11 Eylül 2021 Cumartesi

Eylül Cuması

                             Eylül tüm etkisiyle geldi, geçen seneye göre burası daha serin bir eylül yaşıyor. Ayın ortasına geldik bile ve ben henüz yeni bir cuma yazısı yazabiliyorum . Biliyorsunuz bir anda okullar açıldı, bir anda normale döndük. Eylülün başında bir gün okula gidip ertesi gün öğrenciler sınıfa gelmeye başladılar. Okulun kadrolu hizmetlisi olmayınca tüm iş biz öğretmenlere kaldı. Öğretmenler dediğime bakmayın; bizim köyün okulunda sadece iki öğretmen  var. Bu yıl mezun olan çocuklarla daha da küçüldü okulumuz. Tüm sınıflar birleşti yani 1-2-3 ve 4 şu an birleştirilmiş sınıf. Benim ki anasınıfı. Çocuklar yirminin altına düşünce böyle oluyor ki bizimkiler sadece 11 tane. Hizmetli de olmayınca okulun temizliği bize kaldı. Neyse ki bununda üstesinden gelip derslere başladık.


                     Bu cuma yazımı güzel çiçeklerimle açmak istedim. Cuma çiçeğim bugün  öğrencilerimden. Toplayıp getirmişler, biz de bardağa koyup sınıfımızı renklendirdik. 
Yaz tatili bir anda bitti ve işe başladık. Anasınıfları okullardan bir hafta önce başladı. Artık bu yıl okullar tam kapasite ve tam zamanlı. Bu hafta tüm çocuklar hastaydı. Soğuk algınlığı, ateş ve nezle oldu herkes. Artık bunun covid mi değil mi ne olduğunu nasıl anlayacağız bilmiyorum. Bu kış çetin geçeceğe benziyor. Sınıfımda ki çocuklar küçük olduğundan devamlı yakın ve temas halindeyiz. Kendi işlerini yapabilen fazla çocuk yok ne yazık ki . Diğer branşlardan zor durumumuz var çünkü tahta da dersimi anlatayım 40 dakika sonra sınıftan çıkayım olmuyor. Biz aralıksız 5 saat çocuklarla dipdibe beraberiz. Allah sonumuzu hayretsin!


                                Okulda üzüldüğüm bir diğer olayda sınıfımın penceresinden baktığımda gördüğüm ve bize devamlı kozalaklarını veren çam ağacının bir anda kuruması oldu. Bu yüzden dipten kesildi. Kalın kütüklerini alıp sınıfımızın önüne koyup minik tabureler yaptık çocuklar için ama zor yetişen bu ağaçların böyle ölmesine çok üzülüyorum, elden gelen bir şey yok artık.


Bu hafta çocuklarla mısır tarlasına gidip mısır topladık.


Sonrasında da haşlayıp afiyetle yedik !



                      Hafta başında hava güzel olunca deniz kıyısında yürüyüp bahçeli evlere baka baka vakit geçirmiştim. Bu sırada fazla ilgilendim demek ki bir amca çağırarak bana ağacından elma verdi. 


                                  O gün hava çok güzeldi, bulutlar tam sonbahara layık oradan oraya gidiyor, balıkçılar da kayıklarını onarıyorlardı limanda. Rüzgar vardı biraz ama sonrasında baya bir serin esmeye başladı. Yürüyüşte biraz terleyince bir de üzerine rüzgarı yiyince o gece boğazlarım ağrımaya başladı.


Eve dönüp italyan ekmeği  Focaccia yaptım. 


Geçen gün annemi de alarak bir akrabamızın bahçesine gittim. Öyle kocaman fesleğenleri vardı ki şaştım kaldım. Ne yaparsam yapayım benimkiler bu kadar olmuyor. Çaylarda demlenince bu güzelliğin karşısında keyifle zamanımızı geçirdik.


Eylül ayı demek en yakın arkadaşlarımın tatilden dönüp buluştuğumuz ay demek. Okullarda açıldığından eve dönülmüş oluyor. Bir arkadaşımın doğum günü eylül başı olunca buluşmamız kaçınılmaz oluyor. Genelde de benim bahçemde kutlama yapıyoruz.


               Başka bir arkadaşımızda bizi okul sonrası bahçesine davet etti. Öyle güzel bir karşılama yaşadık ki. Çok da keyifli saatler yaşadık. Görmediğim ve tatilde uzak kaldığımız bir çok arkadaşımla bu hafta hasret giderdik.



Biten yaza veda gibi bir gün yaşadık. Hatta o gün o kadar şiddetli  rüzgara maruz kaldım ki
şimdi nezle ve boğaz ağrısı başladı. Hafta sonunu iple çektim dinlenebilmek için. Kısmetse işlerimin düzene girmesinden sonra blogları da okumaya başlayacağım. 
Şimdilik herkese güzel bir haftasonu diliyorum..















