4 Ocak 2019 Cuma

Yılın İlk Cuması


Yeni bir yılın ilk cuma yazısı ile buradayım. Zamanın hızla akıp gitmesine hep şaşırıyorum ama alışamıyorum. Yıllar önce 2000 yılında kaç yaşında olacağım diye hesaplar 25 olduğunu bulur sonra da bu yaş o kadar büyük gelirdi ki anlatamam. 25 geldi geçti üstelik neredeyse yirmi yıl eklendi üzerine. Ne yapalım bu böyle sürecek, sağlık olsun yeter..
Yeni yılda güzel arkadaşlarımla bir araya gelip harika vakit geçirdik. Altı kişi olunca her kafadan ses çıkıyor, bir de güzel hediyeler ortadaysa çıkan cümbüşü siz düşünün.


Pastacılıkta uzmanlaşan arkadaşımızın yeni yıl için hazırladığı pasta..



Öyle güzel hediyeler aldım ki her gelen paket mutluluk kaynağı oldu bana..


Bu hafta içi okuldan koşa koşa eve gelip işlerimi de hemen bitirip battaniye altında aldığım vaziyet işte böyleydi. Oturduğum koltuğun hemen karşısında balkon var. Çam ağacım ve kaktüslerim manzaram. Bir de şu sıralar gökyüzünde topluca uçan kargalar..


Yılın ilk kitapları. Natali ve Zeynep'ten gelenler. Hemen okumaya başladım..


Deniz kenarında havanın durgun olduğu gün uzun uzun yürüdük. Sevdiğim ağaçları görmek  iyi geldi bana. 


Arkadaşımın kahvesi de bir harika..


Bu hafta köyümüze tekrar kar yağdı. 


Okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum. Çocukların masum halini kendimizde bulundurmaya çalışmanın önemini anlatıyor, buyrun ..
İmam Suyûtî hazretleri “Ebdâldan olmak istesen çocuklar gibi ol” buyurmuşlar; “çünkü onlar da beş haslet vardır ki, onlar büyüklerde olsaydı evliya olurlardı: “Rızık için endişe etmezler. Hastalandıklarında Allah’ı kimseye şikâyet etmezler. Yemeği birlikte yerler. Korkunca hemen gözlerinden yaş dökülür. Kavga ettiklerinde kin tutmaz hemen barışırlar.


9 yorum:

  1. Teşekkürle güzel seçkiler güzel sozu de not aldim

    YanıtlaSil
  2. Harikulade, o battaniye altındaki resme de ayrıca tutuldum, bol keyifler...

    YanıtlaSil
  3. Buket'in insana iyi gelen keyif halleri :)

    YanıtlaSil
  4. Manzara ve battaniye altı kulağa çok güzel geliyor manzara da harikaysa kalkmak istemezdim oradan, hep çocuk olabilmek/kalabilmek umuduyla..

    YanıtlaSil
  5. yeni inşallah bol bol mutluluk getirsin yalnız ne güzel bi deniz kenarı orası yaaaaaa oy denizi özledim ben :) denizim gelmiş benimmm

    YanıtlaSil
  6. Şiirlerin fotoğrafa dökülmüş halini yansıtıyor Cuma paylaşımlarınız. Biraz keder, biraz hüzün ama ümit dolu. Nice Cuma paylaşımlarına. Kaldı 51 Cuma :D

    YanıtlaSil
  7. son resim kar manzarası çok güzeldi daha bizim buralara uğramadı kar :) keyfini çıkar mutlu hafta sonları sevgiler :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...