25 Aralık 2020 Cuma

Bugün Cuma

                    Cuma geldi hoş geldi ama ben anlamıyorum bu koca hafta nasıl geçti böyle. Bir şey de yapmıyoruz, devamlı evde oturarak fazla bir şey yapmadan da su gibi geçiyor günler. Her gece aklıma bir şey geliyor , yarın hemen uygulayayım diyorum ama evde ki hesap hiç uymuyor çarşıya. Etrafı topla, kahvaltı hazırla, yemek lazım akşama onu pişir, biraz kitap okuyayım, evde ekmek bitmiş gideyim alayım derken bir bakıyorum ki akşam olmuş. Ahir zaman böyle olacakmış derrler gerçekten de çok ilginç geliyor zamanın bu kadar ellerimizden kayıp gitmesine.

                   Neyse bu hafta yeni yıla doğru minik hediyeler hazırladığım bir haftaydı yine. Arkadaşlarıma süpriz paketler hazırlamak beni çok mutlu eden bir şey. Bugün de paketlerimi postaya verdim.


                       Bu hafta iki kitap bitirdim. İsmet Özel'in bu kitabını aslında daha önce okuduğumu ilerleyen sayfalarda hatırladım ama bırakmadım ve devam ettim. İsmet Özel'in kısa kısa denemelrinden oluşan bu kitabı fikirlerini takip etmek için okuyabilirsiniz.


                       İkinci bitirdiğim kitap sevgili Macerakitabım Özlem'in hediyesi Patti Smith'in kitabı. Hakkında ileri ki günler de yazmak isterim ama Patti Smith severler bence okusun derim.


Evde ki oturmalarıma her zaman kahve kurabiye ikilisi eşlik etmiştir tabi ki!


Arada yürüyüşlerimi yaptım uzun uzun. Denizi çok seviyorum; sesi, kokusu, görüntüsü her mevsime göre değişiyor ve insanı iyileştiriyor. 


Denizin aralık ayında böyle durgun oluşuna ne demeli?


Oturmasını sevdiğim banklar..


Bu hafta bana gelen güzel paketler, yeni yıl kartları..


Okunacak kitapların sehpada beni beklemesi ...


Mutlaka kurabiye olmalı bence çaylarımıza eşlikçi...


                              Valla bu hafta içi pişmanlığım işte bu . Pastaneden polka denen bu pastayı aldım. Durmadan hamur işi, pasta , börek vicdanım sızlamıyor değil ama. Gerçi bunu beğenmedim çok kremalıydı. 


Öyle böyle bu haftayı da sağlıkla geçirdik çok şükür.  Bu cumartesi ve pazarda evdeyiz , keyif ve huzurla geçmesi dileğiyle..
Hayırlı Cumalar..











6 yorum:

  1. Sıradan günlerin, rutin işlerin altın değerinde olduğu zamanlardan geçiyoruz. Sağlıklı, huzurlu nice haftalar Buketcim.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten öyle ya su misali akıp gidiyor 😊 evet evde olunca hepten pasta börek işlerine iyice sardık vallahi 😊☺ hediyelerin çok güzel sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler önerilerin için bu arada pasta güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflarınıza bayıldım. Bu paketler nereye gidiyor yahu. O kadar çok paylaşım görüyorum ki bloglarda. Bir tane de bana gelse, yada hediye paketi gelmiş birini duysam mesela, o da olur�� elinize emeğinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çook güzel bir yıl gelsin inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Buketcim gün bana da az geliyor gerçekten, nasıl bir zamandayız bilmiyorum. Bu yıl yeniyıl heyecanımı harekete geçiren kişisin o yüzden çok teşekkür ederim bir kez daha, ne güzel paketler yapmışsın, yüreğine emeğine sağlık, kurabiyeler enfes görünüyor, bu ara bende cozuttum biraz bu konuda ama ne yapalım bazen böyle oluyor, bu arada kitap bitirmen de alkışlanası gerçekten ben hiç bakamıyorum, yeni haftan güzel olsun :)

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...