Nuri Pakdil uzun bir dönem otellerde yaşar. Otel Gören Defterler, otelde kaldığı süreçte yazdığı kitaplardır. Otel üzerine derin tahliller, sorgulamalar ve kendisiyle hesaplaşmaların olduğu bu defterler, susmak için inzivaya çekilmiş bir dervişin içinden geçirdiği cümleler gibidir: “cüssesi ne olursa olsun, her otel, kapasitesi değişen ruhlar mahşeri değil midir? Evlerde bu mahşerin gölgelerini bile tanıyamazsınız. İnsan ruhunun niteliksel, niceliksel dışavurumlarına değgin ne çeşitli sergiler açılır otel salonlarında! Otelde yıl birimleriyle kalmak, eğer yeteneğimiz varsa, bir Fakültede okumaya bedeldir.”
Otel Gören Defterlerin içinde iki kitap kaldı. Nuri Pakdil'in bir tür bilinç akışı gibi bu seri. Okuyup bitidiğim diğer kitap Enis Batur'un Sekizinci Günahın Sonrası. Yine yazarın zevkle okuduğum bir kitabı oldu bu. İçinde ki denemeler her zaman ki gibi bir tat bıraktı bana. Öyle çok seviyorum ki yazın tarzını, her kitabından memnun ayrılıyorum.
Adalet Ağaoğlu.. Her okuduğum kitabını beğendim bugüne kadar. Hayır yine beni yanıltmadı,zevkle okudum. Akademik bir bilim kadının yurdumuzda ki belki hala aynı olan varoluş sorunları, ilişkileri, içsel yaşamı..
Kitap Dar Zamanlar üçlemesinin son kitabı. Roman da 1938’lerde dinlemeye başladığımız hikaye de 87’lerin sonuna gelirken “Osmanlı’nın esnaf kızı” olarak tanıştığımız Aysel “Cumhuriyet Türkiyesi Profesörü” olarak veda ediyoruz.
Otel Gören Defterler adından nedense çok hoşlanmışımdır. Belki bir gün okurum...
YanıtlaSilAdalet Ağaoğlu su gibi yazıyor di mi, kayıp gidiyor zihninden düşünceler, pek sevdiklerimden (: Diğer iki kitabı merak ettim, çok teşekkür (:
YanıtlaSilÖlmeye yatmak..Tüm zamanlarda favorim..Sevdiğim, ama daha da çok kıskandığım yazar..
YanıtlaSilharika kitaplar teşekkürler sevgiler
YanıtlaSil