Yaz geldi mi tatlı olarak dondurmadır benim için. Çok severim , günde en az bir kez yerim. Bugün değişiklik olsun sevdiğim bir tatlı yapayım dedim. Ama öyle tarif falan beklemeyin, çünkü hazır tatlı bu :) Crem Brulee...
Bu güzel Fransız tatlısını çok seviyorum, bazen rastlayıp yiyorum ama evde yapmayı göze alamamıştım. En iyisi Dr. Oetker den hazır paketlerinden alıp yapayım dedim. Ve yaptım!
Tarifine ilk olarak 1691'de ’Kraliyet ve Burjuvazi için Yemek Pişirme’ adlı yemek kitabında rastlanıyor. Fransa ve İngiltere bu tatlıya eşit oranda sahip çıkarken, nedense İngilizler isminin Fransızca kalmasında pek sakınca görmemişler. Türkçe çevirisi "Yanık krema" olan Crem Brulee, Krem Karamel mantığında.
Crem Brulee böyle mi derseniz değil :) Çünkü üzerinin karamelize edilmesi lazım. Onu yapmadan yemek istedim. Benim ki biraz uyduruk oldu ama tadı gayet güzel. Hazır pakette karamelize poşeti de var. Bu günlere yakışacak bir tatlı diyorum, afiyet olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Martın Son Cuması
Mart ayı bitti bile. Ramazan sona eriyor yarın. Biraz beden dinlenmesi, biraz ruh temizliği, ümit ve korkuyla...

-
Güzel kasabamızdan merhaba! Geçen gün kasabamıza ait bu fotoğrafı görünce kaydettim sizlerle paylaş...
-
'' Nerede miyiz? Buradayız ya işte, her zaman olduğumuz yerde - her birimiz doğduğumuz andan öl...
Miyawwwww:))
YanıtlaSil:))
Silhayalkahvem pelin senin yemeklerini
sayıklıyor :)
Bende hazır tatlı olayını sevenlerdenim.Bunu da merak ettim,denemek istedim.Bu arada sunum çok cici olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler:)
SilOhh soğuk, soğuk afiyetler olsun.
YanıtlaSilteşekkürler:)
Silben de yazın karpuz ve dondurma severlerdenim :)
YanıtlaSilTrabzonun beton helva dondurması meşhurdur hele en çok onu severim.. ellerine sağlık canım..
beton helva dondurma mı?
Silçok merak ettim şimdi. ordu da çiçek sunumlu
dondurma yemiştik, hala unutmam..
krem brüle daha yeni yazdım bi yazımda.
YanıtlaSilheyooo. bi de sorbee. bayılıyom.
krep süzet bi de.
:)
bi de önce before sunrise'ı izlemelisin. sona before sunset. sıra böle.
:)
sırada onlarda:)
Silburada ne zaman bir yemek kokusu duyumsasam "her kadın bir rus şaire aşık olur" adlı romandan mülhem "her kadın bloggerın yolu bir gün mutfağa düşer" cümlesini kurarım.
YanıtlaSilbu arada, ne güzel roman adıdır, "her kadın bir rus şaire aşık olur." en az "tuhaf yıldızlar dünyaya bakıyorlar gözlerini kırpmadan" kadar.
notgibi: ayrımcı olduğum düşünülmesin diye de hemen ekleyeyim; şu pilav bahsini halledeyim ben ne yapacağımı iyi biliyorum.
yok canım ayrımcılık değil , doğru
Silbir genelleme:)
sizden de böyle postlar görmek çok şaşırtacak bizi :)
harika görünüyor:)
YanıtlaSilteşekkürler..
SilEllerine sağlık ama kedilere takılı kaldım :)
YanıtlaSil