14 Haziran 2024 Cuma

Tatil Cuması Geldi!!

                       Güzel kasabamızdan merhaba!

                  Geçen gün kasabamıza ait bu fotoğrafı görünce kaydettim sizlerle paylaşmak için. Yemyeşil bir doğanın eteklerinde maviyle kucaklaşan bu kasaba Marmara Denizi kıyısında. Son on yılda bir çok batı şehri gibi çok göç aldı, kalabalıklaştı artık. Yine de bu sahil kıyısında sabah erken saatlerde yürüyüş yapmayı, bisiklet sürmeyi çok seviyorum biliyorsunuz. Doğduğun coğrafya kesinlikle kaderini şekillendiriyor, üzerinde olduğumuz toprak parçası bizlere bir tür şans. Çok da böbürlenmeye gerek yok. 


Haziranın ortasına denk gelen bu cuma geçmişe dair bir döküm yapmadan memleketimden biraz bahsetmek istedim. Şimdi gelelim bu hafta yaşananlara.
Haftasonu köy okulumda beraber çalıştığım öğretmen arkadaşlarımla buluştuk. Ara ara buluşup kopmamaya çalışıyoruz. Bir arkadaşımız İzmit'te ev almış, taşınmıştı. Bizi kahvaltıya davet edince buluşma fırsatı deyip ona gittik. Tüm gün bol lezzetli, sohbetli, hasret gidermeli bir oturma yaptık.



Başka bir öğretmen arkadaşımda ne yazık ki öğrencilerini pikniğe götürdüğü gün bacağını kırdı. Ona da ziyarete gittim.


Hafta boyunca çok sıcaklar oldu biliyorsunuz tüm yurtta. Ne gündüz ne gece doğru düzgün bir şeyler seyredip okuyamadım. Canım Sonat tavsiyesiyle Canavar filmini seyrettim, gerçekten de ilginç film. Bir de Wife seyrettiğim diğer filmdi.





                          Okulların son haftasıydı bu hafta. Öğrencilerle bol okumalı, etkinlikli ve oyunlu bir hafta geçirdik. Okullar tam zamanında kapanıyor bence. Çünkü haziranın ortasında başlayan aşırı sıcaklar eğitimi olumsuz etkiliyor. Avrupa ülkeleri gibi temmuz boyunca uzatmamız imkansız. Buna ne şartlar müsade eder, ne iklim. 
Bu hafta Fatma Barbarasoğlu'nun hatırlatmasıyla başladığım Turgenyev'in Babalar ve Oğulları kitabını bitirdim.



                Sadık Yalsızuçanlar'ın Gezgin kitabını bitirdim. Gezgin, Mağribli bilge İbn Arabi’nin kendi ruhunda yaptığı manevi gezinin öyküsü.

'' Abdullah ' Hatırlıyor musun ' diye sordu.
Gezgin 'neyi ' dedi.
'' Bana ilk karşılaştığımızda 'kirli gözlerle bakma' demiştin.
Gezgin gülümsedi.
'' O günden beri o sözünü ne zaman hatırlasam ağlıyorum.'
'' Evet dedi Gezgin, ' gözyaşı bakışı temizler, insan her gün gözlerini onunla yıkamalıdır..


                                                               

                          Okulumuzda işkur'dan gelen ve temizlik işlerinde çalışan bayanlar oluyor her sene. Bu sene bizimle çalışan Kadriye Hanım bizden bir hafta önce işi bitti. Gitmeden önce vedalaşmıştık, son gününde benim masama ayrıca bir not bırakmış, çok mutlu oldum :)



Bu hafta kardeşim arkadaşlarıyla tatile gitmişti Ayvalık, Assos taraflarına. Gece kaldıkları evin fotosunu çekmiş, çok beğendim istedim ondan bu fotoğrafı. Gecenin sakinliğini ne güzel yansıtmış değil mi? Annemin cam önü fotoları zaten meşhur:) 
Ondan da bu fotosunu aldım.




Tüm yılı geçirdik, eğitim hayatımda yani öğretmenliğimde de tam 30. yılı doldurmuş bulunuyorum. Seneye kısmetse devam edeceğim. Bugün de öğrencilerimize karneleri dağıttık. İki gün sonra da Kurban Bayramı olduğundan küçük hediyeler hazırladım karnelerle birlikte.


 Bizde yarın erkenden yola çıkacağız kısmetse. Yılın yorgunluğunu deniz kenarında atmak istiyoruz. Neredeyse bir hafta yokuz. 
Ben de biraz blog dünyasından uzaklaşacağım.
Tatil anılarımla sağlıkla dönmeyi ümit ederek herkese iyi tatiller, hayırlı bayramlar demek istiyorum..











