3 Aralık 2021 Cuma

Bugün Cuma !

 

                  Güzel serin ve dupduru bir cumaya günaydınlar!

                  Bir haftayı da sağlıkla bitirdik ya  şükürler olsun! Allahım ne günlere geldik, para pul olmuş, evladını daha on günlükken zehirleyen babalar, hem gelinine hem çocuğuna tecavüz eden dedeler, genç kızları izleyip öldüren canilerle aynı ülkedeyiz ama yine de günaydın!

                Yeni bir aya , aralık ayına girmiş bulunuyoruz. Yavaş yavaş soğuklar başladı, kar yağması için umut doluyuz çocuklar gibi. Ama bol bol rüzgarlı bir hafta yaşadık.

                  Tatilden döner dönmez karavanımızı sahile park ettik. Fırsat buldukça gidip karavanda oturuyoruz, çay kahve içip denizi , gelen geçeni izliyoruz. Artık kafelerde oturmak bile gereksiz geliyor. Hastalık korkusu olmasa arkadaş, eş, dost da misafir edeceğiz ama şu zamanlarda yalnızca ailemle beraberim.


Geçen haftalarda öğretmenler günümü kutlayan öğrencilerimle..



Bu hafta içinde bir arkadaşımızın doğum gününü evinde kutladık. Özenle sonbahar masası hazırlanmıştı. Biraz da olsa arkadaşlarımızı etkiliyoruz diye düşünüyoruz. Artık hemen git bir pasta hediye al gel, ver , mum üfle modunda değil de özenle , samimiyetle yalnızca kendimiz için hazırladığımız etkinlikler var hayatımızda.  Bunu çok önemsiyorum.


Bu hafta tüm Marmara'yı etkileyen lodos.. Benim bahçe de fazla bir tahribat yoktu şükürler olsun. Özellikle iki çam ağacımın yıkılacağından çok korktum ama bir şey olmadı. Etrafa bol miktarda çöp yayıldı sadece.



Bahçemde ki ortancaları budadım ayrıca.



Japon akçaağacı bu yılda kıpkırmızı oldu ve yapraklarını döktü.


Üzüm asmasını da budayınca atmaya kıyamadım ve yine bahçeden topladıklarımla kapı süsü yaptım. Çam ağacından da dallar alarak süsü bitirdim.


Dış demir kapıma astım ben de.



Okula gittiğim yolda sonbahar..


Bizim yollarda böyle nazar boncukları var !


Bahçemden..


Mandalina ağacımdan artık son mahsulleri topluyorum..



Okulda bir takım işler..


Okul yollarında...


                        Geçen hafta okuduğum kitap. Alı Smith Sonbahar. Başta ne anlattığını anlayamadım hatta bıraksam mı diye düşündüm ama sonradan yavaş yavaş kitabın içine girince iyi ki bırakmamışım dedim. Diğer kitaplarını da merak ediyorum. 



                          Hala okumakta olduğum kitap da Cihan Aktaş'ın Hatırladığım Filmler. Bir dönem sinemasıyla güncel meseleleri edebi bir dille öyle güzel anlatmış ki yazar.. Başka kitaplarını da bulup okumalıyım dedim çünkü yazım dilini çok beğendim. 


Bir hafta sonuna daha ulaştık. Herkese mutlu  ve huzurlu tatiller dilerim!



22 yorum:

  1. çok hoş sevgi dolu bir cuma yazısı olmuş. ne kadar hamaratsınız maşallah..Bende cihan aktaşın kızım olsaydın bilirdin romanını siparil vardim.İLk defa okuyacağım bir yazar..ismen bildiğim twiterdan takipte oldugum birisi fakat bazı köşe yazıları dısında okuma yapmadım..
    hayırlı cumalar , iyi haftasonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. gerçekten bakıyorum da bir çok insan göre 'hamarat'ım. çünkü
      içimden gelen tüm işleri zamanında bitirme, boşa zaman geçirmeme, hep bir şeyler yapma etme dürtüsü var. insanın içinde olacak bence ve bu ben de bir özellik. insanı yıpratan bir özellik aslında çünkü çok yoruluyorsun ve çevrendekilerden de bu performansı bekliyorsun. onlarda yapmayınca için içini yiyor. mesela kızım.
      tam tersim. zaten böyle olmaz mı hamarat anaların çocukları da çok rahat olur :)
      cihn Aktaş'ı merak ettim ben de . bir arkadaşımda bir kaç kitabı varmış , bakalım onları da okuyacağım kısmetse..

      Sil
  2. Lodos için geçmiş olsun zayiaat olmamasına çok sevindim. Tabiatın gücü karşıkonamaz ne de olsa, ne güzel iki eviniz var sıkıldıkça bir sahil bir bahçeli olan :) yavaş yavaş bende epeydir görüşüp birtakım buluşmalar yapmadığımız arkadaşlarımızla irtibata geçmeye başladık nasıl özlemişim, çok iyi geliyor. O çiçek uzatan elleri öperim ne tatlılar, ne çalışmalar çıkacak acaba o boncuklardan, bir okul yolu bu kadar güzel olabilir, bayıldım :) Güzel bir haftasonu dilerim Buketcim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım bu fırtına da ağaçlarıma bir zarar gelecek diye çok korktum. hatta ara ara
      balkona çıkıp hadi dayanın , aman pes etmeyin diye fısıldadım. güç verdim onlara bence.
      yoksa çok çıtkırıldım bir çam ağacım. yerlere kadar eğildi. hem şu keselim diyen konu komşunun da negatif istekleri de vardı biliyorsun. duaları kabul mu olacak
      diye çok korktum.

