28 Ocak 2022 Cuma

Cuma Bitmeden

                     Cuma gününün bitmesine bir saat var ve ben bugün yazımı yazamadım. Aslında bir haftadır sömestir tatilindeyiz. Tatilden önce ki hafta da yoğunluktan yazamadım hatta doğru dürüst blogları da okuyamadım. Hemen kısa kısa neler olmuş bitmiş bir bakalım, tarihe şöyle bir not düşelim..



                     Okulların son haftasında da derslerimiz sürdü, çocuklar çok sık hastalandı, okula gelemeyen çok çocuk oldu. Gelenlerle eğlenceli günler geçirdik. Masa oyunlarını çok seviyor bizimkiler özellikle, sık sık bu oyunlardan oynadık, yarışmalar yaptık.



Son hafta kar geldi köyümüze . Bahçemizi kapladı.



Hep beraber bahçeye çıkıp kartopu oynadık. Aslında kartopu oynamayı hiç sevmem o yüzden kaçan ben oldum daha çok.


Anılarımıza bu kış da eklenen fotoğraflarımız oldu. Diğer öğretmen arkadaşımla kar da sahlep içtik, manzarayı seyrettik.



Dışarı da oynayıp gezip hatta donup sonrasında sobayla ısıtılmış bir odaya girmek kadar güzeli yok. Etrafına çizmelerimizi de koyduk tabi ki.



Sonrasında içilen mis gibi çaylar !


                    Okulların kapanmasına 3 gün kala kızım okuldan beni arayıp ''ben hastayım, boğazım ağrıyor' deyince hadi bakalım tam da tatile girerken başımıza gelenler dedim. Eve gelen kızım boğazım ağrıyor, halsizim, başımda ağrıyor '' deyince akşam acile gidip muayene ettirdik. Boğazları iltihaplıymış, corona testi de yapıldı, ilaçlar verilip eve döndük.



Ertesi gün onu evde bırakıp ben işe gittim. Öğle saatlerinde test sonucu çıktı;
 pozitif..
Bizler temaslı olsak da işe gitmeye devam ettik. Evde Pelin'i odasına yatırdım devamlı. Yemeğini de odasında yedi. Ama sonuçta aynı evdeydik, ortak tuvaletleri de kullandık. Bana ne zaman geçecek diye bekledim. Şükür geçmedi. 
Sonrasında da kızım iyileşti ve üzerinden 14 gün geçti çok şükür ki kızım tamamen iyileşti.



                Cuma günü karneler verildi, okullar tatil oldu. Allahtan böyle oldu ve kızıma evde daha iyi bakabildim. Hem ben de dinlendim. Bu sırada yurdu kaplayan kar bize de geldi.
 Bahçemin kış hali!



Evde geçen ıhlamurlu günler..
Bu arada en sevdiğim Thomas Bernhard kitaplarından birini daha bitirdim.



Annemle babamın evde ki halleri. 
Annem fotoğraf çekmeyi çok seviyor, çektikce bana gönderiyor. Babamın haberi yokken onu çekip gönderdi. Odanın camından karlı sokakları seyrediyorlar. 


Kuzenim İstanbul'a gitmişti. Orada teras katında ki evinin fotoğrafını çekmiş, çocuklar mini kardan adamlar yapmışlar , çok sevdim.
Ama geçen hafta çok üzücü haber aldım. Teyzem covide yakalanmış ve hemen yoğun bakıma alınmış. Bir anda gerçekleşen bu olaya tüm sülale içinde çok şaşırdık çünkü normalde hiç evden çıkan biri değil. Nereden nasıl bulaştı ve bir anda tüm ciğerlerini saran duruma geldi anlayamadık. Neredeyse iki haftadır hastane de ve doktorlar durumu kritik diyor. Canımız çok sıkkın. Annem çok üzgün, keza kızları da öyle. Devamlı dua ediyoruz bu hastalığı atlatsın diye..
İnşallah tüm hastalar hafifçe geçirir şu hastalığı. 
Herkese mutlu ve umut dolu bir haftasonu dilerim..















23 yorum:

  1. özlediğim şeyler fotoğraflarınızda hep :)

    YanıtlaSil
  2. Rabbim acil şifalar nasip etsin dilerim güzel fotoğraflar için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. teyzenize çok geçmiş olsun, umarım atlatır. Kızınıza da tabii .Çocuklar ve gençler sanırım kolay atlatıyor.Bilinmeyen bir hastalık. Tamamen sürü bağışıklığına yöneldi yöneticiler ama bu arada çok acı şeylerde yaşanabiliyor.
    Kardan güzel manzaralar içimizi ısıttı.

