26 Ocak 2022 Çarşamba

Kardan Adam

                          Tüm yurtta sevince neden olan kar yağışı bizim kasabaya da tüm güzelliğiyle geldi. Okulların kapanmasıyla denk bir zamana gelen yağışla etkisi oldukça fazla oldu. Şu sıralar yağmıyor ama çatılar bembeyaz, her sokakta çocuklar tarafından yapılan kardan adamlar var.

                          Bu sene bazı sebeplerden dolayı sokak sokak gezmek nasip olmadı. Nedenini cuma yazımda anlatırım kısmetse.

                           Ama bizim buralarda yapılan kardan adamları şöyle tarihe not düşelim istedim.


               


     

 

     

     



     


     

8 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bu kadar kardan adamı nasıl tespit ettiniz de tek tek resimlediniz. Herhalde siz o gün kardan adam avına çıkmış olmalısınız.
    Çok güzel ve keyifli bir paylaşımdı. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Kasabanız gerçekten çok güzel bir yer. Böyle konunun ucu memleketlere dayanınca, hemen aklıma Vizontele filmi ve Vizontele Başkan lakaplı Belediye Başkanının memleket hakkında söyledikleri gelir.

    Beldeye gelen yabancılar Belediye başkanına hep "siz burada nasıl yaşıyorsunuz? Siz buranın nesini seviyorsunuz?" Bu soruya cevap vermek çok zor diyen başkan devam ediyor: "Bir adam memleketini niye sever, başka çaresi yoktur da ondan. Bir yerde mutlu ve mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. Amma dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir."

    Şimdi neden bu başkanın söylediklerini burada paylaştığıma gelince. Siz kasabanızı memleketiniz olduğu için mi, yoksa gerçekten çok güzel yer olduğu için mi seviyorsunuz?
    Ben sadece sizin paylaşımlarınızdan gördüğüm kadarıyla dünyanın en güzel yeri sizin kasabanız olsa gerek...
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Bey ne güzel söylemişsiniz, kardan adam avı diye. Kar yağınca sokak sokak
      gezmeyi, şehirden çıkış noktalarına kadar gitmeyi severim. Hatta sabah erken saatlerde kimseler çıkmadan gezmeyi daha çok severim. Yine böyle bir gün uzun uzun
      yürüdüm. zaten her mahallede karşıma bir tane kardan adam çıktı.
      memleketi sevme mevzusuna gelince;
      aslında üniversiteyi bitirince ( Ankara'da okudum) küçük kasabamıza dönmek istemiyordum. Gözümde hiç değeri yoktu, küçüktü, bir çok şeyden yoksundu. gençliğin verdiği kadir kıymet bilmeme özelliği bende de vardı. sonra ki tayinim Anadoluda başka bir kasabaya çıkınca değerini daha iyi anladım. 4 yıl mecburi hizmetten sonra koşa koşa döndüm memlekete. şimdi konum olarak bir çok göç alan , gelişmiş yer, iklimi de güzel. tüm akrabalarım da burada. başka yerleri sevmem için hiç neden yok. yani sorunuzun cevabı iki yönlü. hem memleketim olduğu için hem de güzel olduğu için seviyorum.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Cevab-i yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Önce memleketiniz olduğu için, daha sonra da gerçekten güzel olduğu için memleketinizi sevin, kadrini kıymetini bilin.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  2. Biz çocukken çok estetik, sevimli kardanadamlar yapardık. Son yıllarda benim gördüğüm kardan adamlar da buradaki bazı kardan adamlar gibi çok uyduruk ve estetik yoksunu... Günümüz çocuklarının bilinçaltının şekillenmesi mi acaba? Sonuçta oynadıkları oyunlarda, izledikleri şeylerde garip-tuhaf yaratıklar var. 4. kardanadamı büyük birinin yaptığını düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokaklarda gezerken çektim,kim yaptı bilmiyorum ama genelde çocuklarda
      babalarıyla falan yapıyorlar. Tek başına artık çocuklar hiç uğraşmak istemiyor. Dediğin gibi biz de çocukken bir çıkardı saatlerce oynardık dışarıda. Başımızda büyük biri yoktu. Şimdi böyle serbest oynayan çocuklar da yok.

      Sil
  3. gördüğüm en sevimli kardan adamlardan :)

    YanıtlaSil
  4. Buket bayıldım kardan adamlara :)) hiç bu kadar çok çeşit görmemiştim. Sayende hepsini keyifle izledim. :) Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  5. Bir tanesi de bizim bahçede :)) Biliyor musun ben hiç kardanadam yapamam! Beceremiyorum kardan üçgen oluyor yuvarlak olamıyor benimkiler. Ama çocuklarım bana çekmemiş, yuvarlaya yuvarlaya yaptılar, koca bir de burun taktılar iki zeytin göz..
    Ben buradaki kardanadamları çok sevimli buldum ama dedim ya bu konuda ben dünyadaki en yeteneksiz insan olunca :))) Estetik değil falan demişler, estetik olmasının önemi var mı, bilmem.. Önemli olan sonuç değil süreç hehehehe
    Şimdi o kardanadamların üstüne sokak köpeklerinin izlerini bırakmalarını izlemek zamanı :))) Maalesef.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...