30 Ekim 2020 Cuma

Cuma Şükür Günü

                    Bu yıl Cumhuriyet Bayramını yalnızca çocuklarla kutladık, velilerimiz yoktu. Geçen sene oysa ki coşkuyla , kalabalıkla kutlanmıştı. Cumhuriyete kavuşalı yüzyıl olacak nerdeyse. Kıymetini bilmeli, onu korumalıyız. Okulda bayraklarımızı astık, panolarımızı süsledik, marşlar söyledik. Çocuklukta yaşanan bayramların yeri ayrı oluyor, pandemi nedeniyle coşkusuz geçsin istemedik bayramın.


                   Bu haftanın başında hava oldukça sıcaktı, sahilde yürüyüşler yapıldı tabi ki. Okul çıkışı soluk almak ne iyi geliyor denize karşı. Çınar ağaçları yavaş yavaş yapraklarını döküyor, sararıyor her yer. Öyle güzel ki doğa şükretmeden olmuyor. Yarım kalıyor sanki bir şeyler..


   Bu hafta okuduğum kitap Cemile Sümeyra'nın ”Kendi kalemini kıranlar” kitabı yazarın  tez konusunun genişletilmiş hali. Şule yayınlarından çıkan kitap birçok müntehir edebiyatçının hayatını, intihar nedenlerini derinlemesine inceleyen kaynak bir kitap nitelikte.


Hafta içi arkadaşlarla buluşma ve lezzetli tatlar eşliğinde sohbet etme ...


Doğada geçirilen zamanda karşımıza çıkan süprizler..


                      Hafta sonu çok güzel bir kamp yaptık.. İznik gölü kenarında 2 gece kaldık, tüm gölün çevresinde gezdik dolaştık. Ayrıntıları başka bir yazıda anlatacağım ama hava da öyle güzeldi ki şansımız bizle beraberdi.


                 Bu hafta içinde Mevlid Kandilini de kutladık. Mevlit Kandili alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıldönümü biliyorsunuz. Sevgili peygamberimizin doğumgününü yine umut dolu dualarımızla andık, ona selam ve salavatlar getirdik.
Bu hafta da bir çırpıda geçip gitti, sağlıkla hafta sonuna ulaşmak öyle kıymetli ki. Yağmurların başladığı bir haftaya geldik, ekim ayı da sona ermek üzereyken herkese sağlık ve huzur dolu tatil dilerim...

10 yorum:

  1. Ne güzel geçmiş yaz gelse de kamplar sıklaşsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke..hele şu kış sezonunu nasıl atlatacağız bilmiyorum.

      Sil
  2. bu karavan çok iyi oldu sizin için iyi gezmeler. bayramın çoşkusu malesef düşük oldu. bizde bir avuç öğrenci ile kutlama yaptık. ben bu ara Mustafa Kutlu'ya sardım mavi kuş bitti bugün. menekşeli mektuba başlayacağım. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Kutlu'nun bir çok kitabını okudum. Kolay okunan, insanı bir çok açıdan ele alan, toplumumuzdan kesitlerle sıkmadan bir çok şeyi bize sunan bir yazar. Bence lisede tüm gençlere okutulmalı ama ben kendi kızıma bile okutamıyorum , o başka..

      Sil
  3. Wonderful photo of the children celebrating your Republic day. It it is so difficult these days to motivate and be cheerful when we hear about the chaos and sorrow C19 is creating....we can just hold up our heads and keep waiting for it to abate. I shall look forward to your post on your weekend away in your mobile home! :-) Keep well Amanda :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Amanda, covid worries us a lot. here's a lot of sick people around us, and we're very scared. we still have to go to school.

      Sil
  4. Bukeeet biz de minicik bir çekme karavan aldık, gelecek ay elimize geçecek. Keşfettiğin güzel yerleri, karavanın olmazsa olmazlarını anlatan karavan yazısı bekliyorum senden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ne sevindim. karavanla gittiğimiz yerleri karavan etiketi ile sabitliyorum bloğuma. ayrıntılı da yazmaya çalışıyorum. sizin gezilerinizi de ben de dört gözle bekliyorum.
      hayırlı uğurlu olsun !

      Sil
  5. Yürüyen ev böyle bir güzellik işte, harikasınız gerçekten. Bayram resmi nasıl güzel tekrar kutlu olsun, bizim burada da epey soğudu hava.

    YanıtlaSil
  6. "Şirinler" olmasaydı eğer bu mantarları böyle sevebilir miydim acaba :) Uslu bir çocuk da oluyorum aslında, ama nedense hâlâ bir şirinle karşılaşmadım :) Doğa hep sürprizlerle dolu :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil

Diğer Ev

                                  Rachel Cusk adını nerede gördüm hatırlamıyorum ama ilk kez okumak üzere iki kitabını satın aldım. Diğer ...