24 Eylül 2021 Cuma

Cuma Geldi Bile !

                       Mutlu, umutlu ve hayırla dolu güzel cumalara eriştik ne güzel.Biraz serin biraz sıcak, biraz bulutlu biraz rüzgarlı ve bolca sarı, turuncu sonbahar mevsimine adım adım girmeye başladık. Ne güzel bir ülke de , bir yarım kürede yaşıyoruz ki, dört mevsimi tüm yıl boyunca görüyoruz. Eylülde biterken artık yaz modundan çıkıyoruz yavaş yavaş. Bizim gibi okullara giden, yoğun enerji yuvalarıları bu eğitim yerlerine adapte oluşumuz pandemi sonrasında çok da kolay olmasa da gerçekleşiyor. İnsanoğlu işte neler görmüyor, nelere alışmıyor. Bakalım bu kış dönemi nasıl geçecek?

                     Geçen pazar günü özlediğim pastalarıma kavuştum. Artık kek sezonunu da açmış bulunuyorum. Yaz bitmek üzeriyken orman meyveleriyle yaz pastası yapayım dedim. 


                            Güzel instagram arkadaşlarımdan Sonat ile bir buluşmamız hatta yüz yüze tanışmamız oldu pazartesi günü. Yaşadığım kasaba da meğer çocukluluğunun yazları geçmiş. Ankara'da yaşıyor ve bu yaz emekli olmuş banka sektöründen. Şimdi bir kaç ay kalmak üzere buraya gelmiş annesiyle. Bizim buraların tadını çıkarıyor bir kaç aydır. Buluşmamızda sanki yıllardır tanışıyor gibiydi, okul sonrası saatlerim öyle keyifli geçti ki.


                Pazar günü hava harikaydı. Pasta da yapıldıysa hadi bahçeye inelim dedik eşimle. Kahvelerimizi de alıp uzun uzun oturduk .


                       Facebook'u fazla kullanmasam da fotoğraf yüklemeyi seviyorum. Çünkü tarihte bugün diye karşıma çıkan süprizleri çok seviyorum. Mesela tam 8 yıl önce eylülün bu zamanlarında biz İtalya'daymışız. Ve Pelin ne kadar küçükmüş..


                  O yaşlarda beni taklit etmeyi çok severdi. Ben fular vb. takmayı severim , orada takınca o da aldırmıştı kendine. Baksanıza havalara, Milano'da küçük bir hanfendi :)
Bir de şimdi görseniz, elinden telefon düşmüyor, devamlı babasının büyük tişörtlerini giyiyor, hep aynı gri , siyah pantolonlarla geziyor. Ergenlik tam gaz devam!
O görmeden okula giderken çektim sabahın 8'inde. Aslında her yıl yeni sınıfına başlangıç günü okul pozu çekiyordum ama 3 yıldır kesinlikle çektirmedi.



Sabahları okula geldiğimde farklı bir aleme geçmiş gibi oluyorum.


Zaman varsa biraz etrafta geziyorum. Hele havanın yağmurlu olduğu günler öyle güzel oluyor ki köy. Sessizlik her yeri sarmış , kimselerin olmadığı sokaklar, hayvanlar ahırlarında.


İyi ki burada öğretmenim diye şükrediyorum. Çünkü şehrin kaosundan kaçışı sağlıyor bu bana.


Sınıfımıza da sonbaharı getirdik bu dönemde. Her sene yaptığımız köşemizi yeni çocuklarla oluşturuyoruz. Aslında çok şanslılar çünkü baya yüksek fiyatlar ödeyerek yaşıtları şehirlerde orman okullarına gidiyorlar ama ben köyde bunu bedavadan yapıyorum. Sınıfımızda hiç ücret alınmıyor.



Bu hafta içi herkes sonbahar kutusu hazırlayarak okula getirdi. Neler topladıklarını anlattılar, getirilenleri inceledik. Sonra da köşemize koyduk.


