13 Eylül 2019 Cuma

Garda Gölünde Bir Gün

                                   Garda Gölüne Verona'dan günübirlik gittik. Garda gölü, buzullar tarafından şekillendirilen Alp dağlarıyla birlikte oluşmuş bir buzul gölü. 
              Göl ve gölün kıyıları, güneydoğuda Verona ili, güneybatıda Brescia ili ve kuzeyde Trento ili arasında bölünmüş. Garda gölü çok büyük bir göl, etrafında yirmi tane kasaba bulunuyor.
Garda’ya Verona’nın ana tren istasyonu olan Porto Nuova’dan kalkan otobüslerle ulaşabiliyorsunuz.Verona’dan otobüsle Sirmione’ye kadar gidebiliyorsunuz, o yüzden trenle ulaşmaktan daha kolay çünkü tren Sirmione’ye kadar gitmiyor. Ne yazık ki biz bunu bilmiyorduk ve trenle gittiğimiz için ana merkezine geldik. Buradan teknelerle Sirmione'ye geçiliyordu ama 3 kişi pahalıya patladığından vazgeçtik ve burada gezmeye karar verdik.



Verona’dan Garda’ya trenle gitmek isterseniz de, trenle 40 dakikada ‘Desenzano’ veya ‘Peschiera del Garda’ kasabalarına ulaşabiliyorsunuz.


                          Garda gölü etrafında kurulmuş yaklaşık 20 tane kasaba var. En kuzeyi Riva del Garda, en güneyi ise Sirmione. Burayı tam olarak gezmek için birkaç gününüzü ayırmanız gerekiyor. Bİzim bir günümüz vardı ama ana kasabada da zaman geçirmek keyifli oldu.


İnsanlar gölün belirli yerlerinden suya giriyordu. 


Gezerken dondurma yemek kadar güzel bir şey var mı..


Biraz da kahve molası..


                             Benden tavsiye;  Ortaçağ kasabası Riva del Garda’nın meydanında ve sokaklarında dolaşın, 14.yüzyılda inşa edilen Pretorio Sarayı’nı ziyaret edin, şehir merkezinden sahile doğru yürüyüş yapın. Bir kahve eşliğinde etrafı seyredin ve gölün keyfini çıkarın...

4 yorum:

  1. Avrupa'nın o Ortaçağ kasabaların bende bayılıyorum, hiç duymadığım bir yerdi burası çok kısmet belki bir gün ben de giderim

    YanıtlaSil
  2. Sanırım İtalya'nın her yeri güzel.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kareler... huzur dolu ve leziz :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...