8 Mayıs 2018 Salı

Mayıs Geldi Bahçe Coştu


Aslında nisanın gelmesiyle doğa harekete geçti biliyorsunuz. Şairin dediği gibi ayların zalimi nisan bir çırpıda geçti. Hatta mayısı bile ortalamak üzereyiz. Bahçemde özellikle haftasonları uzun uzun oturmayı çok seviyorum. Çayımı ya da kahvemi alıp aşağı iniyorum. Masamı açıp dergilerimi, kitaplarımı yerleştiriyorum üzerine. Biraz da güneşe alıyorum sırtımı, ohh benden keyiflisi yok diyorum kendi kendime.


Mor salkımlar bu sene daha da coştu. Aslında üşenmeyip şu duvarı boyamamız lazım ama haftasonu kendimizi yormak istemiyoruz ve her sene ah şu duvarı şimdi bembeyaz kireçle boyasak mı acaba diye konuşuyoruz eşimle. Yerimizden kalkıp icraata geçmek hep zor. 


Ağacın üzerine motiflerimi koymadan olmaz..


Taşlarımı da bu yıl yeni boyadım ve yerlerine koydum.


Yan apartmanla aramda ki duvar . Bahçemin ön tarafı..


Geçen günlerde TLC kanalında İngiltere'de ki bir şatoda yaşayan çiftin hayatını seyrettim. Çok güzel bir bölümdü. 78 yaşında ki çift çok büyük bir şato alıp yoktan var etmiş 15 yılda. Tek başlarına bahçesiyle, binayla ve özüne uygun eşyalarla donatmayla uğraşmışlar. Şato o kadar büyük ki hele bahçesi tipik ingiliz bahçesi burada yaşamak büyük bir güç gerektiriyor. Öyle uşakları falan yok. İki yaşlı insan bu şatoya adamışlar yaşamlarını. Bahçesini insanlara da açmışlar, belirli saatlerde geziliyor. Şatonun oda duvarlarında 500 yıllık resimler var. Tüm günlerini bahçenin bakımıyla uğraşarak geçiriyorlar. Hatta eşlerden bayan olan , ölünce kalbinin çıkarılıp bu bahçede bir yere gömülmesini vasiyet etmiş.Bu programı seyrederken büyük zevk aldım. Ama acıklı bir yönü de vardı. Çiftin 4 çocuğu var ve herkes kendi alemlerinde. Öldüklerinde şatoyu onlara bırakmak istiyorlar ama çocuklar şatoyu satma derdindeler. Yaşlı çift buna çok üzülüyordu doğal olarak.


Kocaman bir şatoyu görünce ahh keşke diye hayal kurmayacak olan yoktur herhalde. Ama kendi dünyama döndüğümde bahçemle evimle masallarda ki gibi hayat sürdüğümü anlayıp çok çok şükrediyorum. Bir de şu yönü var, bu hayat gökten üç elmayla düşmedi. Yıllarca kiralarda oturma,uzun yıllar para biriktirme, ve bu yaşama dair aynı hayali kurmakla geçti. Sonra da hayalini gerçekleştirme çabasıyla..


14 yorum:

  1. Mor salkımlar, motifleriniz, düşleriniz ve çabalarınız daima sizi mutlu etsin dilerim...İçim açıldı okurken...Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizi sevdiğimiz şeyler mutlu etsin, hep sağlık olsun ben de isterim. Biraz da olsa mutluluk verdiysem ne mutlu olurum. Ben teşekkür ederim..

      Sil
  2. İç açıcı bir bahçe.... Şato falan değil de böyle ufak bahçeli bir evim olmasını çok isterdim ♥
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kocaman şato isteyenlerin olsun bana bir kaç ağaçlı küçük bir bahçe yeter çok mutlu oldum ben de yazınızı okuyunca bahçe denince bende akan sular duru ne mutlu size bol bol vakit geçirin ınsallah. Kalın yapraklı bitkiye bayıldım zambak miydi O?
    Sevgiler💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Beyaz çiçek açıyor onlar, gala çiçeği deniyor sanırım.

      Sil
  4. Çok güzel bir bahçeniz ve içinde emekleriniz var. Çok beğendim. Sevgiyle, sağlıkla, huzurla yaşayın inşallah

    YanıtlaSil
  5. Zevkli eller değmiş o bahçeye. Şato olmasa da gönül açan bir bahçe. Emek emek gerçekleştirilen hayallerin keyfini sürmek bir başka oluyor. Emeğinize sağlık.
    TLC'deki o programın müdavimiyim bu arada:) Eski malikaneleri yenileme, değerlendirme çabaları. Uzaktan bakıp sahip olmak isteriz ama bazı sahiplerinin üzerine nasıl da yük olmuş o evler değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa seyrediyor musun sen de? çok güzel bir program. zaten bu tür
      programları izliyorum tv yi açınca. ahçılar, italya da gezen gezginler, yetenekli pol var bir de onu da çok severek izliyorum. başka birşey
      seyretmiyorum

      Sil
  6. Bu yuva sıcaklığı şatolarda olmaz ki... çok çok güzel bahçeniz. yazın eve hiç girmiyorsunuzdur herhalde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoğunlukla bahçedeyiz. Çalışmıyor olsam daha fazla
      ilgilenirdim aslında. Daha bakımlı olurdu ama
      buna da şükür..

      Sil
  7. Tesadüfen bloguna rastladım canim.Ne güze cıvıl cıvıl bir paylaşım olmuş..Tam kayırlık olmuş.Takibindeyim canim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz! yıllardır blog yazıp bırakmayanlardanım :) Hem okumasını
      hem yazmayı, paylaşmayı seviyorum. Ben de yeni blog bulunca çok seviniyorum, bundan sonra beraberiz kısmetse :)

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...