22 Mayıs 2020 Cuma

Bayram Cuması

            Şükürler olsun bir hafta da afiyet ve sağlıkla geçti. Ne günlere geldik değil mi, hayattayız hasta olmadık bugün de diyoruz. Kimle konuşsam normale dönülmeyeceğinden, sonbaharda daha da kötü bir dönem yaşanacağından dem vuruyor. Zaten evhamlı bir insanım, bunları dinledikçe kendimi kötü hissediyorum. Sonra da aman bari bu günümüzü zehir etmeyelim oluyorum. Yaşanacak şeylerin önüne geçemiyoruz, kötü zamanlar yaşanacaksa eh ne yapalım modundayım artık. 
            Bu hafta içinde çoğunlukla ev de geçen zamanlarım oldu. Öruç tutma döneminde evde  olmanın kıymeti çok büyük. Hiç yorulmadan, ibadetlerimizi rahat rahat yapmanın tadına vardık çok şükür. Yarın son oruç günümüz, bu ramazan da kuş gibi uçtu gitti. İnsanın içinde gerçekten bir boşluk oluyor, mahsunlaşıyorsun. Allah tüm çabalarımızı kabul etsin..
           65 yaş üzerine hafta sonu çıkış izninde sıcakta yürümekten gelen annemle babamı şöyle bir balkondan görüp özlem giderdik yine.


             Ah yaşlılarımız ne günler gördüler değil mi?  Annem de hobileriyle, çiçekleriyle, eviyle güzel zaman geçiren,oldukça pozitif bir insandır. Öyle sevgi doludur ki tüm sülale olarak ona polyanna deriz. Allah enerjisini bitirmesin.Şimdi 68 yaşında. Babam tam tersi daha pimpirik, tez canlı, sinirli bir insandır ama altın gibi kalbi vardır. iç hobisi falan yoktur, devamlı tv seyreder. 
Bize şöyle bir uğrayıp eve döndüler bu hafta da. Annem eski fotoğrafları karıştırmış, kendi anneannesinin fotosunu gönderdi. Uzun uzun baktım ben de..


             Orta da  benim anneannem, yanında ki kızı yani teyzem,öbür yanında kendi annesi. Allah rahmet eylesin..
Havalar iyice ısındığından balkonumu temizleyip kullanıma açtım. Saksılarımı da değiştirdim, balkona dizdim, yeni çiçekler ektim.


                   Tüm yaz balkonda geçiriyorum zamanımı. Bu yüzden en sevdiğim objeler benimle birlikte olmalı diyorum. İkinci kat ve yol üstü olunca çok tozlu oluyor ama hiç üşenmem her gün yıkar, yastıkları çırpar, saksıları indirir temizlerim :)


En güzeli mayıs ayında ki çiçek bolluğu galiba. Bakın şu güllerin şımarıklılığına ...


Perşembe günü köye gidip öğrencilerimi gördüm. Nasıl özlemişim anlatamam. Onlar hallerinden memnundu, doğanın içinde oyunlar oynuyorlardı. Köy havası almak bana da çok iyi geldi.


            Dönüşte geçen hafta içinde bana uğrayan arkadaşıma gittim. Benim bahçeyi gezmiş, taş boyamalarımı görünce ben de yapmalıyım deyip dolu boya ve fırçalar almış, çiçekleri görünce seraya gidip saksı saksı çiçekler almıştı. Bahçeyi düzenle gelip bakacağım demiştim. İyi ki gitmişim, öyle zevkli yapmış ki. Hatta instagramda paylaştım. 
Daha önce hiç ilgim yoktu, hatta böyle bir yeteneğim var mıydı bilmiyordum sayende kendimi keşfettim diyor.


              Ve ramazan da bitmek üzere. Buruk ve insanların birbirinden uzak bir bayram yaşayacağız bu yıl. Ama sağlık olsun demekten başka çaremiz yok. Ailemizle birlikteyiz, daha sıkı sarılalım birbirimize.
Ramazan Bayramı hepimize hayırlı olsun, Bereketi ve güzelliğiyle gelsin bize..
Hayırlı Cumalar..









13 yorum:

  1. Hayırlı cumalar pelin pembesi :) Bu arada çok şaşırdım kalbim çarptı, balkon resminde en sağdaki kare yastığın aynısı bende var!!!! :)) Renkler farklı sırada sadece... En sevdiğim eşyalarımdan biri çünkü ananeciğimden yadigâr. Şimdiden iyi bayramlar dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mmi :) örgü yastık o, sizinki de örgü mü?
      Yaş ilerledikçe bir zamanlar ilgimizi çekmeyen, önem vermediğimiz
      bir çok şeye nasıl bağlanıyoruz değil mi? benim evde halamdan, babaannemden,
      anneannemden kalan eşyalarla dolu.
      Gurbet kuşu sizlere de hayırlı bayramlar :)

      Sil
  2. Hayırlı CUMALAR HAYIRLI BAYRAMLAR

    YanıtlaSil
  3. bayramın şimdiden mübarek olsun canım. ah bahçe inşallah nasip olsun. bahçem olursa bahçesi olan tüm canlardan yardım isteyeceğim. çünkü bahçeli evimiz varken, annem ilgilenirdi. biz gençtik, ya okul vardı, ya gezme :)) ama toprağin ne kadar kıymetli olduğunu anladığımızda apartmana mahkumduk
    selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma değerini yaşla beraber anlıyor insan her şeyin. Bizi köye
      götütrürdü annem, ne kızardık ne işimiz var burada diye söylenip
      dururduk. bir ağaca çıkar tüm gün orada kitap okurdum, hayvanları
      hele hiç hazetmezdim . Nereden nereye :)

      Sil
  4. Buket,annenle baban ne tatli:) Kendi annemle babami gordum,babam tv izler cokca bir de her gun yuruyus yapar.Annem temizlik delisidir,surekli kendine is cikarir.Her aksam konusuyoruz daha yeni oturdum diyor:) IG'de paylastigin bahceye bayildim,cok zevkli gercekten.Buruk da olsa mutlu bayramlar Buket'cim,kocaman sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babam da gezer ama market market. Annemle sevmez yürüyüş yapmayı. Çok
      söylenince annemi de çıkarır yarım saatliğine, orada da koştura koştura
      kadını kan ter içinde bırakır :) yaa çok alemler, yıllardır

      Sil
  5. İyi Bayramlar, en güzel bayram mesajlarını okumak ve değerli yorumlarınızı almak üzere sizi blogummda görmekten mutluluk duyacağım.

    YanıtlaSil
  6. Balkonunu dışarıdan görüp hiç içini düşünmeden bu evi aldık desem:)
    her gördüğümde hayaller kurardım, ne güzel balkon, ben
    burada otursam diye . şükür oldu sonra, şimdide en sevdiğim
    yer evimin..

    YanıtlaSil
  7. İyi bayramlar dilerim Buket hanımcım. Balkonunuz çok keyişfli gerçekten :)

    YanıtlaSil
  8. Bayram tadında günler... sevgiler...

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...