatil vardı, yapacak çok iş, gidilecek dolu yer, okunacak kitaplar, seyredilecek filmler hele ne çoktu. Elimde uzun bir liste ile vaktim oldukça çokmuş gibi geliyordu. Haziran ortasında okullar kapanınca bu zaman oldukça geniş gibi gözüküyordu. Ama şimdi bakıyorum tatilin yarısı bitti bile. Peki hayalini kurduğum işleri yapabildim mi? Hayır.. 

                     Karavanla Karaburun'a gidip geldikten sonra evin tadını çıkarayım diye fazla arkadaş, akraba ile görüşmedim. Aslında yakın arkadaşlarım okulların bitmesiyle tatile yada memleketlerine gittiler. Akrabalarımla görüşmeye niyetleniyorum ama bu sıcaklarda hiç bir yere çıkmak istemiyorum sonra da vazgeçiyorum. Evde bile zaman öyle hızlı geçiyor ki bir bakıyorum akşam olmuş. Daha fazla okumak istiyordum, daha fazla sevdiğim işleri yapmak istiyordum aslında diye günün sonunda bir tatminsizlik kalıyor elimde. 

                  Yine de öyle böyle bu hafta da geldi geçti. Bakalım neler olmuş..



                 Bu hafta içinde kızımın ve dedemizin doğum günü oldu. Kızım artık 18 yaşında. Bu hafta bir çay bahçesinde garson olarak işe başladı. Orada çalışan diğer gençlerle güzel bir çalışma ortamı oluşturdu ve mutlu oldu. Üniversite için tekrar seneye girmeyi seçti. Bunun için çok kişiyle görüştük, yaşananları bol bol dinledi, aslında seneye de fazla bir farkın olmayacağını söyledi deneyimli olanlar ama gençlere artık kafasındaki bir şeyi değiştirme şansınız olmuyor. Ben de oluruna bıraktım, hayırlı olsun inşaallah bu seçimimiz dedim, demek zorunda kaldım.
Dedemizde coronayı atlatıp yoğun bakımdan çıktı ve evine geldi. 4 ağustos onun doğum günü ve bunu evinde kutlamak nasip oldu. Nerden nereye diye düşünmeden edemiyor insan. 89 Yaşına çocuk ve torunlarıyla kendi evinde girdi çok şükür.


Kuzenle geçirilen sohbetli saatler...


Bahçemde en sevdiğim saatlerde nakış, kahve, kitaplı  oturmalar..


Bu hafta Leyla İpekçi'nin keyifle okuduğum kitabı Ateş ve Bahçe..


Sabah kahvaltısı sonrasında içilen o mis gibi çaylar, okunan dergiler.. Allahım en sevdiklerimden ! Genelde saat 10 civarı oluyor bu ve balkonumun en serin saatleri. 


                     Prefabrik evimizin kurulumu oluyor ve ben her gün o sıcakta eve gidip ustaların başında durdum. Eksik malzemelerin peşinde koşturdum. İşler bitmedi tabi ki, devam ediyor..


                 Bugün cuma. Bizim kasabanın pazarı vardı. Sabah erken saatlerde gidip pazarımı yaptım. Meyveler sebzeler bol bol , öyle güzeldi ki. Yazın bu sıcaklar da hiç bir şey yenmiyor, sadece meyve falan yeniyor diyen çoğunluktan değilim. Çünkü her çeşit yemeği yaparım da yerim de. Böylesine bol çeşidin olduğu bu mevsimde lezzetleri kaçırmamaya çalışırım. Bugün de dolu sebze aldım, hiç üşenmeden yaparım her gün.
 Yeni bir hafta sonuna girerken herkese huzurlu ve mutlu anlar dilerim!


11 yorum:

  1. pazar gezmeyi seviyorum. hele de yazın çok renkli. dedeye çok geçmiş olsun. rabbim korusun. Pelin Hanıma ve dedeye mütlü yıllar. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Nice yıllara hem Pelin'e hem dedeye :)

    YanıtlaSil
  3. Balkonda bende böyle keyifli saatler istiyorum ya ama o saatlerde benim çocuğumda ayakta oluyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çabuk büyüyorlar aslında. Biraz diş sıkmak lazım ama o yıllarda ben de çok bunalmıştım. İlk iki yıl mesela hiç kitap okuyamamıştım o kadar zordu bebekliliği. sonra ki yıllarda çok hareketliydi kızım. eşimle birlikte oturup bir şeyler yeme içmemiz 6 yaşından itibaren oldu. daha küçükken birimizde arkasından koşturuyorduk. şimdi bakıyorum da , ne zaman geçti bunca yıl..

      Sil
  4. Kızınızın kararını çok yerinde buldum, seneye çok fark olmayacak düşüncesinde değilim, kızınız daha da büyümüş, iş deneyimi kazanmış ve hayatı daha iyi tanımış olacak, her şey gönlünce olsun. Siz de burada iyi haberleri yazacaksınız inşallah. Sevgiler selâmlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bilmiyorum ki, evde tekrar aynı gerilimler olacak diye de korkuyorum. Ama yine de iyi düşünelim diyelim. çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Buketcim Pelin'in seçimi hayırlı olsun, dediğin gibi gençlerin seçimine etki etmek pek mümkün değil, maşallah 18. yaşını kutlarım ve tabiki işini de. Bu gerçekten önemli, çok şey katacak hayatın ilk deneyimlerini yaşayarak görecek tebrik ederim. Dedenin de yeni yaşı kutlu olsun maşallah, sağlıklı torunlarıyla nice yaşları olsun. Zaman çabuk geçiyorsa meşgulsun demektir ki bu da iyi birşey, yine harika işlemeler yapıyorsun. Ev işinde de kolaylıklar dilerim, sevgilerimlee..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. yaş 18 oldu gerçekten burada büyüdü çocuk valla :) işinden çok memnun, ben de memnunum evde tüm gün oyun oynamadığı için. ama bu seferde başka sorun çıktı , eve çok geç geliyor. kafe geç kapanınca gelene kadar saat 1 oluyor. bazen daha da geç kalıyor aman sorma evde yine gergin rüzgarlar ..

      Sil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...