31 Temmuz 2011 Pazar

TATİL SONRASI GÖRÜŞLERİ

            İşte  beklenen  tatilimiz  geldi ve geçti.  Bizim açımızdan  mutlu ve rahat  bir tatil  oldu.  Pelin  doğduğundan beri  klasik otel merkezli,  gidip tüm gün otelde vakit geçirilen tatil anlayışımız  var. Çocukla  yorulmayı, eziyet çekmeyi göze alamadığımdan bu böyle. Ama bunu da  seviyorum. Yılboyunca  yaşanan yorgunluk, gürültü, koşturmacadan sonra lüks bir tembelliği seviyorum , ne yapayım :))
            Tatil fotolarım  merak edenler için gelecek,  biraz zaman. Ama  döner dönmez blog arkadaşlarıma merhaba diyeyim  dedim..Biraz tatil  kısa kısası da yapacağım :)
             *  İlk  gittiğimiz  otel, çok keyifliydi. Nerdeyse hiç çocuk yok, gürültü yok, haydi eller havaya yok, süperdi yani.
             *  Çevreye  baktığınızda  çoğunluk  evli erkeklerin şişman, şortlardan taşan göbekler, yemiyecekleri  kadar  yiyecek tabakları ellerinde , genel de boş boş şezlongta yatar vaziyetteydi. Kadınların durumu daha iyi, evli de olsa formunu korumuş, bu da  çocukları peşinde koşturmalarından olsa gerek,  ama suratlar asık, devamlı çocuklarıyla didişir durumdalar.
             *  Güneşlenirken , sahilde, havuz başında  kitap okuyan oranı azalmış bence..Geçen yıllarda daha çoktu sanki.  Okunan  kitaplar da  çoğunluk best-seller ..Nedense  - bana ilginç geldi-  erkekler  D. Steel  okuyorlardı :)
             *  Gittiğimiz  otel  gelenler açısından maddi durumu iyi olanlara hitap ediyordu ama insanların  birbirleriyle, çalışanlarla  konuşmaları beni iğrendirdi. Bu kadar  savsaklanmış,  saygı  elden gitmiş, düzeyin iyice düşmüş olan ilişkiler  karşısında  canım çok sıkıldı.
            *  Otel  çalışanları da ayrı bir konu.  Sizle  yapmacık  bir nezaket  sonrasında  kendi  aralarında lan lı  , küfürlü  konuşmalarını  duyunca  iyice  sinir oluyordunuz.  Yada  ben böyleydim, tahammülüm yok dizilerden çıkma  konuşmalara,  saygısızlığa..
            *  Akdeniz   devamlı  dalgalı  galiba.  Denizin  düzgün,  berrak,  içini  cam gibi  görüldüğü bir  yapısı yok.  Deniz  kum ama  dalgadan  birşey  gözükmüyor.
             *  Tatile  3  kitap götürdüm,  birde  orada  bulduğum bir  kitabı  okudum.. Bunlar da :
                 -   Bir  Gemide   (  Ferit  Edgü  )
                 -   Do Sesi         (   Ferit  Edgü )
                 -   Sessiz  Bir  Ölüm   (  Simone de Beauvoir )
                 -  Engereğin  Gözündeki  Kamaşma   (   Z. Livaneli  )

11 yorum:

  1. Kayıp aramıza geri döndü :)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiniz:) o asık suratlı kadınlar üzücü değil mi, ben de takılıyorum onlara nedense. yüze nazik arkanızı dönünce lanlı konuşan görevliler demişsin ya, bu kadar olur, böyle itici birşey olamaz, müşterinin duyacağı şekilde böyle konuşulması cidden çok çirkin.
    bu arada ben deniz kenarında hiç kitap okumam biliyor musun:) oradaki rüzgar ve nemden kitapların kapağı kırışır, sayfalar dalgalanır ya çok bozulurum. hele defneden sonra zaten kurulanmaktan kremlenmekten kumda oynamaktan doğru düzgün şezlonga bile yatamadığım içn okuyacak zaman da bulamıyorum. Bu arada best seller konusunda çok haklısın:)

    YanıtlaSil
  3. tatil tatildir de canım benim olumsuzlukları boşver...

    YanıtlaSil
  4. Buketcim özletmiştin kendini:)
    Hoşgeldin!
    Tatil fotolarını beklyorum...
    Ne güzel kitaplar okumuşsun,bahsedersin musait olunca.

    YanıtlaSil
  5. ÖZLEMİŞTİM SENİ HOŞGELDİN CANIM .

    YanıtlaSil
  6. Elifmm , sağol canım :)
    Sevgili Füsun, ben de şurda 2 senedir rahatım.artık pelin iyice başının çaresine bakıyor.babamız da zaten çok yardımcı.
    Hamidecm, zaten insanlara odaklansam iyice sinir olurdum,köşe bucak kaçtım herkesten :)
    Mevdoş , Natali, çok teşekkür ediyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Ben de dün döndüm 1 haftalık tatilimden, sabahtan beri de geriye dönük olarak postları okuyorum yorgun düştüm:))
    Bu arada gözlemlerin ne kadar doğru, sanırım bende orada olsam aynı şeylere gıcık olurmuşuz.
    Bizde kardeşimle birlikte arabayla gittik Altınoluk'a ve yol boyunca erkeklerin bayan şöförlere olan saygısızlığına ve acımasızlığına inanamadık. İçin için zevk alıyorlar seni zor duruma düşürmekten... Yol vereceklerine üstüne üstüne geliyorlar. Annenelerine, kardeşlerine, eşlerine de mi böyle davranıyorlar acaba?
    Eğitim şart...

    YanıtlaSil
  8. cafenohut, yaz tatiline çıktın demek ..inş dinlenmişindir.ben tatilde insan unsuru olmayınca çok eğlendim.bilmiyorum artık çok takıyorum galiba, etraftan gördüğüm kabalıklar artık batar oldu.nerde ücra şezlong vardı oraya gittik :))

    YanıtlaSil
  9. tatlım hoşgeldin. Gözlemlerin yerinde aynen katılıyoruım yalnız bizim kampta çok ciddi bir şekilde nezaket vardı çalışan kesimde, çünkü sözleşmeli alıyorlar ve bir sonraki seneye yine çalışabilmek için dikkatli olmak zorunda hissdiyorlar kendilerini. diğer konular aşağı yukarı aynı yangel yat yiyemeyeceğin halde tabakları görgüsüzce doldur sonra çöpe.. bu da bir kültür meselesi. Bu arada Blogcu öykü arkadaşımız bloglardaki durgunluğu canlandırmak için blogcu dostlarımıza daha çok yorum bırakalım diyor bence de çok haklı ne dersin?. By by ben diğer arkadaşlara da bir koşu haber vereyim.. sevgiler

    YanıtlaSil
  10. evet haklısın şükran, yaz gelince bloglarda tatilde :))

    YanıtlaSil
  11. Hoşgeldin Buket'cim :) Biz de senelerdir Otel tatili yapıyoruz çocuklarla en rahatı o oluyor ama otelin içinde insan ne kadar huzurlu olsa da etrafındaki insanlara kayıtsız kalamıyor. Çalışanların hanzoluğu, gelenlerin suratsızlığına eklenince sinir bozucu olmuş ama yılın yorgunluğunu attıysan ve Pelin de eğlendiyse ne mutlu o zaman :))


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...