25 Temmuz 2018 Çarşamba

Wengen Kasabasında Yürüyüş


İnterlaken bölgesinde keşfedilecek kasabalardan biri Wengen. Doğal güzelliği, sakinliği ve kışın kayak keyfiyle bir numara. Az da olsa konaklayacak oteller burada da bulunuyor. Biz yarım günlük Lauterbrunnen gezisinden sonra bu kasabaya gitmeye karar vermiştik. Bunun için İnterlaken den Lauterbrunnen kasabasına gelip panoramik gezi treni olan sarı trenlere binerek etrafı seyrederek ulaştık. Lauterbrunnen'den Wengen'e dağ treni kişi başı 14 frank. Bu ücret 16 yaşa kadar olan çocuklarda yarı ücret.


Trenden indiğiniz de küçük bir kasaba merkeziyle karşılaşıyorsunuz. Eğer ihtiyaçlarınız varsa marketler mevcut. Kafeler , lokantalada  biraz dinlenerek enerji depolayabilirsiniz. Sonra da istediğiniz yöne doğru yürümeye başlarsınız.



                      Wengen vadi içinde bulunan Lauterbrunnen'ın doğu tepesinde. Bu kasaba trafiğe kapalı olduğundan ulaşım dişli demiryolu ile oluyor.


              Zamanınız ve de paranız varsa Wengen’den Avrupa’nın en yüksek tren istasyonu olan Jungfraujoch’a devam edebilirsiniz.  3454 m. yükseklikteki “Top of Europe” olarak adlandırılan istasyona çıkmak için Kleine Scheidegg’den aktarma yapmanız gerekiyor. Zirvede Japon turistlerle paylaşacağınız kafe-restoran, manzara platformu, Ice Palace ve yazları açık olan Snow Fun Park gibi birçok mekan var.


                Biz o kadar yükseğe çıkmayı tercih etmedik. Çünkü ücreti oldukça yüksek. Travel pass  kartınız olsa bu ücretleri düşünmüyorsunuz ama bu kart ücreti de çok fazla. Bu yüzden bu kasaba da doya doya gezip piknik yapmaktı amacımız. Piknik planlarımız suya düştü gerçi. O gün çok fazla yağmur yağdı.



Wengen Orta İsviçre'de bulunan, Bern kantonunda, Bernese Oberland'da bir kasaba. Deniz seviyesinden 1274 m yükseklikte.




             Kilisenin arkasındaki vadi manzarasını fotoğraflamayı unutmamanızı tavsiye ederim.



Bir de yükseklik korkunuz yoksa Wengen Mannlichen Aerial Cableway rotasında ki teleferiği denemenizi tavsiye ederim. Ama dikkat çok yüksek !


Bu rotaya ek olarak bir de bizim gitmediğimiz bir yönden bahsetmek istiyorum. Lauterbrunnen’den araba ya da otobüsle dar dağ yollarından geçerek tipik bir İsviçre dağ köyü olan Isenfluh’a, oradan da nostaljik kırmızı teleferikle Sulwald’a çıkın. Manzara  harikaymış burada. Eiger, Jungfrau ve Mönch üçlüsünden Grindelwald vadisine, Schynige yaylasından Lauterbrunnen vadisinin derinliklerine kadar… Manzaraya doyabilirseniz kışın kızak, yazın scooter’la aşağı inebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel. Karadenize çok benziyor. Bayılırım yeşile. Umarım bir gün bana da nasip olur böyle yerleri görmek.

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...