14 yorum:

  1. Bütün fotoğraflar harikaydı, birinciliği focaccia aldı bende :))
    Bu arada o çam ağacının yerine rasgele ağaç olabilecek tohumlar atsana bakalım sürpriz ne çıkacak..
    Kolaylıklar diliyorum sana canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi hemen bir fidan ekmeliyiz çünkü zaman hızlı geçiyor. Ağaçlar da
      hızlıca büyüyor. Mesela benim sınıfın kapı karşısına ceviz fidesi
      ekmiştik. 5 yılın sonunda kocaman ağaç oldu ve biz artık hep gölgesinde
      oturuyoruz. Benden de kocaman sevgiler momentos..

      Sil
  2. Sıkıntılı bir süreçten geçiyor olsak da yazın ve fotoğrafların ve elbette her zamanki gibi bakış açın o kadar iç ısıtıcıydi ki kendimi gülümserken yakaladım. Kısacası ve işin özü; sıcacık ama sıcacık bir -enfes- yazıydı okuduğum, ne kadar iyi geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Buraneros her zaman ki gibi sende çok kibarsın :)
      Yazılarım, fotoğraflarım evet sevgi dolu biliyorum ama bir yanımda çok
      kötümser, kendine eziyet eden. Eziyetim de çoğu kendimle ilgili değil;
      dünyanın çok çok kötüye gidiyor oluşu, çabalasak da bir şeyin değişmediğini
      görmek, insanlardan uzaklaşma isteği. Ama dediğin gibi bakışımı
      yine de güzel ve hayırlı olana yöneltmek istiyorum. yani
      bir tür savunma mekanizması..

      Sil
  3. Canım Pelinpembesi hiç merak etme bir şey olmayacak sana da miniklere de, inşallah! Aşımızı olduk, temizlik konusunda artık davranışlarımız oturdu, e yapabildiklerimizi yapıyoruz, başka da ne yapalım.. Olursa da kader artık, içimizi ferah tutalım. Geçen sene okula gidemedikleri için bu sene maalesef çok sık hastalanacaklar çocuklar ve biz de, beslenmeye falan dikkat edelim sen bir defa yazmıştın nasıl desteklediğini, yine yazsan ne iyi olur yararlanırız :) Haydi güzel başlangıçlar!
    Ya bu arada minikler yazık nasıl alışmış maskeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar köyde olduklarından maskeyle hiç işleri yoktu aslında. Zor olacak
      sandım ama ilk gün biraz bocaladılar. Emin ol çocukların bir şeye adaptesi
      çok hızlı. Onlar adına dert edinen, yapamaz edemez diyenler büyükler. Şimdi biraz burnu çıksın birinin hemen uyarıyorlar :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Ben de mevsimleri ve mevsim olaylarını takip ederim. Bizim buralarda da Eylül ayı, gerçekten güz ayı gibi geçiyor. Geçen sene, Eylül ayı adeta yaz ayı gibiydi. Okullarımız da açıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılınızı kutlar; sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dilerim.
    Paylaşıma renk veren görseller gerçekten çok güzeller. İnsana huzur ve mutluluk veriyor. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Recep Bey, tüm dilekleriniz için..

      Sil
  5. neyse içime su serpildi. fesleğenleri kocaman büyütemeyen sadece ben değilmişim :)) sağlıklı güzel bir dönem olsun inşallah. bende de bir yandan canlı dersin yarattığı bıkkınlıktan dolayı, çocuklarla beraber olmanın heyecanı var. bir yandan da endişeliyim tabi. sağlık en büyük dilektir hep, hiç bu kadar anlamlı olmamıştı sanki. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fesleğenin böylesine büyük olmasının sırrını öğrendim tabi :)
      İlk olarak saksının çok büyük olması gerekiyormuş ama bu
      saksıya yalnızca bir kök ekmeyeceksin. mutlaka bir kaç kök olacak
      ve bol bol sulama gerekiyormuş. artık seneye deneriz , zamanı
      geçti sayılır.

      Sil
    2. Teşekkürler 👍👍👍

      Sil
    3. benimde fesleğenler kurur gider hep...

      Sil
  6. ne güzel bir cuma yazısı olmuş köyünüzü çok merak ediyorum bu arada geçmişler olsun inşallah

    YanıtlaSil
  7. Yeni öğretim yılınız sağlıklı ve güzel olsun Buketcim, kolaylıklar dilerim tatlı miniklerle. Ah o bahçe kareleri çiçekler her gördüğümde içim açılıyor, sevgiler..

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...