                    Okulumuz tek katlı. Bizim sınıfa giriş okulun sağ tarafından. Anasınıfına girilen kapının karşısına ceviz ağacı ekmiştik 4-5 sene önce. Şimdi öyle büyüdü ki. Gölgesinde yazın oturuyoruz, şimdi de cevizlerini topladık.


Ah canım anacığım! Bakış açısı, gönlü, ruhu öyle temizdir ki. Tüm yaşamı boyunca hep verici olmuştur herkese karşı. Çok da estetik yaşam sürmüştür ev içi olsun ev dışı olsun. İnstagrama koyduğu fotoğrafları görseniz , hep umut verir insana. 


                   Penceresinden gün batımını çekmiş geçen gün. Sonra da sabah namazına kalkınca gökyüzünü çekmiş koymuş o saatte instagrama :)


Okul sonrası eve geldiğimde etrafı toparlayıp hemen yemeği de ocağa koyup en sevdiğim işlere geçiyorum. Bunlardan biri dergilere bakıp, örgü ya da nakış yapmak. 
Beni dinlendiren işleri çok seviyorum. 



                 Kısmet olursa bu yapıp biriktirdiğim işleri de ileri de satacağım. Hatta emekli olursam yapacağım işi buldum. Yüncü olacağım :)
                 Gerçekten bunu istiyorum, yün dükkanı açıp hobi köşesi oluşturup orada zamanıgeçireceğim. Ha bu dükkana da köyde ki evimden gelip gideceğim :)
Hayallerimizin gerçekleşmesi dileğiyle hayırlı cumalar dilerim !



















13 yorum:

  1. Merhabalar.
    Cuma yazınızı okudum ve görselleri inceledim. Cumanız hayırlı ve mübarek olsun, hayırlara vesile olsun. Cumanız kutlu ve mutlu olsun.

    4-5 yıllık bir ceviz ağacı gölgesinde oturulacak kadar büyüdü ve ceviz de veriyor. Maş'Allah deyim de nazar değmesin. Siz yine de bu ceviz ağacına bir nazar boncuğu bağlayın, göz değmesin.

    Öğretmenlik yaptığınız yer her neresi ise, fotoğraflarından izlediğim kadarıyla on numara bir yer. Ben şehirde neyleyim, böyle güzel bir yer bulduktan sonra, şehri batsın.
    Çok güzel ve insana huzur veren bir >Cuma paylaşımıydı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Gerçekten de hep maşallah diyorum bu ağaca. Çünkü ceviz ağacının bu kadar kolay
      büyüdüğünü hiç bilmezdim. Burada bir iki kişi geçen senelerde çıkıp bu ağaç aşısız, keselim bunu dedi. çok canım sıkıldı çünkü illa meyve vermesine bakıp hemen yoketmek istiyor insanlar. ben olsun kalsın, en azından gölge olur dedim. okul bahçesi çıplak çünkü yazın her yer güneş altında. ama bu ağaç hemen büyüdü bence bizi yani çocukları sevdi. şimdi gölgesinde oturuyoruz. bugün muhtar
      yeni bir piknik masası da getirdi altına. çok mutluyuz :)

      Sil
    2. Merhabalar.
      Aşılanan ceviz ağacı çok daha hızlı serpilir ve büyür. Şimdilerde aşılı ve adına Amerikan Chandler dedikleri bir tür ceviz fidesi var. Çok çabuk büyüyor, gelişiyor ve hemen de ürün vermeye başlıyor. Aynı zamanda çok verimli bir ceviz cinsi. Şu anda ilçemiz Kaman'da da Chendler ceviz fidesinden ceviz bahçeleri de kuruluyor. Duyduğum kadarıyla ürün almaya başlayan bahçeler de varmış.

      Ceviz ağacı çok kıymetli bir ağaç olup, hiçbir ceviz ağacını İlçe Tarım Müdürlüğünden izin almadan kesemezsiniz. Yani ceviz ağacını kesmek ruhsata bağlıdır ve ancak zaruri haller için kesme izni verilir.

