17 Nisan 2020 Cuma

Cuma Gelmişken..


Merhaba, bir cuma daha geldi hoşgeldi. Şükür bugün de sağlıkla evdeyiz, annemler ve kardeşim, akrabalarımız ve komşularımız iyiler. Salgın hastalık bizimde kasaba da kol geziyor hatta ana oğul bir ölüm yaşadık, tanımıyoruz ama insan duyunca çok şaşırıyor ve üzülüyor. Fotoğraflarını gördük gazete de, gayet sağlıklı isu çalışanı bir adam, nasıl olur diyor insan. Çok düşünmek moralimi bozuyor tabi ki, fazla kaptırmak istemiyorum ve olumlu halleri görmeye odaklanıyorum, başka çaresi yok.
Şükürler olsun ki bu sarı evde yaşıyorum bir bahçe içinde. İlk aldığımızda 70 yıllık bakımsız bir evdi. Bir çok şeyiyle uğraştık, dolu ağaç ektik avuç içi kadar yere. Etrafta binalar çok tabi ki, çünkü şehrin göbeğindeyiz. Ama burası bizim kurtarılmış bölgemiz.


               Bu cuma yazım bol çiçek içerecek. Çünkü evdeyken yapılanlar sabit. Ama baharın gelmesiyle doğa coştu. Kimi zaman sımsıcak kimi zaman soğuk hava oluyor. Biz de her fırsatta bahçeye çıkıyoruz. Masamızı açıp kahvaltıyı artık bahçede yapıyoruz.


               Güneşli yerde hep oturan benim devamlı üşüyen biri olarak. Bahçe ön duvarımızı kireçle boyadık geçen hafta. Tertemiz oldu, toprağı da kazıp havalandırdık. Bu hafta yağan yağmurla daha da bitkiler coştu.



Arka bahçede ki  kiraz ağacım tomurcuk halindeydi. Bir hafta da hepsi iyice açarak bembeyaz oldu. Japon akçaağacım bile kırmızı yapraklarıyla canlandı bu sürede.


Açelyaların tam açma zamanı..



      Sabah uyandığımda penceremi açtığımda kiraz ağacımı görüyorum.


Ekmek yapanlar kervanına ben de katıldım ama benim ki bir değişik oldu.


Bunun dışında battaniye örüyorum. Bitti bitecek gibi. Bakalım ne zaman sıkılacağım bu örgülerden. Ama örmek güzel bir terapi. Bitirirsem yerine ne koyarım bilmiyorum.


Kitap okuyup biraz film, belgesel derken zaten gün bitiyor. Bu sıralar İstanbul MUBİ ye üye oldum ve burada her gün bir festival filmi seyrediyorum. Üstelik 30 gün ücretsiz. Meraklılarına duyrulur.
Cumamız hayırlı olsun, bu hafta sonu hep birlikte evdeyiz, sağlıkla kalalım!
















18 yorum:

  1. ne güzel işler yapmışsınız biz daha bahçede kahvaltıya başlayamadık serin daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşli bölgede oturuyoruz bizde. Gölge gelince eve kaçıyorum bende. Zaten mayıs
      gelmeden çok soğuk oluyor bahçe. ama güneşte insana ne iyi geliyor.

      Sil
  2. Güneşli, güzel bir Cuma anlaşılan :) Nice güzel Cuma'lara....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün 16 derece ama güneşli hava. bahçeye çıktık tekrar. sabah 8 buçukta
      pazara gittim geldim.insanlar çoğalmadan alışveriş yaptım. buralarda da yasaklar çok. sahilimiz var ama yürüyüş, spor yasak. insanlar fazla etrafta yok büyük şehirlerde ki gibi.

      Sil
  3. Vefat eden canlara, Allah rahmet eylesin. Bu süreçte sağlıklı kalmak en büyük temennimiz. Ah bahçeli ev, en büyük hayalım. Ya nasip diyelim. Bir grup arkadaşla günde en az iki tane motif örelim, diz battaniyeleri yapalım dedik. süreç bitince, (inşallah diyelim) bir huzur evine hediye edelim dedik. Hayatımızın yeni amacı haline geldi. İyi geliyor. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ördüğüm battaniyeler için benimde bazı projelerim var bakalım. hepsini çıkarıp bir bakacağım, ne var ne yok diye. öre öre çok birikti, kimisini kullanıyorum zaten.

      Sil
  4. eviniz bahçeniz çiçeklerinin harika...güle güle oturun sağlıkla inşallah..hayırlı cumalar olsun hepimize inşallah...

    YanıtlaSil
  5. Evinizi çok beğeniyorum hem doğayla iç içe, şöyle güzel bir masa atma imkanınız var çok güzel... ekmek de çok leziz görünüyor, el işleri eşliğinde keyifli izlemeler o zaman, sağlıcakla kalın Buket hanım :)

    YanıtlaSil
  6. Bugünlerde en çok zorlandığım konu apartman dairesinde yeşile hasret yaşamak. Ne güzel sizin eviniz yeşillikler içinde. Sağlıkla, mutlulukla oturun dilerim.

    YanıtlaSil
  7. kurtarılmış bölgeniz şahane bayıldım, nefes alacak küçücük bile biyer olması heleki şehrin içinde harika olsa gerek, bizler nefeslik alanımız olarak balkonla yetinmek durumdayız maalesef, yeşillikleri çiçekleri bizim içinde koklayın...hobi candır... battaniyenizi sağlıcakla kullanın...

    YanıtlaSil
  8. Ne iyi yapmışsınız bu evi almakla. Çiçekler iç açıyor:) Huzurunuz daim olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. şu karanlık günlerde içimiz açılsın diye özen gösteriyorum yoksa
    fazla bir şey yaptığım yok :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Buket hanımcım bana yazdığınız 21 Nisan tarihli yorumun cevabını okumama riskini göze alamadım buraya da ekliyorum yanıtımı;

    "Ne güzel Buket hanımcım ne olur kullanın rahatça bende daha çok yine seve seve yollarım ki ben size, Mutlu oluyorum çalışmalarımı temiz ve titiz bulduğunuz için ama tekrar yazmak istiyorum sizin çalışmalarınız da bana geldi ve gördüm yani benimkinden farklı değil, hepsi özenli ve çok güzel yapılmışlardı, haksızlık etmeyin kendinize, benimki sadece çok daha fazla yapmaktan el alışkanlığıdır olsa olsa.. sevgiyle kalın :)"

    YanıtlaSil
  11. Eviniz ne kadar güzelmiş. Emek verilen herşey kendini gösteriyor.

    YanıtlaSil

Merhaba Cuma

                          '' Kendini sevmezsen başkasını nasıl sevebilirsin ?'' diye soruyor Tina Turner Mutluluk Sana Yakış...