17 Eylül 2019 Salı

Padova Gezi Rehberi

                          Verona'ya yakın Padova şehri gerçekten kendine has, tipik bir italyan kasabası. Nasıl bulacağımızı bilmeden gittik ama çokta beğendik. Tren garına yakın aparta bavullarımızı koyduktan sonra şehir merkezi diye tahmin ettiğimiz yere doğru yürümeye başladık. Büyük bir nehir şehrin ortasından geçiyor. 
Bacchiglione nehri  Alplerden çıkıp Venedik körfezine dökülüyor aynı zamanda  Padovayı çepeçevre sarıyor. 


                                     Haftada bir kaç gün kurulan yöresel pazarın bulunduğu meydan Piazza della Erbe gezilecek yerlerden biri. Pazar gezmelerini sevdiğimden saatlerce buradan çıkamadım.



Sokaklarda gezmek, binaları incelemek, kafelerde dinlenmek..




                   Prato Della Valle meydanı Padova'nın sembollerinden biri.  Nehrin etrafında güzel bir meydan. Üzerinde 78 tane heykel bulunuyor. 


         Bologna'ya benzer yapılar ve revakların olması harika. Yaz sıcağına yenilmeden gündüz uzun uzun gezebiliyorsunuz.






                       Şehrin en önemli yapısı Sant'Antonio Bazilikası . Aziz Antonio'nun ölümünden hemen sonra yapılmaya başlanmış. Hıristiyanlar için şehirdeki en önemli yapı bu çünkü bazilikanın içinde Aziz Antonio'nun kabri ve bazı özel eşyaları sergileniyor. Buraya gelen Hıristiyanlar hacı olmuş sayılıyor. İçeri giriş ücretsiz. 
Bazilikanın özellikle bir bölümünde hacıların önüne geçip el-yüz sürdüğü, gözyaşı döktüğü bir bölüm vardı.Bunlar Aziz Antonio'nun eşyalarıymış.
           


 Prato della Valle meydanının bir ucunda St. Giustino Bazilikası yer alıyor. Bu kilise birçok azizin naaşına ev sahipliği yapıyor ve halkı için çok önemli ibadet yeri. İçi de gördüğüm bazilikalar arasında en otantik olanıydı. St.Giustina büyüklük bakımından sıralamada dünya dokuzuncusuymuş. 


Bir gece kalıp iki gün boyunca gezdiğimiz yer olan Padova memnun kaldığımız yerlerden biri oldu. Şehrin her yerini tam olarak gezemesekte gördüklerimiz çok güzeldi. Dolomit gezimizin son ayağı Padova ile nihayete ermiş oldu. Ertesi gün Bologna'ya geçiş yapıp uçakla yurda döndük. 

6 yorum:

  1. Padova yı da çok beğendim, gezdiğinize değmiş gerçekten :) Sonsan 3. fotoğraftaki klise sanki camiden kliseye çevrilmiş gibi hissettim :)
    Nice gezili günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Dar sokaklar korunmuş tarih 😊 teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
  3. Her bir fotoğraf ayrı bir güzel :) Bir gün oralarda da kanat çırpabilmek isterdim ^^

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...