26 yorum:

  1. Eğitim Dünyamızda işini benimsemiş, mesleğine gönül vermiş, insan ilişkilerine önem veren, okuyan, hatır gönül almasını bilen öğretmenlere nasıl da ihtiyaç var sevgili öğretmenim, genç meslektaşım...
    Eminim, öğrencileriniz onlara hazırladığınız o güzel küçük sürprizleri hiç unutmayacaklar.
    Kadriye Hanım'ın yazdığı mesaj da çok anlamlı.
    İyi tatiller, sevdiklerinizle mutlu, huzurlu bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. İyi bayramlar, iyi tatiller dilerim.
    Serpil

    YanıtlaSil
  3. İyi tatiller, iyi bayramlar, keyifli gezmeler ve de sevgiler...(ince düşüncelerine hayranım)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Bir eğitim ve öğretim yılını daha sağ salim bitirmiş bulunmaktasınız, kazasız belasız geçirilen eğitim dönemleri için, ben artık öğretmenlerimize geçmiş olsun diyorum. İyi tatiller ve sağlıklı güzel günler dilerim.
    Kasabanızın coğrafyası insanı mutlu etmeye ve hayata bağlamaya yetiyor da artıyor bile. Ne kadar şanslı olduğunuzu bilmiyorsanız, size hatırlatmak isterim.
    Kurban bayramınızı kutlar, sağlıklı ve güzel günler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Aşağı da ki yorumda size ait sanırım. Tatilden bugün döndük, bloguma yeni bakıp cevap yazabiliyorum.
      Kusuruma bakmayın. Doğduğum kasaba gerçekten çok güzel, önünde masmavi deniz, arkasında yemyeşil dağlar, hızla tükenen zeytin ağaçlarına rağmen
      seviyorum burayı. Ama dediğiniz gibi sanayi bölgesinde olmamız
      çok sıkıntılı. Marmara denizinde ki bu içkörfez fabrikalarla çevrili olunca
      deniz kirli bence. Denize girenler var ama ben girmiyorum. 40 sene önce çocukken girerdik. Ne yazık ki dezavantajı çok. Artık çok kalabalık. ama yine de keyfini çıkarmaya bakıyorum.

      Sil
  5. Merhabalar.
    Kasabanıza ait bu fotoğrafı görünce, önce bilemedim ama sonra biraz daha dikkatli bakınca kasabanızın neresi olduğunu çıkardım. Ancak deşifre olmasın diye burada kasabanın isminden bahsetmeyeceğim.
    Her ne kadar güzel bir yer olsa da, işletme ve sanayinin yoğun olrak yer aldığı bir bölge olması nedeniyle buralara pek sıcak bakmıyorum. Ancak, köyleri güzel olabilir. Hayırlı bayramlar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ismini saklıyorum,kendimi de sakladığım gibi. Çünkü önemli olan adlar değil, düşünceler blogumda. Herkes yaşadığı yerde güzellikleri çıkarabilir, amacım bunu paylaşmak yıllardır. Nazik düşünceniz için teşekkür ederim..

      Sil
  6. Ziyadesiyle hak ettin tatili Buketciğim, keyifle huzurla yeni bir sezona hazırlanma zamanı.
    Sevdiklerinle birlikte sağlık ve neşeyle geçireceğin bir bayram dilerim canım. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Momentos, ben de geçmiş bayramını kutlarım..

      Sil
  7. İyi tatiller, iyi bayramlar, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  8. İyi bayramlar, iyi tatiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, geçmiş bayramınız kutlu olsun Buraneros..

      Sil
  9. Sizi severek izliyorum. Mesleğini seven, okuyan bir öğretmen görüyorum; çok mutlu oluyorum. Sizden yaşça büyük olsam da kendime yakın hissediyorum. İyi ki varsınız öğretmenim. İyi tatiller. Ümmühan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşların bir önemi yok bence hatta Oscar Wilde'' 25 inden sonra herkes eşit '' demiş :) Ne güzel bir yorum yapmışsınız, ses vermişsiniz. Sizin de blogunuz var mı?

      Sil
  10. Iyi tatiller, iyi bayramlar sevgili Buket.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, geçmiş bayramınız kutlu olsun!

      Sil
  11. Hayet başarılı teşekkür ederiz. Yetişkin Sohbet

    YanıtlaSil

Bir Cuma Daha

                                Bu cuma sonbaharla dolu bir yazı hazırlayacağım size. Geçen hafta cuma günü pazara gittiğimde mevsimin artı...