27 Ocak 2024 Cumartesi

Sofya Treni İle Gezimize Başlayalım

                 İlk önce geçen yazıma yorum yazarak iyi yolculuk dileyen tüm blog arkadaşlarıma teşekkür ederim. Geçen hafta gezdiğimiz 20. ülkeye yani Bulgaristan'a bir seyahat yaptık. Buraya trenle gidip gelmeye karar verip Sofya İstanbul trenine bilet aldık. Tren biletlerini İstanbul Söğütlüçeşme gişelerinden yolculuğumuza üç hafta kala aldık. İki kişilik yataklı kompartmanlarda adam başı 41 euro vererek aldığımız biletleri Sirkeci istasyonundan da alabiliyorsunuz. Biz Sofya'ya gidiş Plovdiv'den dönüş bileti kestirdik. 

               Marmaray Gebze durağına binerek son durak Halkalı'da indik çünkü tren akşam 9 gibi oradan kalkıyor. Yolculuk gece başladığından yol boyu uyuyorsunuz sadece sabah Bulgaristan içinde giderken etrafı görebiliyorsunuz. Vagonların hepsi yataklı. İçinde iki kat ranza yatak, küçük bir çekmece masa, lavabo, mini buzdolabı var. Her oda içerden kilitlenebiliyor. Buzdolabına iki meyve suyu, çubuk kraker ve çikolata ve iki bardak su koyuyorlar. Bunun dışında istediğiniz yiyecek ve içeceği siz getiriyorsunuz. Size çarşaf ve battaniye de veriliyor. Ama yatak ve yastıklar çok da temiz değildi, çok lekeliydi. 

             Odaya girdiğimizde yatakları yapıp hemen yattık, etrafı seyrede seyrede sabaha kadar uyumuşuz. Ama şöyle de bir şey var; yan odalarda küçük bir konuşmada olsa çok duyuluyor. Gelenlerde bir de çok coşku var; bağıra bağıra konuşmalar, gülmeler, çocukların koridorda koşturması ve ebeveynlerin ses çıkartmaması gidiş-dönüşde de eksik olmadı. 

Gece yarısı saat 1.30 gibi Kapıkule'ye geldik. Yataklardan kalkıp inip pasaport göstermek zorundasınız ki bunlar biraz zahmetli. Bu sırada en az 1 saat beklemeler oluyor. Bulgar sınırında inmedik ama pasaportlar toplandı o sırada yine bekledik. Dönüşte Bulgaristan'dan çıkarken de indik gece yarısı, Türkiye'ye girerken bagajları da indirdik, x-ray'den geçti çantalar. 

             Ertesi gün saat 11 de Bulgaristan'daydık. 

             Sofya Tren maceramızı hemen yükledim, hadi gelin seyredelim :)



5 yorum:

  1. Ne iyi etmişsiniz. Benim de yapmak istediğim rotalardan biri. Özendim 🤭

    YanıtlaSil
  2. aaaa trenle ha halkalıdan ne güzel pekiii keyifli yolculuklar. bulgaristana gittim ama trenle değil bunu da yapıcaaam tenk yuuu :) video şirinişko :)

    YanıtlaSil
  3. İlk yayında izledim çünkü tren dedin mi bende hayat durur, devamını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Selam ne güzel yapmışsınız. Bizde gitmek istiyoruz acaba kaldığınız otelin adını yazabilir misiniz? Kaç euroya kaldınız. Sevgiler. Gardan ne kadar uzakta gardan nasıl gittiniz? Sevgiler.

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...