      Siz hiç Güney Amerika ülkesi olan Şili'den ithal edilen cevizden alıp tattınız mı? Öyle tuhaf bir aroması var ki, ben bu tadı ezberledim. Elbette Kaman cevizi çok güzel. Ancak, cevizlerimizi soğuk alıyor. Bırakın ceviz meyvesini kaybetmeyi soğuk alan dalları bile kuruyor. Cevizleri soğuk vurmasa bu seferde hastalıklar vuruyor. İlaçlama yaparak hastalıkları bertaraf etseniz, bu sefer de güneş yakıyor ve bu zararın adına da "güneş yanığı" diyorlar. Ankara'da iken görmüştüm. Yalova ve Adapazarı'ndan da Ankara'ya getirilen cevizler satılıyor.

      Cevizle başınızı ağrıttım. Özür dilerim. Sürç-ü lisan ettimse affola. Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Ne kadar güzel bilgiler verdiniz, çok mutlu oldum!

      Sil
  2. Selam sonbaharı hissetmek öğrencilerle beraber ne güzel. Sonbaharın renkleri içimi açıyor. Kaktüsler harika. Ben de yeni çiçeklerimle balkonumu şenlendirdim. Kekinizde güzel gözüküyor. Elinize sağlık. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Pastan şahane görünüyor tezgahlardaki son çileklerden bendemi yapsam dedirtti şimdi. Facebook hesabımı kapatalı yıllar oluyor, çok tatlıymış Pelin maşallah buraya resmini ekleyince kızıyor mu, fotoğraf çektirmemek bir yana aman bir yere ekleyince de pek kızıyor benim oğlum, gençler öyle şimdi okul başladı da biraz bıraktılar ellerindeki telefonu tableti, köyünüz çok güzel gerçekten okulun yeri, çok şanslısın, dilerim emeklilikte ki hayallerin de olur, o dükkana uğramayı çok isterim mesela hadi inşallah, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman aman Derya , Pelin görmesin bu fotoları. Kızmaz mı, artık kendini çektirmiyor bile. Baksana onu gizlice çektim pencereden. Aslında yaşlarının tüm
      özelliklerini gösteriyorlar, bize sabretmek düşüyor.

      Sil
  4. kızı sen olduğuna göre. anne mutlaka özel bir kadındır Buketciğim.
    benim hayalimde yüncü değil ama kadın kadına sohbetler edilip, kabul günleri yapılabilecek, insanlar tığlarını iplerini alıp, eşiyle dostuyla sohbet edip, örgü örebilecekleri minik bir dükkan. mülk sahibi olsan yani kira vermek zorunda kalmazsan, çok da tatmin edici olur diye düşünüyorum. ya nasip belli mi olur. :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, kira olmasa para denkleştirme sorunu olmasa
      zevkine yapsak şu işleri. bakalım görürüz inşallah şu emeklilik günlerini..

      Sil
  5. Keyifli olduğunuz yazınızdan hissediliyor, ne güzel... Bol ve daim olsun...

    YanıtlaSil
  6. Bütün fotoğrafların çok güzel; hayatı yansıttıkları, okuyana hayata bakış anlamında olumlu dokunuşlar yaptırdığı da kesin... Ama birini -bu çağı- anlattıkları çerçevesinde çok hoş, çok sıcak ve anlamlı buldum. O da şu gizlice ve yukarıdan çektiğin sevgili kızının fotoğrafı. İki taraflı da güzel; bunlardan biri çekenin duyguları ki bunun ana gövdesi yoğun sevgi de içeren kocaman bir gurur.

    Bu duyguların okura yansıması ve çağın iyi yetiştirilen çocuğunun -bana çok olumlu yansıyan- anı manasında da o fotoğraf muhteşem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah iyi yetiştiriyorumdur , çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için..

      Sil

Diğer Ev

                                  Rachel Cusk adını nerede gördüm hatırlamıyorum ama ilk kez okumak üzere iki kitabını satın aldım. Diğer ...