      Sil
  3. harika vakitler geçirmişsin ne kadar da güzel sonbahar dolu zamanlar, lodostan allah korudu vallahi ağaçların budamalarına dikkat etmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi bu haftamız çok şükür. lodostan mıdır bilmiyorum ama hala
      süren baş ağrılarımı yazmadım ama :)
      ağaçlarım şu an çok iyiler. ama bahçe de yapraklar, dallar falan darman duman :)

      Sil
  4. Ali Smith'in bu kitabını ve daha çok da ''Kış'' kitabını okumak istedim ama bir türlü cesaret edemedim nedense, hala düşünüyorum:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kitaplarını da bulsam okuyacağım , güzeldi kitap. Anlatım dili baştan
      çetrefilli geldi ama sonra içine girdim kitabın. tavsiye ederim, bekletme
      oku bence..

      Sil
  5. Buket yine harika kareler eşliğinde masalsı bir yayın olmuş bu. Özellikle japon ağacına bayıldım. Yollardaki sararmış yapraklar, kozalaklar enfes güzellikteler.
    Yaşamak güzel şey dedirtiyor adeta <3

    YanıtlaSil
  6. Merhaba cihan aktaşı yeni duydum merak ettim bende yeni yılda kitaplarından alayım. Ne güzel bir çiçek demeti sunulmuş size,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyordum, ilk kitabını okudum ve beğendim. devamı gelecek yani..

      Sil
  7. Dışarıdan bir gözüm ve bu dış göz yalnız görünen üzerine düşünür. Okuduklarım karşısında sizin çok sanşlı olduğunuzu düşündüm, umuyorum hayat boyu huzurlu olursunuz. Karavan sahibi olmanız belki en başından bana,"Vuuuv" dedirtip sizi şanlı görmeme sebep oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok şanslıyım ve binlerce minnet duyuyorum Allaha. Çok
      teşekkür ederim yorumunuz için..

      Sil
  8. Bahçenin ürünleri ve lodos sonrası yapraklar çok hoş duruyorlar, ne büyük keyif onlarla uğraşmak. Güzel bir yeni hafta diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.
    O kadar kötü ve adeta kanımızı donduracak şeyler duyuyoruz ki, bu olaylar karşısında herhalde başımıza taş yağacak diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Ne oldu bu insana, ya da insanlığa? İnsana bakma ama, insanlık bu değil ki! İnsanlığın tarihini yazan insan yoldan çıkmış. Bu nasıl bir iradesizlik ve zayıflıktır ki, insanın havsalasının alamayacağı şeyler duyuyoruz. Yüce Mevlam, bu kötü gidişata daha fazla müsaade etmesin, yarattığı kulunun rezilliklerine artık bir dur desin. Daha fazla can yanmasın, daha fazla insanlık şerefi ve onuru kırılmasın. Hani insan denen varlık, eşref-i mahlukattı. Bu mudur insanın eşrefi? Yeter artık!

    Cenab-ı Hakk, Arabistan'daki cahiliye döneminde yoldan çıkmış insanlığı nasıl tekrar kurtuluşa çağırdıysa, günümüze uygun metotlarıyla aynı çağrıyı yenilemeli. Neden derseniz? Şu andaki durumumuz, Arapların cahiliye döneminden daha kötü ve daha iğrençtir. Bu insanların da adam olacağı yoktur. Kimse inancında ve imanında samimi değildir. Her şeyin değeri para ve pulla ölçülür olmuştur. Şerefli insan, şerefini kaybetmiştir. Ona yeniden bu şerefi Yüce Allah'tan başka kimse kazandıramaz.

    Bakın, yıllardır yaşadığımız şu kış mevsiminde yeryüzüne doğru dürüst bir kar tanesi bile düşmez olmuştur. İnsanlık sadece kendi şerefine zarar vermiyor, üzerinde yaşadığı yer küreye zarar veriyor. Allah sonumuzu hayır eylesin.

    Şimdi belki bana "bir dokundum, bin ah işittim" diye kızacaksınız. Siz de haklısınız ama, şu anda tüm erdemli insanlar kinini ve öfkesini kusacak yer arıyor. Onun için kimseye dokunmaya gelmiyor.
    Sürç-ü lisan ettimse affola. Hakkınızı helal ediniz. Hayırlara, iyiliklere, güzelliklere vesile olsun diye dört gözle beklediğimiz şu hayır mübarek Cuma gününün işittiği şeylere bakın!
    Selam ve saygılarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey, kusura bakmayın yorumları şimdi okuyup cevap
      yazabiliyorum. Çünkü sık sık bloglara bakamıyorum, kendi bloğuma bile 8 tane yorum
      gelmiş bugün yayınlayabiliyorum. yoksa ne demek yorumu beğenmemek. hakaret ve çirkin yazı olmadıkça insanlar her şeyi yazabilir.
      Yazdıklarınızda çok haklısınız, öyle kötü şeyler duyuyoruz ki artık insanlık ne duruma gelmiş diye endişe halindeyiz. Peygamberimizin bir hadisi hep
      başucu tavsiyesidir benim. Kötülüğe her zaman karşı koyacağız, imkan yoksa
      dilimizle olmuyorsa kalben lanet edeceğiz.
      değerli yorumunuz için çok teşekkürler..

      Sil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. O noua saptamana frumoasa iti doresc.
    Decorul mesei este incantator!
    Cele mai bune ganduri,
    Mia

    YanıtlaSil
  12. Cihan Aktaş'ı ilk kez www.aydinlikyuz.com blogu sayesinde duyup blogda bahsedilen Acı Çekmiş Yüzünde adlı kitabını almıştım, o kadar sevdim ki sonra başka kitaplarını da aldım.
    Hatırladığım Filmler'i de sizin sayenizde okuyacağım.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...