27 Eylül 2020 Pazar

Haftasonu Doğadayız

                                Bu hafta sonu annemi de alarak yaşadığımız yere yakın bir yere gittik. Burası dağların arasında ki bir vadide akan derenin kenarına yapılmış bungalov evlerin olduğu çiftlik. Yalova Altınova'dan sonra Ayazma köyünü geçince uzun bir dere. Küçükken bu derenin kenarına annem ve teyzemlerle pikniğe çok giderdik. Bu sefer de orada olan işletme de bir gece kalalım dedik, yerimizi ayırtarak yola çıktık. Şehre çok yakın olması ama içine girince de doğanın içinde kaybolmanız sayesinde çok güzel. Bungalov  evler ağaçtan ve kişi sayısına göre odaları var. Ama ne yazık ki Türkiye de bu tür işletmeler çok, ücretleri de yüksek ama verilen hizmet hep aşağılarda. 

                               Olumsuzluklarına rağmen doğanın kalbinde yer alması ve fazla insanın olmayıp kafamızı dinlememiz açısından güzel iki gün geçirdik.


               Oda da bulunan masayı hemen çimenlere indirerek çayımızı da hazırlayarak kısa tatilimize başladık.


Sonrasında boş havuza kendimizi attık.


Evlerin arasında dolaşan tavşanları sevdik..


Tatil kahvaltısı en güzeli..


Annemle doğada kısa bir yürüyüş yaptık..


Sonbahar yavaş yavaş gelmeye başlamış ama hava çok sıcak..


Havuza dönüp dergi, kitap okuma...



Gece  üzerimize minik battaniyeleri alarak yine bahçe de sessizlik içinde oturduk..


Bu hafta sonu bir anda verdiğimiz kararla böyle doğa da geçti. Bir gece olunca tadı damağımızda kaldı ama o bile insana ne iyi geliyor. Yarın pazartesi .. Okula gideceğiz ikinci haftamızda. Pazartesi iş başına gidenlere ve yeni bir haftaya başlayan bizlere kolaylıklar dilerim..


15 yorum:

  1. Ne güzel bir kaçamak olmuş.

    YanıtlaSil
  2. It looks so relaxing. Sometimes those quick decisions are the best!! It looks ideal,a stroll in the woods ,a dip in the pool and enjoying time with the family. That breakfast looks delicious and enormous! As where you live Autumn is slow to arrive and it is still warm here and the beaches continue to be busy more with national tourism than international due to the circumstances. keep well Amanda :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. t's still hot in here. 29-30 degrees. I wanted to take my mom on a nice trip. I wanted him to be away from people. our weekend went well :)

      Sil
  3. Ne güzel bir anı biriktirmis oldunuz annenizle. Evet sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirdi. Biz de oğlumla elinden tutup akşamüstü yürüyüşlere çıkıyorum. Kaldırım kenarlarındaki kuru yapraklara basarak eğleniyoruz birlikte. Sizi takipte olacağım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim yorumunuz için. ah oğlunuzla olduğunuz bu saatlerin
      tadını çıkarın. kızım artık 16 yaşında ve beraber vakit geçirmek
      istemiyor , varsa yoksa arkadaşlar. öyle özlüyorum ki onunla geçen
      küçük yaşlarını. hatta iyi ki yazmışım o 6 yaşından beri buraya. dönüp
      dönüp okuyorum yazıları, hasret gideriyorum.

      Sil
    2. Ya:) benim Gökalp'im de öyle olacak birgun:) ama her yaşın gereğini yaşıyorlar, doğru olan da bu aslında, cok bilemiyorum ama ne kadar büyürse buyursun annesinin gözünde bebek kalacağını tahmin ediyorum, sizin ozleminiz de bu belki. Sevgilerimle

      Sil
  4. Çok güzel. Biz de Salda'da bir gece kaldik, tadı damağımda kaldı, bir taraf yeşil bir taraf mavi... Ama fiyatlar gerçekten uçuk. Dağı taşı parselliyorlar üstelik🤔 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salda gölü de çok görmek istediğim yer ama bize çok uzak. artık
      karavanla oralardan geçerken kalırız

      Sil
  5. Çok güzel bir yermiş. Acaba tesis adı verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir yermiş. Minimini tavşan da pek tatl ibr sürpriz olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Pelinpembesiiiii, eşim dün gitmiş arabanın arkasına şu karavan bağlama aparatını taktırmış. 800 euro tutmuş (ağzım açık kaldı ama meğerse tüm elektronik bağlantılar vs geçiçyormuş tek tek bilgisayar hesapları yapıyorlarmış). Neyse yani iş ciddiye bindi. Önce kiralamayı düşünüyoruz ve uzun haftasonu için biryerlere gitmeyi. Ben hâlâ mesafeliyim bu fikre (2 çocukla dar alanda paslaşmalar nedeniyle) ama dur bakalım, bu yazı dizilerinden de özenmiyor değilim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa gerçekten mi?
      sizin adınıza heyecanlandım şimdi ama şimdiden söyleyeyim dediğin gibi
      dar alanda oldukça minimal yaşıyorsun. ama çadır hayatın olmuştur tahminim,
      ondan da daha lüks bir yaşam :)

      Sil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...