7 Temmuz 2020 Salı

Geldi Geçti Yaseminler


Haziran ile her tarafı güzel bir koku kaplamıştı kasabamda. Yasemin ve hanımeli zamanıydı çünkü. Benim bahçe kapımı saran bir yasemin ağacı var. İlk Büyükadayı gezerken görüp çok sevmiştim yaseminleri, eğer bahçem olursa bir gün ilk iş ekeceğim ben de demiştim. Oldu da bahçem; kapısı bomboştu, yan tarafına ektim ben de küçük bir yasemin fidanı. Ve zaman geçtikçe her yeri sardı, çiçekler açtı her haziran, mahalleye neşe oldu. 
Bu haziran ayı boyunca yürüyüşler yaparken bir çok evin bahçe kapısında rastladım yaseminlere.











Bu da benim bahçenin kapısı. Haziranın bitmesiyle çiçekleri de bitti ama her zaman yemyeşil. Çok seviyorum yaseminin doladığı kapıları görünce. Çok fazla yaprağı , çiçeği dökülüyor ama kokusuna, görüntüsüne değer diyorum. Her güzelin bir kusuru var, ne yapalım..













8 yorum:

  1. Yemin ederim kokusu geldi! Bu diyarlarda yasemin ve hanımeli yok, özlüyorum.. Fakat şaşırdım, bizim İzmir'deki bahçede 40 senelik bir yaseminimiz var ve tüm yaz çiçek açar üstü!? Sulama ve güneşe bağlı olabilir mi yoksa bir doğa mucizesiyle mi karşı karşıyayım?!
    Hanımeliiiii kokusu, karışmış yasemine, ateş böcekleriniii seyre daldıııım desin mi o zaman Sertab? Benim için de derin derin kokla ne olur...

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de bir miktar toprağı olan herkese lazım bir sarmaşık bu mis kokusu ödül insana

    YanıtlaSil
  3. Kokuyu tahmin edebiliyorum. İnşallah bende ekerim bir gün evime, bizim mahalede de iğde çiçeği kokusu hakimdi bir ara akşam camdan bile geliyordu, sokakta yürürken burnuma çalınıyordu ne hoştu :)

    YanıtlaSil
  4. ya bende o zaman ilk iş bahçem olunca yasemin ekeceğim bizm burda begonvil ekerler genelde.pek kokusu yok ama o da pek güzel gözükür

    YanıtlaSil
  5. Pencerelerden bakanlar, bahçeye ekilenler ve sizinki gibi kapılara sarılanlar, velhasılı çiçekler o evde yaşayanları ele veriyor sanki :)

    YanıtlaSil
  6. İnsanın betonla demirle kötüleştirdiği doğayı mevlam yeşiliyle yine de çekilir kılıyor işte..
    Bende hep hayal ederim bir gün bahçeli evim olursa rengarenk çiçekler, çeşit çeşit mevye ağaçları dikeceğim diye.. ne garip değil mi eskiden insanların bahçeleri tek katlı evleri varmış ama insanlar apartman dairelerine özenirmiş şimdi herkesin bahçeli ev hayali var..
    yaseminide severim ama hanım elinin kokusu başkadır bende çocukluğumu tazeler hep..

    YanıtlaSil
  7. Çocukken oturduğumuz apartmanın bahçe kapısını aynen böyle hanımeliler sarmıştı. Ne zaman hanımeli görsem, kokusunu duysam gözlerim dolar...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Buket Yasemin kıştan korkmuyor anladığım kadarıyla. Baksana bahçelerde durduğuna göre. Kışın su da çok istemez herhalde.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...