Samos'ta huzur dolu bir tatil geçirmemizin nedenlerinden biri de güzel yemekler yememizdi. Tahmin edeceğiniz gibi daha çok deniz ürünleriydi. Yunanistan'da restoranlar taverna diye anılıyor. Burada ki yemekler bizlerinkine oldukça benzer. Biz Gagkou plajında gündüz denize girerken hemen arka tarafta bulunan tavernada öğle yemeklerini yedik. İlk gün çok memnun kalınca diğer günlerde başka yer denemeden buradakilere devam ettik. Adanın meşhur grek salatasından almadan olmaz. Bol domatesli, salatalık ve soğandan oluşan salatanın üzerine kocaman bir dilim peynir koyuyorlar.
Yanlış hatırlamıyorsam Saganaki denen bir yunan yemeğini de denedim. Deniz ürünlerini içinde barındıran, bol domates, yeşil biberle pişirilmiş bu yemeği de oldukça beğendim.
Samos adasında sardalya meşhurmuş. Neredeyse her öğün balık yedim. Ayrıca ızgara ahtapotta denemeye değer. Fiyatlar da makul yurt dışı yemeklerine göre. Gagkou plajında bulunan bu restoran Verghina Taverna..
Kokkari öyle harika bir yer ki her akşam yemeğini bu küçük kasabada yemek istiyorsunuz. Deniz kenarı boyunca sıralanmış restoranların hangisine oturacağım diye şaşırıp kalıyorsunuz. Biz Meltemi restoranı tercih ettik ve çok memnun kaldık. Burada da çeşitli mezeler ile balık yedik. Sardalya dışında kılıç balığınıda denedik. Ayrıca dolmalar oldukça başarılıydı. Tuzlu balık salatası, cacık favorilerim arasında.
Bir gece de Pytagorion'daki Elia Restoranda denize sıfır bir masada yemeğimizi yedik. Oldukça romantik bir yer. Hiç gürültü, müzik yok. Ayaklarınız denizin içinde çok güzel bir ortamdı.
Ada da sabahları bile kahvaltıda yediğim ballı yoğurtu anlatmadan geçemeyeceğim. Geceleri bazen bol meyveli ve cevizli olanı da çok ama çok lezzetliydi. Ballı yoğurt yaz favorim oldu. Dondurma çok sevdiğim birşeydir. Samos merkezde deniz kenarında olan şimdi adını unuttuğum dondurmacıdan alıyorduk. Biraz daha arka soakalarda sweet days adında bir pastane keşfettik. Hem dondurması yarı fiyata hem de lezzeti kat kat güzeldi. Zaten birbirinden güzel pastalarını nasıl anlatırım bilmiyorum. Her gece mutlaka bir çeşidini denedim.
Sabah sabah nasıl yutkunarak okudum bu yazıyı bir bilsen.Yemeklerin lezzeti fotoğrafı aşmış .Ben de bayılırım deniz ürünlerine.Zaten böyle bir yerde de bol bol tüketmek ve tatmak gerekir değil mi.Hepsi güzel hepsi harika ama son fotograf ile beni can evimden vurdun.Tatlı krizine sabahtan başladım haydi hayırlısı:)
YanıtlaSilAfiyet olsun :) Ballı yoğurdu ben de ilk bakışta kahvaltıya yakıştıramsmış sonradan da çok sevmiştim.
YanıtlaSilBuket,
YanıtlaSilTam öğlen saati denk geldim bu yazına tamam mı...
Üzerine afiyet, zaten nasıl açtım anlatamam.
Şimdi, bu yemekler masamda olsaydı var ya...
Ahh...Hepiciğini siler süpürürdüm.
Denizden babam çıksa yerim. Asla dayanamam:)
Öğle yemeğinden henüz gelmemiş olsam direk ekrana dalardım herhalde:))
YanıtlaSilHarika sofralar.....
Biz de Yunan adalarını çok sevenlerdeniz. Daha önce Midilli, Sakız ve Rodosta bulunduk. Hepsinde çok güzel yemekler yedik ve güzel denizlere girdik ve çok mutlu ayrıldık. Bu yemek kültürleri keşke bizim turistik yörelerimize de geçse. Siz de çok lezzetli şeyler yemişsiniz. Samosa gidiceğimiz zaman (seneye İnşallah) tecrübelerinden faydalanmak için yazılara tekrar dönüp bakıcam:)
YanıtlaSilO kadar gerçek ki seninle gezmek, karnım acıktı ah! o mezeler, balıklar:)
YanıtlaSil