20 Ocak 2023 Cuma

Bugün Cuma

                    Bir hafta oldu bile dedemizi toprak altına koyalı. Üç ay önce kayınvalidem şimdi de kayınpeder. Yaşı 89 olan kayınpederim hayata bağlı, inançlı, çeşitli uğraşları olan çalışkan bir insandı. İki yıldır akciğerlerinden çok çekti, solunumu makinelerle sağlandı, bir kaç kez entübe oldu, pandemi de covid bile oldu atlattı hasarlı ciğerleriyle, yaşama hep tutundu her seferinde. Böyle dirençli olduğunu görenler soruyordu, nasıl yaşadı ne yaptı diye. Her şeyi yiyen, çok hareket eden, hobileriyle son zamanlarına kadar uğraşan bir inasandı. Şimdi moda olan aralıklı oruç onun tüm hayatı boyunca hiç aksatmadan tuttuğu  Peygamberimizin sünneti olan pazartesi, perşembe orucuydu. Eşiyle emeklilik sonrasında hiç ayrılmamış, her dakika beraber olmuşlardı. Kayınvalidem yaşarken yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazdı, onsuz bir gece bile ayrı yatmamıştır. Kasabamızda ki mezarlığa ilk kayınvalidem gömülünce arkasından dedemiz de belediyenin belirlediği yere defnedilecekti. Cami de ki cenaze namazından sonra mezarlığa gidince ayrılan yeri görünce şok olduk. Tam eşinin yanı!

                  Hayat işte devam ediyor yine de. Bizim için bir kapı kapandı, yaşanılan onca şey zamanın bir katmanında asılı kaldı bile. Zihnimizin köşesinde hep kalacak yaşananlar. Acımız, üzüntümüz çok taze. Eşim hele çok üzgün çok yakın aralıklarla anne babasını kaybetti. Hiç tadımız tuzumuz yok ama günler geçiyor işte . 


Sabah saatleri..Minibüs saat 8.25 de kalkacak şu binaların alt tarafından. Her gün koştura koştura binbeşyüz adam atarak ulaşıyorum. Sabah serinliği çok iyi geliyor yataktan sürünerek kalkmama rağmen.


Okulumuzda etkinlikler devam etti hafta boyunca. Bugün karneler veridi ve iki haftalık tatile girdik. 





                     Okul sonrası köyde gezmelere devam. Geçen yıl bu zaman dizimize kadar kar vardı. Hatta ondan önce ki seneler aralık dedin mi mutlaka kar yağmış oluyordu köyde. Ocak bitiyor ve durum böyle ...


Hediye edilen kitapları okumaya devam ediyorum. 


Dün gökyüzü muhteşemdi. Akşam üzeri balkondan gökyüzü..


                              Bu fotoğrafı da aynı saatlerde annem kendi penceresinden çekmiş, anında sosyal medya da yayınladı. Ah anacım da benim gibi, ne görürse, eline geçerse, yaşarsa hemen paylaşmak ister. Onun bakış açısını, saf yüreğini, insanüstü karakterini çok seviyorum.

            Bu hafta da böyle geçti gitti. Tatile çıktık. Hayırlı tatiller, mutlu haftasonları herkese...


21 yorum:

  1. Nur içinde yatsınlar. Siz geride kalanlara da Allah sabır versin.

    İyi tatiller .

    YanıtlaSil
  2. Kayınvalideni de kayınpederini de Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Sizlere sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz..

      Sil
    2. Mesajım adsız gitmiş... Ben ruşyena. :)

      Sil
  3. Buketciğim, aşağı yukarı aynı zamanlarda kayıplar vermişiz.. Allah Rahmet eylesin kayınpederine de, amcama da. Söylediğin şeyler o kadar benzerlik gösteriyor ki, 90 yaşındaydı ve onca zaman bakıcısıyla evde hiç kovide yakalanmadı ama hastaneye bir işlem için gidildiğinde kovit kapıp, aynı anda hem onu hem de zatürreyi atlattı. Doktorlar mucize demişlerdi ama artık çoklu organ yetmezliğine doğru ilerledi evre ve Rahmete kavuştu. Onlar huzur içinde uyusunlar, hayat devam ediyor. Eşine de başsağlığı diliyorum.
    2 hafta dinlen bari sen de.
    Fotoğraflar muhteşem <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amcanı mı kaybettiniz, Allah rahmet eylesin. Ölüm insanların alnında bir yazı, nasıl ve ne şekilde olacağı yazıyor. Hastalıklar, pandemi, onca etken geliyor geçiyor zamanı gelince oluyor işte. Sizlere de çok sabır diliyorum.