    YanıtlaSil
  4. Buketciğim, yine kalbimize dokunan fotoğraflar yayınlamışsın <3
    Kızına çok geçmiş olsun, Teyzene de acil şifalar diliyorum. :( Mutlaka temaslı birileri gelmiştir teyzenin yanına, başka yolu yok çünkü.
    Çok yoğun bir hafta olmuş hem fiziksel, hem duygusal, haklısın. Sağlık ve huzurla geçsin haftasonun.

    YanıtlaSil
  5. Umarım Teyzeniz Allah tarafından şifa bulur...

    YanıtlaSil
  6. Kızınıza da teyzenize de çok geçmiş olsun. Umarım teyzeniz kısa zamanda sağlığına kavuşur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim yorumlar ve içten gelen dilekler için..

    YanıtlaSil
  8. Çok çok geçmiş olsun :(
    Annen de bence çok başarılı bir fotoğrafçı <3

    YanıtlaSil
  9. Şu kış günlerinde iç ısıtan fotoğraflar... (kalp kalp)
    Teyzene çok geçmiş olsun Buketcim, tez zamanda atlatır inşallah. Kızını da rabbim tekrarından korusun.

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun,
    Fotoğraflarda kar olsa da yine sıcacık...
    Sağlık, afiyet dileğiyle

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar.
    Öncelikle rahatsızlanan kızınıza geçmiş olsun der; sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim. Ucuz atlatmışsınız. Okulunuzda soba yakıldığına dair fotoğraf gördüm. Doğal gazınız mı yok? Yoksa, doğal gazınız var da, siz okulu soba ile mi ısıtıyorsunuz? Okulun bulunduğu yerleşim yeri kasaba mı, köy mü? Yazılarınızın bazılarında kasaba, bazılarında köy olarak bahsediyorsunuz. Yoksa orası belde mi? Sahi köyünüzün adı neydi?

    Kar yağmış ve ne güzel olmuş. Çocuklar da kartopu oynayıp kardan adam yaparak epeyce eğlenmişlerdir. Siz de karne dağıttınız mı?

    Beldenizi yansıtan fotoğraf karelerine bakılırsa, sizin köyünüzde de kış çetin geçiyor galiba. Çocukların bile sık sık hastalandıkları ve okula devam edemediklerini paylaştığınıza göre, kış çok çetin geçiyor anlaşılan. Allah kolaylıklar versin. Çocuklar çiçek gibidirler. En ufak bir şeyden hastalanıp hemen çabucak solarlar. Onları iyi korumak gerekiyor. Bağışıklık sistemleri biz yetişkinler gibi yeterince kuvvetli değildir.

    Kış günü sahlep, ıhlamur ve çay da çok iyi gider hani. Kara gömülü olan bardağın içindeki çay mı, ıhalmur mu? Güzel bir kompozisyon olmuş. Okulunuzda sobayı kim yakar, kovaları kim değiştirir? Okulunuzda müstahdem gibi bir görevliniz var mı? Yoksa, çok zor olur, hem doğal gaz yok, kalorifer yok, hem de sobada kömür yakarak okulu ısıtmak, her ne kadar biraz keyifli olsa da, soba işi zor oluyor. Benim de ilk memurluğum da okulumuzda, sınıf ve idare odalarında hep soba yanardı. Tek hizmetlimiz vardı ve bayağı zorlanırdı. Bizler de ona yetişemediği yerlerde yardım ederdik. İdareciyiz diye kibirlenmezdik.

    Babanızın da pencereden dışarısını seyreden bir fotoğraf karesini paylaşmışsınız ve akabinde dış görünümünü yansıtan fotoğraf kareleri de var. Ancak, babanızın yer aldığı fotoğraf karesinde pencere önünde kalorifer peteği görünüyor. Babanız sizinle aynı yerde kalmıyor da annenizle birlikte başka bir şehir de mi ikamet ediyorlar? Babanızın konutunda ısınmanın kalorifer ile sağlandığı fotoğraf karesinden anlaşılmakla birlikte kazan dairesinde kömür mü yoksa doğal gaz mı yakıyorlar? Yoksa babanızın evi bireysel kombi ile mi ısıtılıyor? Babanızın evin penceresinden dışarının çekilmiş fotoğrafı da çok güzel görünüyor. Burası neresi, merak ettim şimdi?

    Masa üzerinde duran cam çaydanlık ve çiçek de çok güzelmiş. Çiçeği tanımlayamadım ama, herhalde adından bize bilgi verirsiniz sanıyorum. Köy-kasaba ya da küçük belde diyelim, buralar çok güzel, sessiz ve sakin olurlar. Bir de kıyı şeridi görünen bir fotoğraf karesi de görmüştüm. Burası göl mü, yoksa denizin sahil kenarı mıdır?

