27 Şubat 2014 Perşembe

Dubai Deira Bölgesi



                               Dubai de kaldığımız kötü otelin  iyi  tarafı  bize değişik günler  yaşatmasıydı.  Çünkü  burası Deira  denen  bölgesiydi.  Yani  küçük  Hindistan diyorum  ben.  Daha  önce  de  yazdığım  gibi  Dubai  nüfusunun  yüzde  51 ' i   hintliymiş.  Bu  bölgede  zaten  onların  çoğunlukta  yaşadığı  yerdi.  Her  yerden  Hintli  adam  çıkıyordu..Sokaklarda  fazla  kadın  yoktu.  Özellikle teknelerin  olduğu  yer  tam  fotoğraflıktı  ama  fazla  çekemedim ,  yanımda  eşimde  olsa  fazla  yaklaşamadık yanlarına..








Sokak  aralarında  esnaf  manzaraları  çok  ilginçti.  Bu  iki  adam  oturdukları  yerde   ekmek  yoğurup,  pişirip  hemen  gelenlere  camdan  satış  yapıyorlardı..


Bizim  otelin  resepsiyonunda ki  adam  da  hintliydi.  Bu da  onların  dini  köşeleri.. Hemen  otel  odalarının  anahtarlarının  alt  tarafında..


Yollarda  bol  bol  hamal  görüyorsunuz.  Çoğu  yere  oturup  iş  bekliyorlardı.  Bu  da  onların  ekemek  kapıları ;  taşıma  yaptıkları  el  arabaları..



Sokaklar  boydan  boya  bu  tür  dükkanlarla  dolu..



Bu da  bir  çerez  dükkanından..


2 yorum:

  1. Dubai'de hintlilerin olduğunu hiç bilmiyordum. Eşimin Dubai'de iş imkanları var ve bazen gitsek mi der, ama senin yazdıklarından sonra bir kez daha düşünmek gerektiğine karar verdim. Dubai'nin güzel taraflarından da bahsedebilir misin bir sonraki yazında, gerçekten merak ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpekcm , aslında hiç gitmemeli diyemem. her şehrin her ülkenin herkes üzerindeki
      etkisi farklı. ben de özellikle türkiyeden milletin akın akın oraya özellikle alışverişe gitmesinin nedenini merak ediyordum. gittim gördüm, belki güzel bir otelde kalsak herşey daha farklı olurdu. ama ben tarihi, sanatı, olan şehirleri seviyorum. yapma güzellikleri değil. hem hiç doğa, yeşil olmayınca da canım sıkılıyor. Aynı AVM ler markalar türkiyede de var, hem daha ucuz. ama görmekte lazım burayı diyorum :)
      daha eski postlarda güzel yanlarını da yazdım..

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...