11 Ocak 2015 Pazar

KAR TATİLİ

Bu kış karı  doya doya  yaşadık.  Okulları  bile tatil ettirecek kadar  yağarak  büyük - küçük  herkesi  mutlu etti. Belki  yine kar  gelir. Yurdumuzun  her  yerinde  bembeyaz  görüntülere şahit olduk. Hala da  karlarla  kaplı  yerler  var.  Bizim  buralarda  kar gitti  artık. Bol  bol  kartopu oynadık,  karda  gezdik, fotoğraflar çektirdik. Ben  fazla  bunları  yapamadım  gerçi. Okulların  tatil olmasıyla  vaktimin  çoğunu  evde  geçirdim. 
Bazı   günler  sahilde  yürüyüş  yaptım. Aslında  kasabamızın  yüksek  yerlerinde  çok  kar  vardı  ama  tembellik  yapıp  gitmedim.  Yalnızca  sahil  kısmında  fotoğraflar 
çektim,  şimdi onları  paylaşıyorum.


Bu  benim  bahçemde  bulunan  limon ağacım. Hala  toplamadım ,  belki de  donmuştur..


                                         Sahil  kısmında  oturduğumuz  için  kar  fazla  tutmadı  buralarda.  Karın en çok olduğu  gün  bugün.  Bahçemden  çıkarak  deniz  kenarına  gidiyoruz  şimdi..


Burası   yazın  hep  oturduğumuz  park.  Kasabamızın  tarihi  çeşmesi  :)   


Balıkçılar,  kayıklar,  martılar..  Sandallar   dinlenme de .  




                                           Yazın  devamlı  oturduğumuz  çay  bahçesi.




                        İskelede   devamlı  bekleyen  martılar.  Denizin  yalnız  çocukları  onlar.  Birisi  ekmek atmasın,  hepsi  çığlık  çığlığa  oluyor. Onların  sesi  olmadan  yaşayamazdım  herhalde..


                               Güzel  bir  kar  tatili  yaşadık.  Hele  her  gece yarın tatil olacak mı  diye  heyecanla  beklemekte  ayrı  bir  güzeldi.  Şu an  dışarıda  kuvvetli  bir  rüzgar  var.  Kar  zaten  kalmadı. Yarın  okul zamanı.  İlk  kez  off  pazartesi  demiyorum. :)  Ne de olsa  tatile  iki  hafta  kaldı.  İş günü  olarak  10  gün. Daha  ne  istenir ki  :))


7 yorum:

  1. Ay ne güzel her yer kar! Kış dediğin işte böyle olmalı! Trakyalı biri olarak özlemiyor değilim oraların kışını. California ise hep güneşli.. Insan azıcık kışa hasret kalıyor. İnsanoğluna yaranmak da zor dimi? :) Bu arada blogunun yeni tasarımına ba-yıl-dım! Güle güle kullan! :)

    YanıtlaSil
  2. Daha doya doya yaşamadık aslında. Hepi topu birkaç gün:) Kışı veya soğuğu seven biri olarak beni doyurmadı henüz:)) Limon ağacına bayıldım! Bizim de var bahçede ama bir tane limonu zor verdi ne yazık ki:(
    Neyse bizimki mevsim şımarıklığı, bize yaranmak zor:) Her mevsim güzelliğiyle gelsin...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel fotoğraflar. Bu yazı özlemimi artırdı. Yazları gitmeyi hoşlandığım yerlerin kışlık hallerine tanık olmak pek hoşuma gidiyor. Bizim yazlığın yani bilirsin sanırım Kefken'in bende yeri çok başkadır. En sevdiğim yer diyebilirim. Ama orayı hiç soğuk bir kış gününde görmedim veya karlı bir zamanda. Bir defasında gittiğimizde şömineyi yakmıştı dedem ama çocuktum, o güne dair bir tek şöminenin yandığını anımsıyorum. Sizin oralar pek güzel olmuş karla kaplanınca, yani normalde de güzel ama karlı hali masal gibi. Bahçeniz kapınız, deniz kıyısı falan şahane, bayıldım. Kışın o taraflara gelmek hiç aklımıza gelmezdi oradayken de, neden acaba?
    Gelişimize az kaldı heyecan dorukta, karı özlesem de havalar çok kötü olmasa sevinirim, biraz korkuyorum. Haberleşiriz gelince. Öpüyorum çok çok.

    YanıtlaSil
  4. Karı, kışı sevenlerdenim ben de. Ama şöyle hafta sonu yağıp da bembeyaz etmedi ki her yeri, güzel güzel fotoğraflar çekelim, keyfini çıkaralım. Hep iş çıkışına, karanlığa denk geldi. Neyse ümidim var daha şubattan, marttan :)) İki kar düşünce okullar hemencik tatil oluveriyor şimdi. Bizim zamanımızda tabiri caizse eşşek gibi gidiyorduk okula :P
    Senin fotoğrafların da harika. Sahilde kar manzarası da ayrı güzelmiş. Limonlarını topla ama yazık onlara. Çok severim ben limonu. Kabukları nasıl güzeldir şimdi. Donmuşsa bile kabuklarını rendeleyebilirsin. Poşette, buzlukta bırakıp her daim limon kokulu kekler yapabilirsin. Benim de var bir tane limon ağacım evde ama henüz iki yaprağı olan minicik bir şey :) Böyle kocaman, mis kokulu meyveler vereceği günü görebilir miyim ki :)
    Çok konuştum, kaçıyorum artık :) Sahil kasabasında yaşama isteğim iyice depreşmeden kaçayım :) Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  5. pelin,öğretmensin sanıyorum:)
    fotoğrfalarına ve yazım tarzından çok hoşlandım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sanırım buket öyle mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öğretmenim, adım buket. kızımın adı pelin :)

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...