    Her ne kadar Cuma yazınıza biraz geç kalmış olsanız da, yine de Cuma yazınızı yetiştirip bizlerle paylaşmışsınız. Yine keyifli ve güzel bir Cuma paylaşımıyla bizleri ihya ettiniz. Çok teşekkür ederim. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Ben ve ailem Kocaelinin bir ilçesinde oturuyoruz. Bir ilçesi diyorum çünkü
      açık açık yazmadım hiç bir zaman. Bunu istemiyorum. Okulum bu ilçenin çok
      yakın bir köyünde bulunuyor. Bizim ilçede doğalgaz var tabi ki ,
      bizde kaloriferli evdeyiz. Annemler de arka sokakta oturuyorlar.
      Okuluma 15 dakikada gidiyorum ama yüksekte olduğu için bizim ilçeden daha soğuk oluyor. Kar yağdığında ilçede yağmamış oluyor. Okulumuz köy okulu ve 2 öğretmen arkadaşız. Tüm okul 16 çocuk. 1. ve 2. sınıf var. Diğer çocuklar ilçede ki okullara gidiyorlar. Köyde herkes sobayla ısınıyor, bu yüzden okulda sobalı.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Cevab-i yorumunuz için çok teşekkür ederim. Merakımı bağışlayın lütfen. Blog arkadaşlarımızdan emekli öğretmen Sabahattin Gencal'da Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde ikamet ediyordu. Eşini kaybettikten sonra çocukları onu İstanbul'a yerleştirmişlerdi. Hocamın da o zamanki paylaşımlarında çok güzel manzaralar vardı. Benim ki de özlemden kaynaklanan bir tutku. Ben de böyle denizi ve yeşili çok olan bir bölgeye yerleşme hevesimi hep canlı tutmaya çalışıyorum, ancak imkansızlıklar sebebiyle bunu bir türlü beceremedim. İşte insanın hayalleri ve umudu olmasa yaşayamaz. Benim ki de hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir hayalden ibaret, ancak kendimi avutuyorum. Böyle paylaşımlarda güzel yerleri görünce de yazarlara sormadan edemiyorum. Beni anlayışla karşılayacağınızdan eminim. Benim bir bando astsubay kardeşim vardı. Kocaeli Gölcük donanmasında görevliydi. 38 yaşında iken, onu bir trafik kazasında kaybettik. Kocaeli'ni ve bazı ilçelerini de bu vesileyle görmüştüm.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  12. Omicron daha bulaşıcı ama ağır geçmiyor, ölüm riski çok düşük diyorlardı. Sizin kızda sağlaması gerçekleşmiş. Çok geçmiş olsun. Siz de aşılı olduğunuz için kapmamışsınız çok şükür. Teyzeniz de tez zamanda atlatır inşallah.
    Kar manzaraları çok güzel, annenlerin evi de çok ''bakınaklı'' imiş. (Bulunduğum yörenin ünlü sözcüğü) Hiç sıkılmazlar.
    Tatilin kalanı keyifle, huzurla, sevinçli haberlerle geçsin dilerim.

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun. Umarım herkes iyileşir en kısa sürede. Benim kardeşim de öğretmen o da pozitif oldu ama bize geçmedi (sanırım). Artık kurtulsak şu hastalıktan. Kar fotoğrafların harika, Insta'yı ayrı, buradakileri ayrı seviyorum.

    YanıtlaSil
  14. Her zamanki gibi bir yuva sıcaklığında fotolar ve anlatımın. Kızına çok geçmiş olsun, teyzeye de acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. herkese geçmiş olsun. soba ve karda çay fotoları çok hoştu.

    YanıtlaSil
  16. Çok geçmiş olsun, teyzeye de şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  17. Çok teşekkür ederim tüm yorumlar, dilekler için..

    YanıtlaSil
  18. Geçmişler olsun, sizin ev içindeki atlatılmış neyse ki, teyze için de şifalar diliyorum. Sağlıklı günler dilerim. :)

    YanıtlaSil
  19. Buket'cim şimdi okudum yazını. Çok geçmiş olsun Pelin'e. Dilerim teyzeciğinden de kısa zamanda şifa haberi alırsınız. Ne kadar korusak, korunsak da bir şekilde virüs bulaşıyor işte. Artık hepimizin çok yakınına geldi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Okul çocuklar öyle güzel kareler ki bir gün yolum düşsün çok istiyorum doğrusu Buketcim, Pelin'e çok geçmiş olsun neyse ki bitirmiş atlatmış sizlere bulaşmadan dilerim teyzenizde bir an evvel şifa bulur iyileşir, çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  21. Cok geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim...

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...