19 Nisan 2019 Cuma

Cuma Gelmiş


Bu cuma hüzünlüyüm, kafam karma karışık. Bir haftayı şöyle bir değerlendirdiğimde, üzüntünün ağır bastığını görüyorum. Kısa kısa neler yaşadığıma değineceğim, fazla şeyler yazmak içimden gelmiyor. İnsanın canı sıkkınken ne olsa anlamsızlaşıyor, kabuğuna çekilmek istiyor biraz.
Havanın gri, yağmurlu ve soğuk olması daha da melankoliye soktu beni.Sabah yürüdüğüm yolda kesilmekten kurtulan iki çınar ağacından başlayalım önce. Yol çalışması yüzünden hepsini katletmişti belediye. Her gün ki gibi bu hafta da altlarından geçtim içim acıyarak. İnsan hep aynı üzüntüyü duyar mı?


Yol manzaram araba, kamyon dolu ama bazen ucundan yeşili yakalıyorum, içim açılıyor.


                   Blog dünyasından bir yıldız kaydı. Biz eski blogçlar bilir Banu ablayı. Annesi Solmaz Sultan ve  köpeği Bıdık ile şehirden uzak bir yerde  oturur, kurdukları o tatlı dünyayı bizimle paylaşırdı. İlk önce o evi bırakıp
 şehre taşınmak zorunda kalmışlardı çünkü Banu Abla kansere yakalanmıştı. Gidip gelmek  zordu ama  çok güzel mücadele etti. Bu süreçte sevgili annesini kaybetti, sonra bakamadığından çok sevdiği köpeği Bıdık gitti hayatından. Duydum ki Banu Abla da  gitmiş sonra. Öyle üzgünüm ki...


Onu ben de yakından tanımıştım, ziyaret etmiş, ara sıra görüşmüştük. Ne söylesem az, bilmiyorum çok zor. Onun anısına uzun uzun yürüdüm , belki annesine kavuşmuştur diye düşünüp avunmaya çalıştım.


Sonra halam hastaneye yattı, bir ameliyat geçirdi. Bir anda kalple ilgili sorun çıkıp yoğun bakıma alındı,sonra anjiyo.


Okulda ki hayat biraz olsun bana nefes aldırıyor. Çocuk dünyasına şahit olmak çok farklı. Terapi gibi gelen saatlerden biri..


Diğer taraftan yakın arkadaşımızın artık bizden kopup uzaklara gitmesi, yollarımızın ayrılması her ne kadar onun için bir başlangıç olması açısından zorunlu olsa da yüreğimizi burktu. Yine de sağlıkla gidip göreve başladığını görmek sevindirici.


Yeşile bakmak hep iyi gelmiştir, balkonumdan...


İstanbul'a gittim kızımla hafta sonu. Ara Malikian konserine bilet almıştım. Gündüz Taksim ve Cihangir civarında gezdik. Dolu planım vardı ; sergiler, müzeler, film festivali ama olmadı zaman yetmedi, bir de kalabalıktan mutsuz oldum çok. İstanbulun bir kafesine sığındım.


Kızım çok istediği için Galata kulesine çıktık. Tabi buraya çıkmak için en az 1 saat beklemelisiniz.


Konsere sevgili Düşlerin Rengi Zeynep ve kızıyla gittik. Sonrasında beraberdik. Kızlarımız artık genç kız ve akran. Onlar da birlikte zaman geçirmiş oldular, bizim için çok güzel bir haftasonu oldu. 


Okunmamış kitaplar listemde Suyu Arayan Adam vardı. Gerçekten de okunacak 100 kitaptan biri. Şevket Süreyya Aydemir ülküsü, 1. dünya savaşı yılları, yaşananlar , çekilenler her Türkün bilmesi öğrenmesi gerekenlerden. 
Bir hafta daha bitmişken bu gecenin rahmetinden yararlanmaya çalışalım, duamız hepimiz için olsun.
Mutlu haftasonları!

9 yorum:

  1. Merhaba Pelin Hanım,
    halanız için geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Banu Ablayı bloğundan ben de tanıyordum, yorum yazmasam ve o beni tanımasa da. Son postunu okuyunca içim burkulmuştu. İnşallah ölüm onun için huzura, dinlenmeye başlangıç olmuştur. Acıları, sıkıntıları bitti diye düşünüp teselli olmalı sanırım. Tabii insan üzülmeden edemiyor tanıdığı, sevdiği insanların ölümüne. Bununla birlikte, yapabileceğimiz tek şey dua ve durumun iyi yanlarını düşünmek. Şarkılarda deniyor ya; "bazen neşe, bazen keder, hayat böyle devam eder". Öyle hakikaten. İnşallah neşesinde mütevazılığı koruyabilen, kederinde ümidi yeşertebilenlerden oluruz hepimiz.
    Bu arada Derya Hanımın çekilişinde hediye size çıkmış, tebrik ederim. Postunuzu okuyunca "Ne güzel olmuş Pelin Hanıma çıktığı" diye düşündüm. Hayat bazen de neşe kaynağı ya😊.
    Gecenizi de tebrik eder, güzel dualarınızı beklerim.
    İstanbulumuzun kalabalığı özellikle dışarıdan gelenlere çekilmez geliyor ama Üsküdar gibi yerlerinden yapılacak bir seyri de dünyalara bedel geliyor😊.
    Sevgiler...
    Naciye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel dualarınız için.Şükür ki halam eve döndü,
      hep deriz ki en önemlisi sağlık diye. gerçektende yalnızca kendi değil
      yakınlarımızı sağlığı da önemli. bir anda ağzımızın tadı gidiyor.

      Sil
  2. Merhaba.
    Ben de kendisini blöf yazılarından biliyorum Sevgili Banu Hn. Ve o kadar üzüldüm ki sanki yakınımı kaybetmiş gibi hissettim.
    Allah gani gani rahmet eylesin. 🙏🏻🌹
    İyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada biz bize yılardır tanış olduk, birimize bir şey olsa
      herkesin çok üzüleceğine inanıyorum. Banu ablayı da çok seven vardı.
      Ahh Banu abla, çok özleyeceğim

      Sil
  3. Banu'yu hepimiz çok özleyeceğiz.

    Halacığına geçti geçti diyeyim.

    Haftasonu İstanbul'da dışarı çıkmak tam bir keşmekeş. Ama çıkmadan da olmuyor. Neyse ki hâlâ insanı çok mutlu eden sergileri, konserleri, festivalleri var.

    Derin bir nefes çekelim içimize. Havalar da ısınsın artık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim yorumun için. Halam eve döndü,hemen zyaretine
    gitti ensevdiği frezyaları alarak. hAYAT işte sevdiği çiçekleri
    koklaması tekrar nasip oldu..

    YanıtlaSil
  5. Başınız sağolsun, arkadaşınızın Ruhu Şad Olsun. Halanıza da geçmiş olsun. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Allah rahmet eylesin Banu Abla'ya.

    Suyu Arayan Adam'ı da merak ettim. Okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Banu Abla`ya çok üzüldüm, nur içinde yatsın...

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...