18 Eylül 2018 Salı

Biraz Film Seyredelim

                             Sevgili Macerakitabım  Özlem'in listesini görünce uzun zamandır film seyretmediğim aklıma geldi ve artık bir yerlerden başlamalıyım dedim. Güzel bir izlenecekler listesi hazırlamış. Yavaş yavaş seyretmeye başladım. Çok beğendiğim oldu, eh işte dediklerim de.  İlk olarak Emily Dickinson'un hayatını anlatan filmden başlayalım. 


Bir çok  sanatçı gibi zor ve yalnız geçen hayatı olan Emily kendi yüzyılında kadın kimliğiyle varolmaya çalışan bir şair.  23 yaşında sosyal hayatla bağını kesen şair, 15 Mayıs 1886’da Amherst, Massachusetts’te babasının evinde ölünceye dek yazmaya devam etmiş. Yazdığı 1775 şiirden, yaşadığı süre içerisinde sadece yedisi yayımlanan Dickinson’ın şiirleri, mektuplarıyla birlikte ölümünden sonra kardeşi Lavinia tarafından yayınlanmış.
Film ağır ilerlemesine rağmen Emily'i canlandıran Cynthia Nixon oldukça başarılı. Film de yoğunlaşması gereken konularda eksiklik olduğundan Emily hakkında kısa kısa bilgilere sahip olduğumuz duygusuna kapıldım. Genç yaşında kendini topluma kapanma nedenlerini iyi verememiş geldi. Daha iyi işlenebilirdi yaşamı bence. Sanatçı özellikle yazarların yaşamına ilginiz varsa seyredin derim.


Seyrettiğim ikinci film Certain Women..  Kelly Reichardt filmleri daha önce seyretmemiştim. Bu filmiyle de beni kendinden uzaklaştırdı sayılır. Birbirinden bağımsız kadınları ele almış film boyunca ama o kadar durağan geldi ki anlatamam. Sonunu getirmeye çalışmam belki sonunda birşeyleri birbirine bağlar diye beklentiye girmemdi. imbd puanı 6.4


Diğer bir film de konusu Paris'te geçen bir film Madame .. 2017 yapımı film eğlenceli bir konu da dönüyor. Dili ingilizce olmayıp fransızca olup Paris ruhunu yansıtsaydı daha çok beğenebilirdim. Yine de iki saat boyunca sıkılmadan izledim.

dark ile ilgili görsel sonucu


Dizi olarak Dark favorimiz şu sıralar. Almanya'nın bir kasabasında gizem dolu olaylar zaman denen kavramı da sorgulatarak ilerliyor. Daha 6 bölüm izledik, merakla ne olacak bu işin sonu diye bekliyoruz. Gerçi bazı yerlerde çok klişe şeyler oluyor ama bitireceğiz sezonu..







3 yorum:

  1. Filmlerden bahsedince uzun zamandır film izlemediğimi fark ettim. Taşınma telaşı bizi çok meşgul etti aylardır. Bu aydan itibaren daha rahatım, sinema günlerimi özledim resmen.
    Dark`ı merak ettim, Alman polisiye, gerilim dizilerini genelde beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  2. Madame, benim de eğlenerek izlediğim bir film oldu.. Fransızcayı duyumsamayı ben de çok seviyorum senin gibi.. Sanki filmlere ayrı bir yakışıyor...

    Certain Women benim de listemde hala, ama şimdi seni okuyunca izlermiyim artık bilemiyorum... Belki bir boş vakittte, kalırsa tabi...

    Tavsiyeler için teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  3. Listeyi hazırlamama rağmen hala tüm filmleri seyretmedim. Emily'nin hayatı şimdilik seyretmediklerim arasında. Sıkıcı da olsa seyredeceğimi biliyorum ama :)
    Diğer iki filme gelince, haklısın :)
    Certain Women, ağır bir filmdi. Ben de çok çok bayılmadım ama işte kadınlık halleri deyip geçtim.
    Madame, dediğin gibi ortalama bir filmdi. Selçuk'la seyrettik. Ara ara güldüğümüz bir akşam geçirdik sayesinde.
    Bookshop'u izle, çok seversin. İzlediğim diğer filmlere de bakayım da, çok beğendiklerimi yazayım sana fırsat olursa.
    Öptüm çok.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...