15 Haziran 2015 Pazartesi

Polignana a Mare Diye Bir Yer

             Bari'ye  yakın  yerleri  gezmek  isteyenlere  güzel  bir  öneri.  Polignana a Mare . Ulaşımı  kolay,  trenle  yarım saat.  Bari de  bulamadığınız  deniz  kasabası  havasını burada  kolaylıkla  bulur,  manzaralı  güzel  bir lokantada  yemeğinizi  yiyebilir ,  mevsim uygunsa  denize de  girebilirsiniz. Burası aynı zamanda  büyük şarkıcı-söz yazarı Domenic Modugno’nun kasabası .



                         Biz  trene  binerek  geldik  bu  kasabaya.  Bir  günümüzü  sokaklarında  gezerek,  deniz  kıyısına  giderek  geçirdik. Ara  sokaklarda  gezerken  burada  da  hemen  sokağa  açılan kapılarla  karşılaştık. Her  kapıda  yerlere  kadar tüller  bulunuyor. Sokaklar  genelde  boş. Günün  öğle saatlerinden akşam  üzerine kadar  insanlar  ortalıkta  yoklar.




                  Boşta  olsa   sokaklarda  gezmek,  Bari'ye  göre  daha  samimi  ve  temiz mahallelerde dolaşmak  zevkli..


                              Deniz  kıyısına  gelince  araya   sıkışmış  gizli  bir  yer  keşfettik.  İnsanlar  çantalarını  alıp  yüzmeye   geliyorlardı. 



                        Köprüden  karşı  tarafa  geçince  manzaralı  restoranları  görüyorsunuz.  Yine uygun  fiyata  birbirinden  güzel  yemekler  bulabilirsiniz.  Bari de  yemek  yemektense  sırf yemek içinde  bu  kasabaya  gelinir.



                       Eski  şehir  denen  yerde  bulunan kilisede  bir  düğüne de  denk  geldik..




                          Kasaba   büyük kayalar  üzerine  kurulmuş .  Manzara  çok etkileyici..


                            Tarihi  eski  şehir  denen  yerde  kapılarda,  merdivenlerde  şiirlere  rastladık. 





Ve  bunca  gezmeye  yorulan  küçük  kızım  :)


4 yorum:

  1. Çizmenin topuğunda bir tur yapılırsa programa alınacak bir yermiş.

    YanıtlaSil
  2. Oyyy! Sabahtan beri o kadar yoğundum ki Buket, bu fotoğraflar ilaç gibi geldi.
    Hayalimde denize girdim...
    Aaa... İnanmıyorum... Saçlarım ıslak iyi mi?
    Yok artık! Olur mu böyle hayal?
    Sahiden denize girmiş gibiyim.
    Hey! Teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Buraya da bayıldım ben:) O denizin üzerindeki binalar harikalar. Senin kuzun yorulmuş gezmekten:) Kıyamam. Ama ne kadar şanslısınız keyifle hep birlikte geziyor yeni dünyalar keşfediyorsunuz. O da çok şanslı sizin gibi macerayı seven gözlemci meraklı bir ailesi var:) Siz hep gezin, yeni yerler görün. Boş sokaklar hoşuma gidiyor. Sokağın ortasına kurulup kafamı göğe dikip sessizliği ve aradaki ince sesleri dinlemek isterdim. Sukulentler ve saksılarına bayıldım. Derin pencere içlerini çok seviyorum, tuhaf bir çekiciği var. O gizli koya da bittim, onun gibi çok çok ufak bir koy var bizim yazlıkta Kefken'de, belki bilirsin. Böyle alanlar bana hep orayı hatırlatır, pek severim. Deniz elbette böyle şahane değil ama çok keyiflidir o alanda oturmak, yüzmek, okumak ve atıştırmak:)
    Hayat yollardayken daha güzel ve bir yerlere varacağını bilirken. Durmak bizim gibi gezenti ruhlulara göre değil hiç ama işte arada insanın ona da ihtiyacı oluyor. Burada çok uzun süreli bir mola halinde gibiyim döndüğümde vitesi değiştirmek şart!
    Öpüldün kocaman. Bir gün gittiğin her yeri senden detaylarıyla dinlemek çok isterim:) Kendine bir seyahat defteri de yapmalısın bence, belki yapmışsındır?

    YanıtlaSil
  4. O evleri nasıl kayaların ucuna doğru yapmışlar. Çok ilginç. Hele düğüne denk gelmek tam bir sürpriz olmuş.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...