14 Şubat 2020 Cuma

Tatlı Cuma !

            Mutlu, huzurlu ve sağlıklı güzel bir cuma dileğiyle hafta sonuna başlayalım diyorum. Canım sıkkın tabi bu dünya şartlarında,hem de çok. Savaş çıktı çıkacak sınrlarda, zaten gencecik insanlar ölüyor yıllardan beri. Matem tutsak ömür boyu yeridir, bitmiyor çirkinlikler, katliamlar, cinayetler. Öteki taraftan bunca kötülüğe hiç bir şey yapamasakta  hayatın güzel yönlerini paylaşmak, güzel bakmak  ve düşünmek gerektiğine inanıyorum.
Yazmak hep iyi geliyor psikolojime, hatta iyileştiriyor. Hafta boyunca gördüğüm güzellikleri burada paylaşmak bile moralimi düzeltiyor.
Başlayalım bu hafta ki olaylara...


Takip edenler bilir, cuma günü mutlaka çiçek alırım eve. Hatta anneciğime de almaya dikkat ederim. Bu hafta ilk kez pazara nergis gelmişti, çok mutlu oldum. Hemen 3 demet aldım. Evde ki koku deryasını tahmin edebiliyorsunuz değil mi?


Havuçlu cevizli kek yaptım bu haftasonu. Çok lezzetliydi gerçekten, doyamadık yemeye.


Malum geçen haftasonu hava çok soğuktu, ıhlamur demledik üst üste.


                          Sabah ezanında kalktığımda, şöyle bir camdan baktım cumartesi günü. Usul usul yağan kar sabahın sessizliğinde öyle güzel gözüküyordu ki . Bir çoğumuz şahit oldu bu hafta içinde bu hale. Tekrar uyumadan önce seyrettim sokağı.



O gün kar çok tutmasa da kar keyfini gün boyunca sürdük.



Kar kış demeden sahilde uzun uzun yürüdük. 


                      Soğukta tarçınlı kurabiye çok iyi gider deyip üşenmedim yaptım. Kızımla yapardım daha küçükken diye düşündüm, hüzünlendim. Şimdi sevmiyor bu tür işleri gençlik tripleri dedim avuttum kendimi.Ama ne çocuklar var anneleriyle neler yapıyorlar, paylaşıyorlar diye düşünüp yine üzüldüm. Ne olacak benim bu üzüntülerim?


Okul pazartesi başladığında köyde erimeyen karla karşılaştık ve çok sevindik. Sabah  hemen çayımı demledim ve manzaranın tadını çıkardım.


Benim minikler dışarı çıkamayınca :)


Bizim kızlarla tatil sonrası buluşmamız nihayet gerçekleşti ama iki kişi eksikle. Yine de güzel bir kahve eşliğinde tatlı muhabbet gibisi yok.


Çarşıda minik bir terzi dükkanı gördüm çok hoşuma gitti. Küçük esnaf hep kalsa..


Bir haftada ağzımızın tadıyla geçti ya çok şükür ediyorum. Yeni bir haftaya sağlık ve güçlü bir moral ile başlayalım diye diliyorum.
Herkese hayırlı cumalar !

6 yorum:

  1. İskender Pala Karun ve Anarşist kitabında değişen kıyafetler sadece insan hep aynı insan diyor. sevinçleri hüzünleri hırsları... insanoğlu ne ölümden ne acıdan ders alıyor. malesef çok çok üzücü.
    kızınız kaç yaşında bilmem ama bende de var bir tane lisedeyken bile bana ve zevklerime tepkiliydi. şimdi gayet uyumluyuz. ya büyüdü ya da okumak için başka şehirde yaşamak zorunda olunca özlüyor hangisi sebep bilmiyorum ama birlikte iyi vakit geçirmeye başladık. sabredin süreçtir geçer. hem bizimle çatışmadan kendilerini bulmaları zor. :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öyle mi?
      artık 15 yaşında, biliyorum tam ergen buhranları, tepkileri ama çokta
      üzülüyorum. küçükken de çok zor çocuktu. şimdi devamlı kavga halindeyiz
      iki günde bir ağlıyorum niye böyle diye. daha huzurlu geçseydi şu günlerimiz
      diye düşünüyorum ama olmuyor.
      ama herkes sabret diyor, sizde yazınca biraz ferahladı
      yüreğim. inşllh o günleri görürüm.

      Sil
  2. Ne tatlı bir yayındı,kar çay kek ve hatta deniz bile vardı ve evet ah o minik dükkanlar hep olsa🧡

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık huzurlu bir gün olmuş.

    YanıtlaSil

Diğer Ev

                                  Rachel Cusk adını nerede gördüm hatırlamıyorum ama ilk kez okumak üzere iki kitabını satın aldım. Diğer ...