16 Nisan 2021 Cuma

Cuma Gelmiş!

                              Ramazan ayının ilk  cumasından merhaba!

Geçen hafta hava soğuk olsa da biraz güneşi görünce bahçede oturalım dedik ama öyle keskin bir soğuk vardı ki bunu gerçekleştiremedik. Cumartesi ve pazar zaten evlerde yasaklı halde olduğumuzdan biz de hadi karavana gidelim dedik. Allahtan karavanımız deniz kenarında park halinde. Bu kampa çıkamadığımız günlerde öyle iyi geliyor ki. Denizde dalgaları seyrederek sıcacık karavanda vakit geçirmeyi çok seviyoruz. Yasak olunca etrafta kimse olmuyor. 


                           Gider gitmez hemen kahvemizi koyuyoruz. Ben elimde yaptığım işleri de alıyorum. Eşimde sudoku hastası. Masaya yiyeceklerimizi de koyarak günü keyifle geçiriyoruz çok şükür. O sırada mutlaka podcast ya da radyo dinleriz. Şu sıralar Toni ile Ayça Şen'in programlarını da dinliyoruz , biraz kafa dağıttırıyor, iyi  geliyor bize.


                              Evde bu hafta içi dikiş işlerimi de yaptım. Bir tane bluz dikeyim demiştim ama bu iş bana göre değilmiş. Kıyafet dikmek çok zormuş. Çok da yorucu. Bu tür sıkıntı verici işleri sevmiyorum zaten diktiğim bluz da bir şeye benzemedi. İşlediğim kumaşlardan yastık diktim onlar güzel oldu ama.



Kar yığınları altından bozulmadan çıkan kaktüslerime biraz toprak takviyesi yapıp onları yeni yerlerine taşıdım. Baharda daha da canlanacaklarını umuyorum.


                          Pazartesi itibariyle okula devam ettik. Çocuklarla olmak çok güzel, gerçekten insanı canlandıran yönü var. Ah bir de şu erken kalkmalar olmasa. Bir çok kişiye göre çok erken başlayan bir işim yok aslında ama her sabah nedense sürünerek kalkıyorum.



                           Okul bahçemizi her gün gözden geçiriyoruz. Bu hafta tohumlarımız çıkmaya başlamış aman ne mutlu olduk.


                                     Sınıf içinde tohum çimlendirme çalışmalarına başladık ama nedense hiç kıpırdanma yok bunlarda. Pamuk içi fasulye hemen çimlenirdi ama bunlar da hiç kıpırdanma olmuyor.


Bu hafta büyük dil ustası Salah Birsel'in kitabını okudum. Onun yazım dilini, keskin zekasını hatta kendine has mizahını seviyorum.


                               Güzel bir paylaşım buldum, ayetlerle bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini gösteriyor. Kuranı Kerim insanın nasıl olması gerektiğini anlatan, yaşamı düzenleyen yol gösteren ayetlerle dolu. Ne yazık ki etrafımızda gördüğümüz yanlışlarla dolu insanların Müslümanlıkları İslama endekslenerek dinimizin okunması yapılıyor. Mesela hak yiyor, haksızlık yapıyor oruç tutuyor bu mudur müslümanlık söylemleri gerçek İslamla bağdaşmayan yapıştırmalar. Her hata kişiyi bağlar.



                         Dün gelen haberle bizimde okul kapandı. Tekrar evde olmak ramazanda çok iyi gerçi. İnşallah tüm yurt olarak alınan önlemlere uyarız, bayram sonrasında da azalmış vaka sayıları ile tekrar işimize gücümüze döneriz. Ama her gece artan hasta ve ölüm sayısını gördükçe moralim daha da bozuluyor.
Ramazan ayının ilk günlerine de ulaştık, çok şükür.
Herkese hayırlı ramazanlar, güzel ve sağlıklı günler !







9 yorum:

  1. sana da hayırlı ramazanlar arkadaşım. Sağlıklı huzurlu günlere ulaşalım inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Okul bahçeniz hareketlenmeye başlamış,ne güzel!:)

    YanıtlaSil
  3. Bizim karavan apartmanımıza bakıyor ama yine de iyi geliyor orada oturmak. Hatta geçen hafta bizimkilere sinirlenirken kendimi karavana kilitleme hayalleri kurdum. İçine sürgü kilit de takmıştı Can, kimse gelemez peşimden :)

    Şöyle bir ay herkes eve kapanabilseydi, çfte bayram yaparak bitirirdik ramazanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan o daracık yerde olmayı özlüyor değil mi?
      Bizde içte ısıtıcı olmadığından her zaman gidemiyoruz. Biraz
      güneş çıksın diye bekliyoruz o zaman ısıtıcıyı yakıyoruz
      hemen ısınıyor. Bugün mesela hava kapalı ve soğuk ,
      orada hiç oturanayız.

      Sil
  4. Fotoğraflar çok şık. :) Keyifli hafta sonları!

    YanıtlaSil
  5. Nasıl hızlı geçiyor günler.. Biraz renk görünce mest oluyorum! Hayırlı Ramazanlar PelinPembesi <3

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...