      Sil
  4. Başınız sağolsun, mekanları cennet olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  5. Hep öyle oluyor yahu.. Bazı insanlar aile kabristanı falan alırlar ama bizde adet değildir, yine de ananemle dedem başuçlu ayakuçlu ve eniştem iki mezar ileride.. Hepsi de Karaburun'da üstelik, hiçbirimizin doğmadığı ama hepimizin bir şekilde hayatına önemli bir yer etmiş kasabada.. Huzurla uyusun. Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrı kanaatkar olmak sanırım..
    Hemen altında tohum diken börek eller.... <3
    Hayatın zıtlıkları işte....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşam, ölüm karışmış dünyada . istesen de istemesen de dünya dönüyor, zaman akıyor işte. dediğin gibi zıtlıklarla hayat var. yapacak bir şey yok yola devam..

      Sil
  6. Buket'cim eşine tekrar başsağlığı diliyorum. Hiç kolay değil bu kadar kısa sürede hem anne hem baba kaybı yaşamak. Allah sizlere sağlıklı ömür, yaşadığınız bu peş peşe acılar için dayanma gücü ve sabır versin.
    İyi tatiller diliyorum bu arada. Hangi ara bitti yarı dönem? Zaman su gibi akıp gidiyor ve biz de ardından bakıyoruz sanki. İnanılır gibi değil gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Kış geldi bile değil mi? Bir bakmışsın yaz gelmiş, nasıl hızlıca akıyor saatler, günler, mevsimler.. Sağlık olsun ..

      Sil
  7. Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun..

    YanıtlaSil
  8. Başınız sağolsun, ebedi uykuda da yanyanan gelmeleri ne müthiş olmuş...
    Allah sizlere sabırlar versin.
    Gecenin Ucunda için bitirince bir yorumunuzu alırız diye umuyorum...

    YanıtlaSil
  9. Nurlar içinde yatsınlar, Rabbim Rahim adıyla rahmetiyle muamele eylesin inşallah. Ben de geçtiğimiz 2022 yılında babaannemi ve büyükbabamı Hakk'a uğurladım. Şimdi gerçekten kavuştular ve Allah'a emanetler diyerek dünyevi özlemimi avutmaya çalışıyorum. Başınız tekrardan sağ olsun
    Bu arada gerçekten pazartesi perşembe sünnet oruçlarını 2023 itibariyle tutmaya başlamış biri olarak söylemeliyim ki hem maneviyatı, hem de vücudun dengeli ve tazeliği açısından bana çok iyi geliyor, ne güzel bir nimet oruç. İbadetten öte bir nimet aslında.
    Gökyüzü fotoğraflarınız gerçekten çok güzel, göğe bakmanın anlamlandığı fotoğraflar adeta.
    Sizleri çok seviyorum, ailenize selamlar.

    YanıtlaSil
  10. Basiniz sagolsun Buket'cim,nurlar icinde yatsin.Ne guzel cok ayri kalmadilar,yanyana yatiyorlar yine.Iyi tatiller.

    YanıtlaSil
  11. Draga mea,
    Sa fie varsa, sa fie vremurile... nu stiu si nici nu mai incerc sa aflu?!
    Dar parca, intr-o zi mergem la botez, in cealalta la inmormantare!
    Asta faceau si parintii nostri cand aveau varsta noastra... noi eram tineri, cu alte ganduri si preocupari! Cred ca ne-a venit randul ! Am pierdut pe tata, apoi nu demult pe mama, maine mergem la inmormantarea fratelui...
    Viata fiecaruia contine si felul acesta de traire.
    Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace, ca merita dragii nostri parinti!
    Si tie iti doresc zile senine alaturi de cei dragi, care sa te ajute sa treci mai usor.
    Mii de calde imbratisari,
    Mia

    YanıtlaSil
  12. Merak ettim,uzun süredir yoksunuz. Nerelerdesiniz?

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...