19 Ocak 2018 Cuma

Cuma Yazıları


Şükürler olsun bir cumaya daha ulaştık. Nasıl da geçti yine bu hafta birşey anlamadım. Cuma günü gelmişse şükürlerimizi yapabiliriz; ilk başta sağlık, afiyet ve ağız tadımızın yerinde oluşuna, annemler, kardeşim, eşim , dostum herkesin sağlıkla yanlarımızda oluşuna şükretmek istiyorum.
Bu hafta yazdığım yazıdan bilen bilir, annemlere okul sonrası uğrayıp zaman geçirmiştim. İyiki varlar ve onları ziyaret edebiliyorum, insanlar hayattayken değerli olduklarını hissettirmeliyiz, sonradan keşke dememek için gayret sarfediyorum.


Bu hafta içinde sehpamda ki kaktüs sayımı üçledim. Onlar minik bir botanik bahçesi olurken ben çok mutlu oluyorum.


Şükürler olsun ki , birbirimizi anladığımız, sevdiğimiz, değer verdiğimiz, bol bol sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız var. Bu hafta doğan iki arkadaşımızın doğumgünlerini kutladık ayrı ayrı. İyi ki varlar ve iyi ki bu ritüellerimiz yıllardır sürüyor. 



Bu hafta iki kitap okudum ve üçüncüye yeni başladım.


İbrahim Tenekeci'nin bir tür gezi kitabı Geldik Sayılır. Göynük, Taraklı, Bursa ve bir çok dağ gezisini öyle güzel anlatmış ki , buraları görmüş olsamda tekrar gidip bir de onun gözünden gezmek istedim. 


Muhtelif Evhamlar Kitabı. Kurgusu, diliyle içimizden birilerini öyle güzel anlatmış ki sayfalar nasıl hızlı hızlı tükendi anlamadım bile. Keşke bitmeseydi dediğim kitaplardan biri oldu.
Ali Lidar'ın Kişisel Edebiyat Atlası şu an elimde olan kitap. Yazar kendi seçimleri olan yazarları ve kitapları hakkında kısa kısa bilgi veriyor bize. 


Örgü olmadan olmaz. Biraz örgü, biraz dergi, biraz çay, işte böyledir benim dinlenme saatlerim. Okuduğum kitap ve dergilerden beğendiğim yerleri not alıyorum son zamanlarda.



Haftanın çoğu oldukça güzel bir hava da geçti. Deniz dümdüz de oldu, dalgalı da. Hava buz gibi olsa da açık, net bir hava vardı. Sevdiğim yerlerde yürüyüş yapıp durdum. Ama dünden itibaren ani düşüş oldu ve kar bile yağdı biz okuldayken. 


                Ama kısa sürdü, kar tutmadı köyde. Sis ve soğuk devamında geldi.




Okulda hafta boyunca bir çok oyunlar oynandı, dersler yapıldı ve birinci dönemin sonuna geldik. Bugün karneler veriliyor. Bir çok öğrenci ve biz tatile çıkıyoruz. Tüm çocuklarımıza şimdiden iyi tatiller dilerim..







5 yorum:

  1. iyi tatiller Buket hocam :)

    YanıtlaSil
  2. Super bir tatil diliyorum.Acaba ben de bir gun tig isi yapabilcekmiyim,sari sari ne tatli:)

    YanıtlaSil
  3. Kaktüsleri neden hepimiz seviyoruz acaba? :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel satırlar kaktüs pencereli köşeler ve kareler..
    Bayıldım..

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...