1 Kasım 2019 Cuma

Cuma Geldi !


Geçen cuma yazdığım blog yazısına gelen yorumlara cevap veremeden bir yenisi geldi. Hızlı ve yoğun bir hafta yaşadım, çok yoruldum bir taraftan çokta üzüldüğüm şeylerde oldu . Ama üzüntü, hastalık, sıkıntıyı bir kenara bırakarak güzel olanlara odaklanalım diyorum.Hep üzüntü var, hep bir türlü halledilmeyen konular var ve her taraf duyarsız, sorumsuz insanlarla dolu ne yazık ki. İstesekte isemesekte bu düzen devam edecek. Yüzümüzü doğru olana, yarar verene ve iyileştirene çevirelim.
Tarık Tufan okudunuz mu hiç?   Bir Adam Girdi Şehre Koşarak kitabında şöyle der;
''Ne çok karanlık sıkışmış içimize. Her ışıkta, geçmişten kalan kekik kokulu bir anı, geleceğe uzanan altın tüylü kuş kanatları var. Işıklarda inecek var.''


                          Işığı, nuru hayatımızda kaybetmemeli, peşinde olmalıyız. Şükürler olsun ki bir oda dolusu nursuz adamla oturup yaptığım bir işim yok. Üniversite yıllarında şu herkes tarafından gıpta edilen bölümlerde okuyanlara hayranlıkla bakar iç geçirirdim. Sonrasında onlar 3-4 katım maaşlarla çalışmaya başladılar. O zamanda iç geçirdim ama şimdi bakıyorum da bin kez daha değerli bir meslekteyim. Onların çok parası var belki ama o suratsız insanlarla çevrili işlerde ömür çürütüyorlar.


                    Bana bakın bir de . Dünyanın en huzurlu saatlerini meleklerle geçiriyorum. Üstelik üzerine para da veriyorlar.


                    Hava harika geçti bu hafta da. Sonbahar ışıkları dansetti her yerde.Ağaçlar hala tutuyor yapraklarını ama yakında bırakacak onlarda .
Yürümek hep iyi gelmiştir, yine öyle yaptım.  Frederic Gros  Yürümeye Övgü de şöyle der :
''Yürümeye başladığınızda gazetelerdeki haberler umurunuzda olmaz. Çok geçmeden dünyaya ve çalkantılarına dair bütün bildiklerinizi unutursunuz. Ne son dakika gelişmelerini bekler ne de olayların nasıl başladığını ya da bittiğini öğrenmek istersiniz. Yürümeye başladığınızda bunların hiçbir önemi kalmaz. Bizi esir alan bu kısa ömürlü haberlerden ebediyetin huzuruna çıkarak kurtuluruz.''


               29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kasabamızda büyük coşkuyla kutlandı. Kayıklar tekneler denizde Türk bayraklarıyla süzüle süzüle geldiler,görecektiniz. Öğrenciler, çocuklar, insanlar bayrama gelmişlerdi. 
Bu gün birde babamın doğum günü. O da 74 yaşını doldurdu, şükürler olsun sağlıkla kutladık bu yılda. Sevdiği pastayı yaptım ona bir de kurabiyeleri.


Bu hafta Semiha Ayverdi'nin İki Aşina kitabını bitirdim. İstanbul'u onun anlatımıyla okumak, hatıralarına şahit olmak keyifliydi.


Vee bizim sonbahar gecemiz..


                Her sene kasım ayında yaptığımız kız kıza sonbahar gecesi bu sene benim evde oldu. Ayrıntılara dikkat ederek ve özenerek bir masa hazırladım.


Sincap kurabiyelerim..


Sevgili arkadaşım Hanife'nin geceye özel pastası...


                                              Geçen sonbahar gecemizde bir kutuya herkes dileklerini yazıp  mühürlemiştik. Bu sene mühürümüzü açtık ve yazdıklarımızı okuduk. Neler  dilemişiz neler :)


Tekrar dileklerimizi yazıp tekrar mühürledik ve kısmetse seneye açacağız. İşte böyle hayatı mutlu kılacak şeyler yapıyoruz, ne yapalım.
Güzel bir hafta geçirdim şükürler olsun. Haftaya biraz stresli olacak gibi. Kızımın sınav haftası. Bolca hadi kızım , hadi kızım diyeceğim malum. Ülserim azıp bol ağrılı bir hafta olacak biliyorum ama ne yapalım, her şey insanlar için.
Herkes için güzel ve mutlu geçecek haftasonu dilerim..




5 yorum:

  1. Ne yazık ki üzüntüler hep var. Ama bu yazı bence umut dolu. Geçen haftadan çok daha keyifli bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Canım cuma derim hep. Bütün haftanın yorgunluğuna kısa bir es vereceğimi hatırlatır hep. Her şey gönlünüzce olsun

    YanıtlaSil
  3. Her sene gelenekselleştirdiğiniz sonbahar temalı yemek fikrinizi sevdim. Doğum günleri, özel günler haricinde kendi dinamiklerinizle belirlediğiniz yemeğinizin devamını dilerim. Dileklerinizi mühürleyip 365 gün sonra okumakta heyecan verici. Bir sene önceki sizle yüzleşme fikri ise heyecan verici. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Yine hem renkli hem mutluluk dolu güzel bir post yayınlamışsınız :)
    Dünyanın en güzel, en mutluluk verici işi sanırım çocuklarla birlikte olmak, gerçekten şanslısınız.
    Babanızın yaşını kutlarım, sağlıkla nicelerini diliyorum :)
    Sonbahar masasına bayıldım. Pinterestten alıntı sandım önce. Nasıl hoş renkleri ve düzeni var :) Üstelik ne güzel fikir oldu bana da :) Sevgiler.
    Unutmadan, milli bayramlarımızı en çok küçük yerler coşkuyla kutlar olmuştu ve özellikle biz de böyle günlerde küçük il yada ilçelere kaçıyorduk.

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...