17 Eylül 2021 Cuma

Teşekkürler Cuması

                      Şükürler olsun sağlıkla, huzurla, dupduru, oldukça sarı tonlarda , ara ara yağmurun yağdığı, rüzgarı hep hissettiğimiz bir eylül cumasına daha eriştik. Merhaba dünya, merhaba hayat! 

Biliyorum coşkuluyum bu cuma, ama elden ümidi, yaşam sevincini bırakmamak lazım, güzel bakmak, güzel söylemek, en önemlisi bir çok şeyi görüp şükür etmek lazım. Kemal Sayar'ın Aleme Bir Yar için Ah Etmeye Geldik  kitabında şöyle cümlesi vardır ve çok severim ;

''Şükür duygusu içerisinde olmak bir nasip meselesidir; ama nasibe de talip olmak gerek. ‘Her isteyene verilmedi; ama verilenler mutlaka isteyenler oldu’ diye buyuruluyor.''

Bir şeyleri görebiliyorsam ve şükrediyorsam gerçekten bunu istedim. Hatta bunun için çalışıyorum. Okulların açılmasıyla yoğun geçen günlere girdik. Her eylül ayı çok yorucu oluyor biz öğretmenler için. Rehavet içinde geçen yaz tatilinden sonra bir sürü işin içinde buluyoruz kendimizi. Hele bizim branş , her sene sil baştan. Yeni gelen, ailelerinden ilk kez kopan çocuklar, ilk günler çığlık çğlığa ağlayışlar, düzene bir türlü girmeyen öğrenciler..

Neyse ki güzün etkisiyle şekilden şekile giren gökyüzü ve her gün kılık değiştiren ağaçlar var. Yorulduğum, daraldığım zamanlar kendimi ağaçların altına attım, baktım, yürüdüm, huzur buldum.


                            Bizim kızlarla hafta da bir en azından buluşuyoruz, sohbet ediyoruz, birbirimize terapi yapıyoruz. Yine hepimiz bir arada olmasak da buluşup denize yakın oturduk , güzel bir kahve içtik. Sonrasında yürüdük beraber, yorgunluğumuz azaldı.


                     En sevdiğim şeylerden biri kahve fotoğraflarına bakmak. O yüzden ben de çeker ve her ortamda paylaşırım hani şu bir çok insanın eleştirdiği kahve pasta fotosu ikilisini. Görmekten hoşlandığım en uyumlu çifttir kendileri :)


                       Bu hafta içi köyde ki bu tarladan bir sandık domates alıp eve getirdim. Amacım pazar günü domates suyu yapmak. Ben kırmızı biberle beraber pişirip rondodan geçirip koyuyorum kavanozlara. Sonra da tüm kış kullanıyoruz, mutlaka yapın harika oluyor.


Bir gün okul bahçesindeyken ..
Gökyüzü yine eşsiz !


Çocuklarla sonbaharı sınıfa taşıdık, yapraklardan kapı süsü yaptık.


Hep beraber doğadan sonbahar yaprakları topladık, bunlar benimkiler..


Bu minik demette bir öğrencimizin..


Okuldan çıkıp hep beraber bu yoldan kısa bir yürüyüş yapıp çevreyi inceledik.


Çoğu gün derslerimiz okul bahçesindeydi.


                          Güzel bir haftayı da geçirmiş olduk. Evde ki ergen sorunlarım bitti sanmayın. Gece geç yatmak istemesi, bilinçsizce diyet yapması, giyeceklerinin hiç yetmemesi ve hep yenilerini istemesi gündemde ki sorunlar. Şükürler olsun ki kızım bu sene ders çalışma disiplinine gönüllü olarak girdi. En azından bu böyle diyorum ama diğer sorunlar sağlığını etkileyecek konular olunca çok endişe duyuyorum. Artık 12. sınıf kimbilir seneye bizden ayrı bir şehirde yaşayacak . O zaman hiç müdahalem kalmayacak üzerinde. Bu beni çok rahatsız ediyor ama alışmam lazım.
Güzel bir haftasonu bizimle olsun diyorum hepimize, sağlık ve huzurla geçirelim..
Mutlu Cumalar !

7 yorum:

  1. Kuşlar yuvadan uçacak, doğaları böyle , yuvada oldukları zamana da şükür :)
    Bu sabah başıma çok güzel, çok nazik bir olay geldi ve mutluluktan ağlayarak şükrettim.. Ne bileyim Pelinpembesi ya, insan nasıl bakarsa dünyaya öyle insanlar gelir karşısına diyorum yine....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmezmiyim Ceren, o kuşlardan biri de bendim bir zamanlar. Ankara'ya
      okumaya gittiğimde 18 yaşımdaydım ki , o zamana kadar bizim ilçeden de
      hiç çıkmış değildim. ailece hiç gezmezdik bile. ben üniversiteye gidince
      annemde bunalıma girmiş hatta sıkıntıdan yüzünde bezeler çıkmış.
      bana söylediğinde bile hiçi bir anlam ifade etmedi bana. ama şimdi ??
      ya meğer ne zormuş..

      Sil
  2. ''Şükür duygusu içerisinde olmak bir nasip meselesidir; ama nasibe de talip olmak gerek. ‘Her isteyene verilmedi; ama verilenler mutlaka isteyenler oldu’ diye buyuruluyor.''bayıldım bayıldım...Çok şükürlerim var benim de görüp de değerini bilebilmek şükredebilmek de bir şükür sebebi bence...hayırlı huzurlu nice cumalar inşallah hepimize..sevgiler... not:10. sınıf aşırı sosyla bir ergen var evde saçbaş yolduruyor bana yemimlen neyse sağlıklı olsunlar da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizde de var demek bir ergen. o zaman en çok beni siz anlarsınız.
      ama önemli olan gerçekten de sağlık ve huzur. Allah eksik etmesin.
      Çocuklarımızı da iyi insanlarla karşılaştırsın.

      Sil
  3. Blogunuzu takipteyim blogumda reklama tıklarsanız havalara uçarım

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Biraz da latife ile karışık konuya girmek istiyorum. Efendim, yaşadığınız yer ve mekanla ilgili görsel paylaşımlara bakınca bırakın şükretmeyi, insanın ömür boyu takla atası geliyor. Tabi burası işin latife kısmıydı.

    En ufak bir aksilikte bile biz ağlamayı çok sevdiğimiz için, hiçbir zaman bardağın dolu tarafından bakmayız. Neden? Biz rahatımıza ve konforumuza çok düşkün bir milletiz. Bu da bizim aynı zamanda tembel bir millet olduğumuzun da göstergesidir.

    Her yokuşun bir inişi olacağı için bir türlü relaks olamıyoruz. Oysa sadece küçük bir olumsuzluk bizim tüm gün yaşamımızı zehir etmemeli. Bir tarafımız tutmuyor, ama diğer tarafımız tutuyorsa, buna şükretmeliyiz. Her şeyin biz insanlar için olduğu bilinç ve şuuruna ermeliyiz.

    Çok güzel bir teşekkürler cumasıydı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Recep Bey değerli yorumunuz için..

      Sil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...