4 Ağustos 2018 Cumartesi

Gimmelwald 'den Mürren Köyüne Doğru

İnterlaken'deyken yaptığımız harika bir rota da Gimmelwald, Müren köyleriydi. Buraya gitmek için yine Lauterbrunnen kasabasına gitmek gerekiyor. Lauterbrunnen'den de Stechelberg'e tren garının hemen yakınında bulunan belediye otobüsleriyle ulaşım olduğu gibi yine aynı yerde bulunan teleferiklerle direkt Mürren'e gidilebiliyor. Biz Lauterbrunnen'den Stechelberg'e otobüsle kişi başı 4.40 frank ödedik. Stechelberg'ten tekrar teleferiğe biniyorsunuz bu da 12 frank.


                 Gimmelwald sadece teleferik  veya yürüyerek çıkabileceğiniz, sınırlı sayıda ev barındıran Alplerin göbeğinde, karşısında muhteşem Eiger, Mönch ve Jungfrau dağlarını göreceğiniz masalsı bir köy.
   



150 kişinin yaşadığı söylenen bu köy dağların arasında kalmış , uçurum kenarına kurulmuş bir köy. Buraya gelip dünya da sessiz kalmış bir yer varmış demek ki diyorsunuz. Kulaklarınızda yıllarca biriktirdiğiniz gürültü yankılanıyor ama doğa ve sessizlik sizi öyle bir sarıyor ki büyük bir boşlukta hissediyorsunuz kendinizi. 




Buraya gelmeden sırt çantanıza tüm ihtiyaçlarınızı koymakta fayda var. Çünkü yürünecek çok yol var. Gezerek, piknik yaparak köyün tadını çıkarmak harika. 



Lauternbrunnen’e kadar gelmişken 1650 m yükseklikteki trafiğe kapalı Mürren köyüne çıkın. Buradan da teleferikle Allmendhubel’e çıkıp, Alpler’in meşhur üç zirvesi Eiger, Jungfrau ve Mönch manzarası eşliğinde dağ yürüyüşü yapabilirsiniz. Burada çocuklar için çok güzel bir oyun parkı da var.


                 Mürren köyünden bu güzel trenle Almendhübel'e gidip bir de bu güzel yeri gezebilirsiniz.


              Mürren’den teleferikle çıkabileceğiniz bir başka nokta da Schilthorn. Buradaki 2970 m yükseklikteki döner restoranda, 40 dağ zirvesi ve 20 civarında buzul manzarasına karşı döne döne yemek yeme şansınız var.1969 yapımı James Bond filmi On Her Majesty’s Secret Service burada çekilmiş. 




Biz dönüşümüzü yürüyerek Lauterbrunnen'e yapmaya karar verdik. Zor olmayan bir rota ile bağların bahçelerin arasından küçük nehirleri görerek yürüyüşle gerçekleştirdik. Bu bizim için çok güzel bir yol oldu, akşama kadar dolu dolu geçirdiğimiz bir geziydi. Dağlarda kaybolacağınız aklınıza gelmesin çünkü nereye ne kadar sürede gideceğinizi gösteren tabelalar var her yerde.












Sonunda Lauterbrunnen gözüküyor. Mürren'den inmeden bir asma köpreden bahsetmek istiyorum. Dağların arasına kurulmuş The Nepalese Bridge çok  korkunç. Biz aşağı inince gördük, zaten oradan geçebileceğimizi sanmıyorum. Uçurumun üzerinde sallanan bir köprü hayal edin, herkese göre değil yani.


                             Lauterbrunnen'in çıkışında bir yere iniyorsunuz. İnterlaken'e gidecek trene kadar yürüyecek gücümüz kalmadığından belediye otobüsüne binerek merkeze gittik. Ama buradan merkeze de yürünmeyecek bir yol değil. Böyle güzel evlerin, bahçelerin arasında gezerek ulaşabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...